Mijn naam is Jorien van Santen. Ik ben kinderoefentherapeut en gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met een motorische achterstand of problemen binnen de motoriek. Dit houdt in dat ik kan helpen wanneer een kind moeite heeft met fijn motorische taken, zoals knutselen, veters strikken en schrijven. Wanneer een kind grof motorische vaardigheden als rennen, fietsen, zwemmen en gymmen lastig vindt, kan ik hierin ook begeleiden. Spelenderwijs oefen ik de vaardigheden om zo tot een goede motoriek te komen. Daarnaast heb ik een specialisatie gevolgd tot slaaptherapeut waarbij ik kinderen (en volwassenen) help met slaapproblemen zoals doorslapen of te vroeg wakker worden. Daarnaast ben ik ook locatiemanager van FysioHolland Kids in Bussum. Ik werk momenteel bij FysioHolland STTC Bussum.

In mijn vrije tijd speel ik graag volleybal en onderneem ik graag activiteiten met vrienden en familie, het liefst buiten.

Ik ben veelal werkzaam op scholen, waardoor ik veel contact heb met leerkrachten en interne begeleiders. Ik heb wanneer nodig overleg met (jeugd)artsen en direct betrokkenen van het kind. Als kinderoefentherapeut ben ik aangesloten bij het Kinderplatform van de Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM). Als slaaptherapeut ben ik aangesloten bij het landelijk netwerk Slaapoefentherapie.

Het werken met kinderen is uitdagend, afwisselend en het geeft mij veel energie. Mijn doel is om spelenderwijs het kind vaardig te maken in een bepaald onderdeel van de motoriek en hem/haar daarin zelfvertrouwen te geven, zodat hij/zij hier beter mee kan komen. Mijn doel als kinderoefentherapeut is het kind te laten ontwikkelen op zijn of haar eigen manier en plezier in bewegen te geven.

Als kinderoefentherapeut heb ik best vaak bijzondere momenten; als een kind eindelijk los kan fietsen, een goed leesbaar handschrift heeft, de mooiste knutselwerken maakt of geen angst meer heeft bij het bewegen. Dat zijn mooie momenten! Dankbare ouders wanneer het kind goed slaapt en zij uiteindelijk ook zijn ook fijne momenten. Als therapeut ben je een belangrijke factor om te komen tot het doel van de cliënt, als je dit doel behaalt, is dit altijd heel prettig.

Jorien van Santen
  • Zorgkaart Nederland
  • 088-3741600
  • Big: 49912699994

Contact Jorien van Santen

Heb jij een vraag of wil jij kennismaken en een afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk. Ik ga graag samen met jou aan de slag voor een effectieve aanpak van jouw klachten, zodat jij snel weer jouw dagelijkse activiteiten kunt oppakken.

Bekijk mijn waarderingen op Zorgkaart Nederland of laat een beoordeling achter als jij onder behandeling bent (geweest). En bekijk mijn ervaring en scholing ook op linkedin.