Algemene fysiotherapie

Je bent hier:

Algemene fysiotherapie

Het lichaam is eigenlijk één geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op rekenen. We merken pas hoe veel we bewegen als het lichaam even niet meer meewerkt. Bij algemene fysiotherapie zal de fysiotherapeut u begeleiden bij acute of langdurige lichamelijke klachten, zoals rug-, nek en schouderklachten en knie- en enkelblessures. Maar ook wanneer het bewegen belemmerd wordt als gevolg van een chronische ziekte of aandoening, zoals reuma of artrose. De fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse bezigheden kunt uitvoeren. Met fysiotherapie voorkomt u dat uw klachten verergeren of terugkeren.

Er zijn veel verschillende vormen van fysiotherapie, zo bieden wij bijvoorbeeld:

  • Algemene fysiotherapie;
  • Bekkenfysiotherapie;
  • Manuele therapie;
  • Oefentherapie;
  • Sportfysiotherapie; 
  • Kaakfysiotherapie; en

natuurlijk nog veel meer. Veel mensen komen ook pas terecht bij de fysiotherapeut, nadat ze zijn doorverwezen door de huisarts. Dit is niet per se nodig voor fysiotherapie, omdat de fysiotherapeut ook inzichtelijk kan maken waar u welke klachten heeft. De fysiotherapeut zal in dit geval een behandelplan opstellen die ook rekening houdt met uw dagelijkse leven. De fysiotherapeuten hebben gezamenlijk maar één doel en dat is dat u uw dagelijkse activiteiten weer kan oppakken zonder pijn of moeite.

 

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat doet de fysiotherapeut?

Tijdens de eerste afspraak bespreekt u uw klacht met de fysiotherapeut. De fysiotherapeut gaat op zoek naar de oorzaak van de klacht en doet mogelijk kort fysiek onderzoek. Daarna wordt er samen met u een behandelplan bepaald. Een onderdeel hiervan kan zijn dat u spierversterkende of mobiliserende oefeningen doet, waarbij de fysiotherapeut ook vooral zal helpen met het correct uitvoeren van de oefeningen, zodat je ook iets merkt van het effect. Ook krijgt u oefeningen mee die u zelfstandig kunt uitvoeren. Hiervoor heeft FysioHolland ook een app ontwikkeld waar uw huiswerkoefeningen op te vinden zijn die u kunt uitvoeren. Zo werken we efficiënt aan uw herstel!

Fysiotherapie bij u in de buurt

De praktijken van FysioHolland zijn PLUS-gecertificeerd. Dit betekent dat we voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van zorgverzekeraars. Onze fysiotherapeuten hebben ieder hun eigen specialisme(n), waardoor we u gericht kunnen behandelen en u eigenlijk vrijwel voor iedere klacht bij ons terecht kunt. Voor algemene fysiotherapie heeft u meestal geen verwijzing of verwijsbriefje van uw huisarts nodig. U kunt meteen een afspraak maken met een fysiotherapeut bij u in de buurt. Stap gerust eens binnen bij een van onze praktijken of bel ons voor meer informatie. Met ruim 100 fysiotherapiepraktijken zijn wij de grootste fysiotherapieorganisatie in Nederland en daarom is er altijd wel een praktijk bij u in de buurt.

Fysiotherapie aan huis

Bent u slecht ter been of heeft u bijvoorbeeld net een operatie achter de rug? Dan is het mogelijk om fysiotherapie aan huis te krijgen. Hiervoor heeft u alleen wel een verwijzing nodig van uw huisarts. Onze fysiotherapeuten komen graag bij u langs voor een behandeling aan huis, zodat u zo snel mogelijk weer uw dagelijkse bezigheden kunt oppakken. FysioHolland vind dat de mens centraal moet staan en daarom doen wij er alles aan om het voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken.

"Ik wilde mijn spieren laten rusten door op bed te gaan liggen en pijnstillers te slikken. Van de fysiotherapeut heb ik geleerd dat het belangrijk is om juist te blijven bewegen, en het helpt echt!"

Sander, 31 jaar, acute rugklachten

Afspraak algemeen fysiotherapeut

Voor algemene fysiotherapie kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Maak een afspraak