The Gym: bewegen voor jongeren met (beginnend) overgewicht

Je bent hier:

@TheGym: bewegen voor jongeren met (beginnend) overgewicht

Als ouder kan het lastig zijn om uw kind voldoende te laten bewegen en te weten wat de juiste voeding is. Alle mogelijkheden en verleidingen zorgen ervoor dat steeds meer kinderen last hebben van (beginnend) overgewicht. Is uw kind wat te zwaar? Heeft hij of zij een extra steuntje in de rug nodig om voldoende te bewegen? En wilt u tips over beweging en voeding voor kinderen? Ons programma @TheGym helpt kinderen (12 – 16 jaar) met overgewicht om op een leuke manier gezond en actief te worden. 

@TheGym wordt vergoed vanuit de zorgverzekering. Vraag naar de voorwaarden bij uw zorgverzekeraar.

app-icon

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App-Store-Logo-300x150

Voor wie is @TheGym?

@TheGym is speciaal ontwikkeld voor jongeren met overgewicht van twaalf tot zestien jaar. Samen met jongens en meiden van dezelfde leeftijd leert uw kind onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut alles over een gezonde en actieve levensstijl en maakt hij of zij kennis met allerlei verschillende soorten sport. Wilt u hulp voor uw kind om meer te bewegen en een betere levensstijl aan te leren? Dan is dit beweegprogramma ideaal.

Oorzaken overgewicht kinderen

Overgewicht bij kinderen kan verschillende oorzaken hebben. Onwetendheid over een gezonde levensstijl, gebrek aan beweging en verkeerde voeding zijn veel voorkomende oorzaken. Deze onderwerpen komen allemaal aan bod tijdens @TheGym. Met @TheGym krijgt uw kind handige tips om meteen toe te passen. We werken hiervoor samen met een diëtist en indien gewenst is ondersteuning van een psycholoog mogelijk. Als ouder kunt u ook tips en advies ontvangen.

Hoe werkt @TheGym?

@TheGym start met een intakegesprek met de fysiotherapeut en diëtist. De mate van beweging en voeding worden hierbij in kaart gebracht. De groepen bestaan uit jongeren die in dezelfde situatie zitten, waardoor een sociale en veilige omgeving ontstaat. Binnen de groepen werkt iedereen aan zijn of haar individuele doelen. De gespecialiseerde fysiotherapeuten weten wat er speelt onder jongeren en hoe zij hen kunnen motiveren.

Waar kunt u terecht?

Wilt u meer informatie over @TheGym? Vind hier uw dichtstbijzijnde locatie of maak direct een afspraak met een praktijk bij u in de buurt.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Maak een afspraak