Algemene fysiotherapie

Je bent hier:

Algemene fysiotherapie

Het lichaam is eigenlijk één geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op rekenen. We merken pas hoe veel we bewegen als het lichaam even niet meer meewerkt. Bij algemene fysiotherapie zal de fysiotherapeut jou begeleiden bij acute of langdurige lichamelijke klachten, zoals rug-, nek en schouderklachten en knie- en enkelblessures. Maar ook wanneer het bewegen belemmerd wordt als gevolg van een chronische ziekte of aandoening, zoals reuma of artrose. De fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt jou zodat jij weer zo goed mogelijk jouw dagelijkse bezigheden kunt uitvoeren. Met fysiotherapie voorkom jij dat jouw klachten verergeren of terugkeren.

Er zijn veel verschillende vormen van fysiotherapie, zo bieden wij bijvoorbeeld:

  • Algemene fysiotherapie;
  • Bekkenfysiotherapie;
  • Manuele therapie;
  • Oefentherapie;
  • Sportfysiotherapie;
  • Kaakfysiotherapie;

Veel mensen komen ook pas terecht bij de fysiotherapeut, nadat ze zijn doorverwezen door de huisarts. Dit is niet per se nodig voor fysiotherapie, omdat de fysiotherapeut ook kan beoordelen wat de oorzaak is van jouw klachten. Een verwijzing is noodzakelijk bij chronische indicaties en oncologie gerelateerde klachten. De fysiotherapeut zal in dit geval een behandelplan opstellen die ook rekening houdt met jouw dagelijkse leven. De fysiotherapeuten hebben gezamenlijk maar één doel en dat is dat jij jouw dagelijkse activiteiten weer kan oppakken zonder pijn of moeite.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat doet de fysiotherapeut?

Tijdens de eerste afspraak bespreek jij jouw klacht met de fysiotherapeut. De fysiotherapeut gaat op zoek naar de oorzaak van de klacht en doet mogelijk kort fysiek onderzoek. Daarna wordt er samen met jou een behandelplan bepaald. Een onderdeel hiervan kan zijn dat jij spierversterkende of mobiliserende oefeningen doet, waarbij de fysiotherapeut ook vooral zal helpen met het correct uitvoeren van de oefeningen, zodat je ook iets merkt van het effect. Ook krijg jij oefeningen mee die jij zelfstandig kunt uitvoeren. Hiervoor heeft FysioHolland ook een app ontwikkeld waar jouw huiswerkoefeningen op te vinden zijn die jij kunt uitvoeren. Zo werken we efficiënt aan jouw herstel!

Fysiotherapie bij jou in de buurt

De praktijken van FysioHolland zijn PLUS-gecertificeerd. Dit betekent dat we voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van zorgverzekeraars. Onze fysiotherapeuten hebben ieder hun eigen specialisme(n), waardoor we jou gericht kunnen behandelen en  jij eigenlijk vrijwel voor iedere klacht bij ons terecht kunt. Voor algemene fysiotherapie heb jij meestal geen verwijzing of verwijsbriefje van jouw huisarts nodig. Jij kunt meteen een afspraak maken met een fysiotherapeut bij jou in de buurt. Stap gerust eens binnen bij een van onze praktijken of bel ons voor meer informatie. Met ruim 100 fysiotherapiepraktijken zijn wij de grootste fysiotherapieorganisatie in Nederland en daarom is er altijd wel een praktijk bij jou in de buurt.

Fysiotherapie aan huis

Ben jij slecht ter been of heb jij bijvoorbeeld net een operatie achter de rug? Dan is het mogelijk om fysiotherapie aan huis te krijgen. Hiervoor heb jij alleen wel een verwijzing nodig van jouw huisarts. Onze fysiotherapeuten komen graag bij jou langs voor een behandeling aan huis, zodat jij zo snel mogelijk weer jouw dagelijkse bezigheden kunt oppakken. FysioHolland vind dat de mens centraal moet staan en daarom doen wij er alles aan om het voor jou zo gemakkelijk mogelijk te maken.

"Ik wilde mijn spieren laten rusten door op bed te gaan liggen en pijnstillers te slikken. Van de fysiotherapeut heb ik geleerd dat het belangrijk is om juist te blijven bewegen, en het helpt echt!"

Sander, 31 jaar, acute rugklachten

Afspraak algemeen fysiotherapeut

Voor algemene fysiotherapie kan jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.