Ontdek de oorzaak van uw klachten met echografie

Je bent hier:

Ontdek de oorzaak van jouw klachten met echografie

Heb jij al lange tijd pijnklachten of letsel? Heb jij van alles uit de kast gehaald, zonder resultaat, om van jouw klachten af te komen? Is de oorzaak van jouw klachten onbekend? Met echografie kunnen we onderliggende problemen opsporen. Echografie is gemakkelijk en pijnloos en brengt de spieren, zenuwen en gewrichten in kaart. Hiermee is de oorzaak van de pijnklachten gemakkelijk te achterhalen en kan er een gericht behandelplan opgesteld worden. Heb jij behoefte aan een concrete oplossing voor jouw klachten? Een gespecialiseerde fysiotherapeut kan jou hierbij helpen.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is echografie?

Echografie is de meest efficiënte manier van diagnosestelling voor klachten aan jouw spieren, banden of weefsels. Aan de hand van de echobeelden, vergelijkbaar met een echo tijdens de zwangerschap, kunnen allerlei aandoeningen getraceerd worden. Denk hierbij aan kneuzingen, scheuringen, ontstekingen en zwellingen. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten kunnen met de echobeelden bepalen wat het onderliggende probleem is en stelt aan de hand van de uitkomst een persoonlijk behandelplan op.

 

Wanneer wordt echografie gebruikt?

Echografie wordt ingezet bij langdurige pijnklachten waarbij de oorzaak vaak nog onduidelijk is. Ook bij beperkingen aan jouw schouders, knieën, heupen en ellebogen kan echografie worden ingezet. Dit is pijnloos, makkelijk toepasbaar en tast het lichaam niet aan. De fysiotherapeut zal altijd vooraf met jou overleggen over het gebruik en de handelingen stap voor stap aan jou uitleggen.Vergoeding echografie

Echografie is een onderdeel van het fysiotherapeutisch onderzoek dan wel behandeling en indien je aanvullend verzekerd bent (voor fysiotherapie) wordt het echo-onderzoek door je zorgverzekeraar gewoon vergoed.

“De therapeut heeft de oorzaak van mijn klachten professioneel vastgesteld via echografie en speciale oefeningen gegeven. De nek-, schouder- en rugspieren zijn ontspannen en sterker!”

Anoniem, Zorgkaart Nederland

Afspraak echografie

Voor echografie kan jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.