Revalideren na een knieprothese of heupprothese

Je bent hier:

Revalideren na een knieprothese of heupprothese

De laatste jaren is het aantal mensen dat een Totale Knie Prothese (TKP) of een Totale Heup Prothese (THP) heeft gekregen fors gestegen. Door middel van snelle revalidatieprotocollen gaan veel patiënten al binnen 4 tot 5 dagen na de operatie weer naar huis. Meestal is deze opnameduur en begeleiding van de fysiotherapeut voldoende en ondervind jij geen problemen bij het terugkeren naar de thuissituatie. Gedurende de revalidatie die na de operatie start is het belangrijk dat jij onder begeleiding van de fysiotherapeut weer langzaam begint met bewegen en jouw belastbaarheid opbouwt.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Extra begeleiding tijdens jouw revalidatie

Ben jij nog niet voldoende hersteld en heb jij nog medische zorg nodig? Dan kan jij in veel gevallen verder revalideren in een verpleeghuis. Toch blijkt uit de praktijk dat hierbij een groep cliënten over het hoofd wordt gezien. Namelijk degenen die niet in aanmerking komen voor opname in een verpleeghuis, maar ook niet in staat zijn om zelfstandig te functioneren in hun thuissituatie. Als dat het geval is, komt jij in aanmerking voor deelname aan het behandelprogramma ‘Energ-IQ’. Let op, dit bieden wij op dit moment alleen aan in Enschede.

Negendaags revalidatietraject in Enschede

Energ-IQ is een negendaags behandelprogramma voor mensen die een TKP- of THP-operatie hebben ondergaan. Het programma is opgesteld in samenwerking met de orthopedische chirurgen en fysiotherapeuten van FysioHolland en sluit dan ook precies aan op het post-operatieve programma van de afdeling orthopedie van het Medisch Spectrum Twente. Na ontslag uit het MST ga jij rechtstreeks naar het Sandton Resort Bad Boekelo en verblijf jij twee weken in de speciaal aangepaste appartementen op de begane grond van het hotel.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Het behandelprogramma wordt geleid door fysiotherapeuten van FysioHolland Twente in samenwerking met de orthopedische chirurgen van het MST. Het programma bestaat uit dagelijkse groepstherapie en individuele oefentherapie onder begeleiding van een fysiotherapeut. Het oefenprogramma bestaat uit diverse onderdelen, namelijk spierkrachtoefeningen, beweeglijkheidsoefeningen, looptraining, valtraining, oefenen van transfers, buiten lopen en bewegen in het water. Daarnaast is er ruim aandacht voor individuele doelen. Door het intensieve oefenprogramma ben jij na twee weken weer in staat zelfstandig en veilig terug te keren naar jouw thuissituatie. Thuis kan jij zelfstandig aan de slag met huiswerkoefeningen en blijf jij onder controle van de orthopedie MST. Verder kom jij nog eenmaal voor een nacontrole bij de Energ-IQ fysiotherapeut.

"Een nieuwe knie bleek de oplossing voor mijn aanhoudende knieklachten. Voor- en na de operatie ben ik begeleid door de fysiotherapeut, waardoor ik snel herstelde."

Meneer Degenkamp, 63 jaar

Afspraak revalidatie na een knieprothese of heupprothese

Voor revalidatie na een knieprothese of heupprothese kan jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.