Medische Fitness

Je bent hier:

Medische Fitness

Bewegen is goed voor uw gezondheid. U voelt zich fitter, blijft beter op gewicht en voelt zich minder snel moe. Heeft u moeite met bewegen, bijvoorbeeld omdat u ouder dan 55 bent of herstellende bent van een ziekte of een operatie? Of heeft u een chronische aandoening zoals hart-, vaat- of longklachten, diabetes of COPD? Dan is FysioHolland medische fitness misschien wat voor u. Bij ons sport u op een verantwoorde manier in een energieke, sociale omgeving onder begeleiding van een fysiotherapeut en/of bewegingsspecialist.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is medische fitness?

Medische fitness is fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut en/of bewegingsspecialist. De gespecialiseerde fysiotherapeut en/of bewegingsspecialist helpen u op een verantwoorde manier te sporten en bewegen. Juist door voldoende beweging kunnen klachten afnemen en verbetert uw conditie en algehele gezondheid. De training bestaat uit cardiotraining (loopband, fiets, crosstrainer, etc.) en oefeningen gericht op kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen. 

Voor wie is medische fitness?

Medische fitness is geschikt voor iedereen die onder begeleiding wil sporten. Dit kan zijn omdat u net geopereerd bent, maar dit hoeft niet. Is de stap voor u te groot om zelf naar de sportschool te gaan? Dan biedt medische fitness u de juiste begeleiding. Ook als aanvulling op behandelingen bij de fysiotherapeut kan Medische fitness geschikt zijn om uw kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie te verbeteren.

Hoe werkt het?

Het medische fitness traject start altijd met een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek bespreekt u samen met de therapeut uw motivatie en doelen. Aan de hand van de intake stelt de therapeut een persoonlijk trainingsschema op die past bij uw doelen, eventuele klachten en wensen. Aan de hand van uw trainingsschema kunt u op de daarvoor bestemde momenten komen trainen in een kleine groep onder begeleiding van de therapeut.

"Ik vind het fijn om te sporten met mensen die in hetzelfde schuitje zitten. We trekken ons aan elkaar op en delen onze ervaringen."

Nicole, 45 jaar

Meer informatie

Kijk hier voor een overzicht van de locaties, de trainingstijden en de kosten. Meer weten of een afspraak maken? Neem contact op met een locatie bij u in de buurt.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een afspraak