Schouderpijn

Je bent hier:

Schouderpijn

Per jaar heeft ruim twintig procent van de Nederlandse bevolking last van schouderpijn. Na rugpijn en nekpijn is schouderpijn de meest voorkomende lichamelijke klacht. Heeft u een constante pijn in de schouder bij bewegen of zelfs bij rust? Straalt de schouderpijn uit naar de nek, schouderbladen, arm of hand? Maak dan en afspraak bij één van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten.

Voor schouderpijn kunt u contact opnemen met de fysiotherapeut, of het kan zijn dat de huisarts of orthopeed u doorverwijst. Voor sommige indicaties bij schouderpijn kan een verwijzing noodzakelijk zijn in verband met de vergoeding door de zorgverzekeraar.

app-icon

Tips of
huiswerkoefeningen
voor Schouderpijn

App-Store-Logo-300x150

Wat kunt u doen bij schouderpijn?

Bij schouderpijn is het belangrijk om in beweging te blijven. Beweging zorgt ervoor dat uw schouderspieren niet verstijven en het stimuleert de doorbloeding en daarmee het herstel van de schouder. Zorg ervoor dat u niet over uw pijngrens heen gaat en wees voorzichtig met belasting tijdens dagelijkse handelingen. Tevens kunnen oefeningen helpen om de belastbaarheid van de schouder te verbeteren. In de FysioHolland App vindt u verschillende video’s die u kunt uitvoeren om de pijn in uw schouder te verminderen. Wilt u weten wat de fysiotherapeut voor u kan doen? Neem gerust contact met ons op.

Oorzaken schouderpijn

Klachten aan uw schouder kunnen verschillende oorzaken hebben. Wanneer u veel in éénzelfde houding zit bijvoorbeeld achter een bureau of in de auto kunt u KANS of RSI klachten krijgen. Pijn in de schouder kan ook veroorzaakt worden door beklemming of ontstekingen in de schouder. Ook slijtage (artrose) kan klachten veroorzaken. Stress, uw slaappositie in bed en een zwangerschap kunnen van invloed zijn op uw klachten.

Behandeling schouderpijn

Heeft u pijn tijdens het heffen of liften van uw arm, een stijf of zwaar gevoel in uw rug of nek of een frozen shoulder? Dan kan fysiotherapie de oplossing zijn. In een intakegesprek bespreekt u samen met de fysiotherapeut uw schouderpijn en eventuele eerdere behandelingen. De fysiotherapeut doet mogelijk een kort fysiek onderzoek. De duur van de behandeling is per situatie verschillend. Vaak merkt u na enkele behandelingen al vooruitgang.

“Ik kwam hier voor mijn dochter, die wat te zwaar was. Maar inmiddels train ik hier zelf ook, net als mijn schoonmoeder, zus én buurvrouw”

Emina Sahin, Amsterdam Oost

Waar kunt u terecht?

De fysiotherapeut helpt u graag bij uw klachten. Zoek een praktijk bij u in de buurt en maak een afspraak.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Maak een afspraak