Medische Fitness

Je bent hier:

Medische fitness

Bewegen is goed voor jouw gezondheid. Jij voelt je fitter, blijft beter op gewicht en voelt zich minder snel moe. Heb jij moeite met bewegen, bijvoorbeeld omdat je herstellende bent van een ziekte of een operatie? Of heb jij een chronische aandoening zoals hart-, vaat- of longklachten, diabetes of COPD? Dan is FysioHolland medische fitness misschien wat voor jou. Bij ons sport jij op een verantwoorde manier in een energieke, sociale omgeving onder begeleiding van een fysiotherapeut en/of bewegingsspecialist.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is medische fitness?

Medische fitness is fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut en/of bewegingsspecialist. Deze helpt jou op een verantwoorde manier te sporten en bewegen. Juist door voldoende beweging kunnen klachten afnemen en verbetert jouw conditie en algehele gezondheid. De training bestaat uit cardiotraining (loopband, fiets, crosstrainer, etc.) en oefeningen gericht op kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen. 

Voor wie is medische fitness?

Medische fitness is geschikt voor iedereen die onder begeleiding wil sporten. Dit kan zijn omdat jij net geopereerd bent, maar dit hoeft niet. Is de stap voor jou te groot om zelf naar de sportschool te gaan? Dan biedt medische fitness jou de juiste begeleiding. Ook als aanvulling op behandelingen bij de fysiotherapeut kan medische fitness geschikt zijn om jouw kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie te verbeteren.

Hoe werkt het?

Het medische fitness traject start altijd met een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek bespreek jij samen met de therapeut jouw motivatie en doelen. Aan de hand van de intake stelt de therapeut een persoonlijk trainingsschema op die past bij jouw doelen, eventuele klachten en wensen. Aan de hand van jouw trainingsschema kan jij op de daarvoor bestemde momenten komen trainen in een kleine groep onder begeleiding van de therapeut.

Logo Control Plus ledensysteem

Ledensysteem Control Plus

We werken met het online ledensysteem Control Plus. In het portaal van Control Plus vind je, per locatie, de verschillende abonnementsmogelijkheden en tarieven. Control Plus heeft ook een handige app waarin je gemakkelijk alles rondom jouw sport abonnement zelf regelt. Standaard werken we met een automatische incasso in de eerste week van de abonnementsperiode. We hanteren voor alle sportabonnementen de algemene voorwaarden van NL Actief.

"Ik vind het fijn om te sporten met mensen die in hetzelfde schuitje zitten. We trekken ons aan elkaar op en delen onze ervaringen."

Nicole, 45 jaar

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor medisch fitness of een afspraak maken? Bekijk de locatiepagina of neem contact op met een locatie bij jou in de buurt.

Vind jouw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.