The Gym: bewegen voor jongeren met (beginnend) overgewicht

Je bent hier:

@TheGym: bewegen voor jongeren met (beginnend) overgewicht

Als ouder kan het lastig zijn om jouw kind voldoende te laten bewegen en te weten wat de juiste voeding is. Alle mogelijkheden en verleidingen zorgen ervoor dat steeds meer kinderen last hebben van beginnend overgewicht. Is jouw kind wat te zwaar? Heeft hij of zij een extra steuntje in de rug nodig om voldoende te bewegen? En wil jij tips over beweging en voeding voor kinderen? Dan is @TheGym iets voor jou en jouw kind. Het programma @TheGym helpt kinderen van 12 – 16 jaar met overgewicht om op een leuke manier gezond en actief te worden. 

@thegym wordt vergoed vanuit de zorgverzekering. Vraag naar de voorwaarden bij jouw zorgverzekeraar.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Voor wie is @TheGym?

@TheGym is speciaal ontwikkeld voor jongeren met overgewicht van 12 tot 16 jaar. Samen met jongens en meiden van dezelfde leeftijd leert jouw kind onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut alles over een gezonde en actieve levensstijl. Ook maakt hij of zij kennis met allerlei verschillende soorten sport. Wil jij hulp voor jouw kind om meer te bewegen en een betere levensstijl aan te leren? Dan is dit beweegprogramma ideaal.

Oorzaken overgewicht kinderen

Overgewicht bij kinderen kan verschillende oorzaken hebben. Onwetendheid over een gezonde levensstijl, gebrek aan beweging en verkeerde voeding zijn veel voorkomende oorzaken. Deze onderwerpen komen allemaal aan bod tijdens @TheGym. Met @TheGym krijgt jouw kind handige tips om meteen toe te passen. Hiervoor werken we samen met een diëtist, en indien gewenst is ondersteuning van een psycholoog mogelijk. Als ouder kan jij ook tips en advies ontvangen.

Hoe werkt @TheGym?

@TheGym start met een intakegesprek met de fysiotherapeut en diëtist. De mate van beweging en voeding worden hierbij in kaart gebracht. De groepen bestaan uit jongeren die in dezelfde situatie zitten, waardoor een sociale en veilige omgeving ontstaat. Binnen de groepen werkt iedereen aan zijn of haar individuele doelen. De gespecialiseerde fysiotherapeuten weten wat er speelt onder jongeren en hoe zij hen kunnen motiveren.

Waar kan jij terecht?

Wil jij meer informatie over @TheGym? Vind hier jouw dichtstbijzijnde locatie. Of maak direct een afspraak met een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.