Ontdek de oorzaak van uw klachten met echografie

Je bent hier:

Ontdek de oorzaak van uw klachten met echografie

Heeft u al lange tijd pijnklachten of letsel? Heeft u van alles uit de kast gehaald, zonder resultaat, om van uw klachten af te komen? Is de oorzaak van uw klachten onbekend? Met echografie kunnen we onderliggende problemen opsporen. Deze pijnloze en gemakkelijke methode brengt de spieren, zenuwen en gewrichten in kaart. Hiermee is de oorzaak van de pijnklachten gemakkelijk te achterhalen en kan er een gericht behandelplan opgesteld worden. Heeft u behoefte aan een concrete oplossing voor uw klachten? Een gespecialiseerde fysiotherapeut kan u hierbij helpen.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is echografie?

Echografie is de meest efficiënte manier van diagnosestelling voor klachten aan uw spieren, banden of weefsels. Aan de hand van de echobeelden, vergelijkbaar met een echo tijdens de zwangerschap, kunnen allerlei aandoeningen getraceerd worden. Denk hierbij aan kneuzingen, scheuringen, ontstekingen en zwellingen. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten kunnen met de echobeelden bepalen wat het onderliggende probleem is en stelt aan de hand van de uitkomst een persoonlijk behandelplan op.

 

Wanneer wordt echografie gebruikt?

Echografie wordt ingezet bij langdurige pijnklachten waarbij de oorzaak vaak nog onduidelijk is. Ook bij beperkingen aan uw schouders, knieën, heupen en ellebogen kan deze methode worden ingezet. De methode is pijnloos, makkelijk toepasbaar en tast het lichaam niet aan. De fysiotherapeut zal altijd vooraf met u overleggen over het gebruik en de behandelmethode stap voor stap aan u uitleggen.Vergoeding echografie

De gekwalificeerde fysiotherapeut zal in overleg met u de methode toepassen gedurende een behandeling. Er bestaat (nog) geen vergoedingsregeling voor echografie in de fysiotherapie. De kosten van dit aanvullend onderzoek worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij de praktijk naar de tarieven. Neem bij twijfel of vragen altijd contact op met uw zorgverzekeraar of fysiotherapeut.

“De therapeut heeft de oorzaak van mijn klachten professioneel vastgesteld via echografie en speciale oefeningen gegeven. De nek-, schouder- en rugspieren zijn ontspannen en sterker!”

Anoniem, Zorgkaart Nederland

Afspraak echografie

Voor echografie kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Maak een afspraak