Kwaliteit van zorg

Topkwaliteit

Bij FysioHolland staat topkwaliteit voorop. Onze fysiotherapeuten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en beschikken over relevante specialisaties. We werken nauw samen met andere zorgverleners, zo kunnen we jou optimale zorg bieden. Daarnaast werken we met online toepassingen als Huiswerkoefeningen.nl en de FysioHolland App voor een complete aanpak van jouw klachten. Kortom, jouw zorg rondom bewegen is bij ons in vertrouwde handen.

Onafhankelijk toetsen van de kwaliteit

Om de kwaliteit voor onze cliënten op het hoogste niveau te borgen, laten we onze praktijken beoordelen en toetsen door onafhankelijke partijen. Zo weten we zeker dat onze kwaliteit op topniveau blijft. FysioHolland heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Ook zij beoordelen ons objectief en onafhankelijk op de kwaliteitseisen. Onze praktijken worden hier bijna jaarlijks voor getoetst.

Bij de kwaliteitseisen gaat het bijvoorbeeld om de deskundigheid van de fysiotherapeut en het resultaat van klanttevredenheidsonderzoeken. Zo ben jij er zeker van dat het in kaart brengen en vastleggen van jouw klacht en het aantal behandelingen dat daar voor staat, altijd op het hoogste niveau is.

Daarnaast werken onze fysiotherapeuten veel samen met andere zorgverleners, zoals de specialisten in ziekenhuizen, diëtisten, (kinder)psychologen en arbeidsdeskundigen. Zo houden we de lijnen kort en kunnen we de klacht van een cliënt grondig en kundig aanpakken. Andere voordelen van onze praktijken zijn de garantie van een goede bereikbaarheid, ruime openingstijden en een korte wachttijd.

Help de fysiotherapie te verbeteren

Bij FysioHolland werken we continu aan de verbetering van de fysiotherapie. Om inzicht te krijgen in de meest effectieve behandeling van lichamelijke klachten zijn gegevens nodig van verschillende fysiotherapie-behandelingen. Bijvoorbeeld welke behandelingen het meest effectief zijn of hoe snel jij van jouw klachten af bent. Help jij ons om de fysiotherapeutische zorg te verbeteren?

Hoe kan jij helpen?

Door een vragenlijst of specifieke vraag te beantwoorden geef jij een oordeel over jouw functioneren of gezondheid. De gegevens worden verzameld in de Landelijke Database Fysiotherapie en de Landelijke Database kwaliteit. Het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie) en Nivel zetten deze database op om resultaten te verzamelen en zo de toepassing hiervan in fysiotherapiepraktijken verder te stimuleren.

Wil jij jouw fysiotherapeut toestemming geven om gegevens die betrekking hebben op jouw behandeling beschikbaar te stellen? Daarmee help jij direct mee aan de verbetering van fysiotherapeutische zorg. Dank hiervoor!

Ook wordt na elk afgesloten behandeltraject een vragenlijst aan jou verstuurd via Qualiview om de kwaliteit te kunnen toetsen.

Hoe is jouw privacy geborgd?

De gegevens worden anoniem verwerkt. Lees meer over privacy in onze privacyverklaring.

Heb jij nog vragen?

Stel ze gerust aan jouw fysiotherapeut of kijk op www.kngf.nl.