Hydrotherapie: fysiotherapie in het water

Je bent hier:

Hydrotherapie: fysiotherapie in het water

Heeft u last van uw gewrichten en voelt extra belasting niet prettig of ronduit zwaar? Heeft u al aan bewegen in het water gedacht? Fysiotherapie in het water, ook hydrotherapie of therapeutisch zwemmen genoemd, kan de belasting van uw gewrichten enorm verminderen terwijl u wel uw kracht, stabiliteit en mobiliteit traint. Bent u herstellende van een ziekte of operatie? Heeft u een chronische aandoening en is bewegen pijnlijk of lastig? Onze specialisten begeleiden u graag bij het opbouwen van uw kracht en mobiliteit.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Voor wie is hydrotherapie?

Bewegen in het water is ideaal wanneer u moeite heeft met bewegen door bijvoorbeeld gewrichtsklachten, zoals artrose, reuma of fybromyalgie, maar ook bij als u herstellende bent van een ziekte of operatie, of bij de ziekte van Parkinson of Multiple Sclerose. Onze ervaren fysiotherapeuten bieden u specialistische begeleiding, afgestemd op uw persoonlijke situatie en doelen. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Wat is hydrotherapie?

Hydrotherapie is een fysiotherapeutische oefenmethode in het water. In het water heeft de zwaartekracht minder grip, waardoor bewegen makkelijker gaat. Het is een veilige manier om te bewegen zonder uw gewrichten veel te belasten. U traint in een kleine groep onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut in verwarmd water. Iedereen werkt hierbij aan zijn of haar persoonlijke doelen zoals bijvoorbeeld het verbeteren van kracht, stabiliteit en mobiliteit. 

Oefentherapie in het water

Bij hydrotherapie of therapeutisch zwemmen maakt u gebruik van aquafitness-apparatuur en drijfmaterialen. Er wordt gezwommen in verwarmd water. Onder begeleiding doet u oefeningen die zorgen voor meer kracht, stabiliteit en mobiliteit en aansluiten op uw doelen of wensen. Dit doen we met oefentherapie, circuittraining en spelvormen. U behaalt met minder inspanning en pijn meer resultaat.

"Met hydrotherapie heb ik weer veel kracht opgebouwd. We zijn nu anderhalf jaar verder en ik ben veel sterker geworden, bewegen is weer een feestje."

Marijke, 67 jaar

Afspraak hydrotherapie

Voor hydrotherapie kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Maak een afspraak