Medische Fitness

Je bent hier:

Medische fitness

Bewegen is goed voor jouw gezondheid. Jij voelt je fitter, blijft beter op gewicht en voelt zich minder snel moe. Heb jij moeite met bewegen, bijvoorbeeld omdat jij ouder dan 55 bent of herstellende bent van een ziekte of een operatie? Of heb jij een chronische aandoening zoals hart-, vaat- of longklachten, diabetes of COPD? Dan is FysioHolland medische fitness misschien wat voor jou. Bij ons sport jij op een verantwoorde manier in een energieke, sociale omgeving onder begeleiding van een fysiotherapeut en/of bewegingsspecialist.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is medische fitness?

Medische fitness is fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut en/of bewegingsspecialist. De gespecialiseerde fysiotherapeut en/of bewegingsspecialist helpen jou op een verantwoorde manier te sporten en bewegen. Juist door voldoende beweging kunnen klachten afnemen en verbetert jouw conditie en algehele gezondheid. De training bestaat uit cardiotraining (loopband, fiets, crosstrainer, etc.) en oefeningen gericht op kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen. 

Voor wie is medische fitness?

Medische fitness is geschikt voor iedereen die onder begeleiding wil sporten. Dit kan zijn omdat jij net geopereerd bent, maar dit hoeft niet. Is de stap voor jou te groot om zelf naar de sportschool te gaan? Dan biedt medische fitness jou de juiste begeleiding. Ook als aanvulling op behandelingen bij de fysiotherapeut kan Medische fitness geschikt zijn om jouw kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie te verbeteren.

Hoe werkt het?

Het medische fitness traject start altijd met een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek bespreek jij samen met de therapeut jouw motivatie en doelen. Aan de hand van de intake stelt de therapeut een persoonlijk trainingsschema op die past bij jouw doelen, eventuele klachten en wensen. Aan de hand van jouw trainingsschema kan jij op de daarvoor bestemde momenten komen trainen in een kleine groep onder begeleiding van de therapeut.

"Ik vind het fijn om te sporten met mensen die in hetzelfde schuitje zitten. We trekken ons aan elkaar op en delen onze ervaringen."

Nicole, 45 jaar

Meer informatie

Kijk hier voor een overzicht van de locaties, de trainingstijden en de kosten. Meer weten of een afspraak maken? Neem contact op met een locatie bij jou in de buurt.

Vind jouw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.