Adem- en ontspanningstherapie

Je bent hier:

Adem- en ontspanningstherapie

Matige spanning zorgt ervoor dat we scherp zijn en beter presteren. Daarentegen kan teveel of langdurige spanning en stress leiden tot allerlei lichamelijke en geestelijke klachten. Kan jij moeilijk tot rust komen? Heb jij spanningsklachten als rug-, nek of schouderpijn? Of pieker jij veel en val jij lastig in slaap? Met adem- en ontspanningstherapie leer jij hoe jij kunt ontspannen. Tijdens de therapie ontvang jij tips en oefeningen om jouw stress onder controle te krijgen. Samen met onze gespecialiseerde oefentherapeut spoor jij de oorzaak van jouw pijn- of spanningsklachten op. 

Heb jij een aanvullende verzekering? Dan wordt een deel van de behandeling mogelijk vergoed. Informeer bij jouw zorgverzekeraar naar de voorwaarden.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is stress?

Stress maakt ons alert, zodat we optimaal kunnen presteren of snel kunnen reageren bij een dreiging. Stress is dus niet direct ongezond. Echter een lange periode van teveel stress kan ervoor zorgen dat jij niet goed meer kunt ontspannen en overbelast raakt. Herken jij klachten zoals: slaapproblemen, nek- en schouderklachten, hoofdpijn, concentratieproblemen en angstige of depressieve / neerslachtige gevoelens? Onze specialisten staan voor jou klaar.

Oorzaken: stress en houding

Naast overmatige stress kan een verkeerde houding of bewegingspatroon ook leiden tot spanningsklachten. Verkrampen, verstijven of lang in dezelfde houding zitten kunnen jouw spieren enorm belasten. Een bekend voorbeeld hiervan is ongemerkt de schouders optrekken. Wanneer de spanning niet terugkeert naar een normaal niveau, herstelt jouw lichaam zich onvoldoende. Het geeft signalen van overbelasting af. De oefentherapeut maakt jou bewust van jouw houding en dagelijkse gewoontes.

Behandeling spanningsklachten

Bij adem- en ontspanningstherapie maakt de oefentherapeut gebruik van de samenhang tussen de beweging van de wervelkolom en ademhaling. De oefentherapeut leert jou ademhaling- en ontspanningsoefeningen aan die jijzelf kunt toepassen in jouw dagelijks leven. Zo verbetert jij jouw lichaamshouding, ademhaling en mentale ontspanning. Heb jij een aanvullende verzekering? Dan wordt een deel van de behandeling mogelijk vergoed. Informeer bij jouw zorgverzekeraar naar de voorwaarden.

"De therapeut heeft mij geholpen door veel te praten, adem- en ontspanningsoefeningen te geven en mij anders over dingen te laten denken, hij heeft me laten omdenken. Ik zie de dingen die ik weer kan en focus mij minder op de dingen die ik even niet kan."

Patrick, 35 jaar, Burn-out klachten

Afspraak adem- en ontspanningstherapie

Voor adem- en ontspanningstherapie kan jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.