Dry needling

Je bent hier:

Dry needling

Dry needling is een effectieve behandeling bij pijnlijke of gespannen spieren. Wil jij weer pijnvrij bewegen? Zoek jij een effectieve behandelmethode bij langdurige spierpijnklachten? Dan kan dry needling een oplossing zijn. Het ontspant spierverhardingen die vaak verantwoordelijk zijn voor (uitstralings)pijn, zoals spier- en gewrichtsklachten, spanningshoofdpijn, nek-schouder-rug- of heupklachten, tintelingen in de armen en benen. Jij merkt vaak vrijwel direct effect. Wil jij ook snel van jouw pijnklachten af? Maak direct een afspraak met onze specialisten!

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is dry needling?

Dry needling is één van de meest effectieve behandelmethoden bij veel langdurige spierpijnklachten. Met dry needling kan de fysiotherapeut de spierverhardingen (triggerpoints) laten ontspannen door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald. Hierdoor trekken jouw spiervezels aan waarna jouw spier vervolgens ontspant. De behandeling is pijnloos, na de behandeling kan jij één of twee dagen spierpijn hebben. Dit gaat vanzelf over.

Langdurige spierpijn verhelpen

Triggerpoints of spierverhardingen kunnen ontstaan door allerlei oorzaken of een combinatie van meerdere factoren. Dry needling kan een oplossing zijn bij klachten die zijn ontstaan door: een verkeerde houding, overbelasting, stress, houdingsafwijkingen, na een botbreuk of bij hormonale ontregelingen zoals een verminderde schildklierfunctie. De therapeuten die dry needling toepassen zijn hiervoor opgeleid en begeleiden jou naar een effectief herstel.

Behandeling dry needling

De fysiotherapeut onderzoekt jouw lichamelijke klachten en mogelijke oorzaken, waarna duidelijk wordt of de behandeling aangevuld kan worden met dry needling. Na de behandeling geeft de fysiotherapeut jou eenvoudige oefeningen mee voor thuis om de verbetering te handhaven. Jij zal merken dat de oefeningen na de behandeling gemakkelijker gaan. Zo werk jij efficiënt aan het verminderen van jouw pijnklachten.

“De therapeut weet veel van hardloopblessures en gebruikte ook dry needling voor mijn kuit. Hierdoor kon ik snel weer gaan lopen!”

Anoniem, Zorgkaart Nederland

Afspraak maken

Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt en maak direct een afspraak.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.