Revalideren na een knieprothese of heupprothese

Je bent hier:

Revalideren na een knieprothese of heupprothese

De laatste jaren is het aantal mensen dat een Totale Knie Prothese (TKP) of een Totale Heup Prothese (THP) heeft gekregen fors gestegen. Door middel van snelle revalidatieprotocollen gaan veel patiënten al binnen 4 tot 5 dagen na de operatie weer naar huis. Meestal is deze opnameduur en begeleiding van de fysiotherapeut voldoende en ondervindt u geen problemen bij het terugkeren naar de thuissituatie. Gedurende de revalidatie die na de operatie start is het belangrijk dat u onder begeleiding van de fysiotherapeut weer langzaam begint met bewegen en uw belastbaarheid opbouwt.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Extra begeleiding tijdens uw revalidatie

Bent u nog niet voldoende hersteld en heeft u nog medische zorg nodig? Dan kunt u in veel gevallen verder revalideren in een verpleeghuis. Toch blijkt uit de praktijk dat hierbij een groep cliënten over het hoofd wordt gezien. Namelijk degenen die niet in aanmerking komen voor opname in een verpleeghuis, maar ook niet in staat zijn om zelfstandig te functioneren in hun thuissituatie. Als dat het geval is, komt u in aanmerking voor deelname aan het behandelprogramma ‘Energ-IQ’. Let op, dit bieden wij op dit moment alleen aan in Enschede.

Negendaags revalidatietraject in Enschede

Energ-IQ is een negendaags behandelprogramma voor mensen die een TKP- of THP-operatie hebben ondergaan. Het programma is opgesteld in samenwerking met de orthopedische chirurgen en fysiotherapeuten van FysioHolland en sluit dan ook precies aan op het post-operatieve programma van de afdeling orthopedie van het Medisch Spectrum Twente. Na ontslag uit het MST gaat u rechtstreeks naar het Sandton Resort Bad Boekelo en verblijft u twee weken in de speciaal aangepaste appartementen op de begane grond van het hotel.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Het behandelprogramma wordt geleid door fysiotherapeuten van FysioHolland Twente in samenwerking met de orthopedische chirurgen van het MST. Het programma bestaat uit dagelijkse groepstherapie en individuele oefentherapie onder begeleiding van een fysiotherapeut. Het oefenprogramma bestaat uit diverse onderdelen, namelijk spierkrachtoefeningen, beweeglijkheidsoefeningen, looptraining, valtraining, oefenen van transfers, buiten lopen en bewegen in het water. Daarnaast is er ruim aandacht voor individuele doelen. Door het intensieve oefenprogramma bent u na twee weken weer in staat zelfstandig en veilig terug te keren naar uw thuissituatie. Thuis kunt u zelfstandig aan de slag met huiswerkoefeningen en blijft u onder controle van de orthopedie MST. Verder komt u nog eenmaal voor een nacontrole bij de Energ-IQ fysiotherapeut.

"Een nieuwe knie bleek de oplossing voor mijn aanhoudende knieklachten. Voor- en na de operatie ben ik begeleid door de fysiotherapeut, waardoor ik snel herstelde."

Meneer Degenkamp, 63 jaar

Afspraak revalidatie na een knieprothese of heupprothese

Voor revalidatie na een knieprothese of heupprothese kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Maak een afspraak