Hydrotherapie: fysiotherapie in het water

Je bent hier:

Hydrotherapie: fysiotherapie in het water

Heb jij last van jouw gewrichten en voelt extra belasting niet prettig of ronduit zwaar? Heb jij al aan bewegen in het water gedacht? Fysiotherapie in het water, ook hydrotherapie of therapeutisch zwemmen genoemd, kan de belasting van jouw gewrichten enorm verminderen terwijl jij wel jouw kracht, stabiliteit en mobiliteit traint. Ben jij herstellende van een ziekte of operatie? Heb jij een chronische aandoening en is bewegen pijnlijk of lastig? Onze specialisten begeleiden jou graag bij het opbouwen van jouw kracht en mobiliteit.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Voor wie is hydrotherapie?

Bewegen in het water is ideaal wanneer jij moeite heeft met bewegen door bijvoorbeeld gewrichtsklachten, zoals artrose, reuma of fybromyalgie, maar ook bij als jij herstellende bent van een ziekte of operatie, of bij de ziekte van Parkinson of Multiple Sclerose. Onze ervaren fysiotherapeuten bieden jou specialistische begeleiding, afgestemd op jouw persoonlijke situatie en doelen. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Wat is hydrotherapie?

Hydrotherapie is een fysiotherapeutische oefenmethode in het water. In het water heeft de zwaartekracht minder grip, waardoor bewegen makkelijker gaat. Het is een veilige manier om te bewegen zonder jouw gewrichten veel te belasten. Jij traint in een kleine groep onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut in verwarmd water. Iedereen werkt hierbij aan zijn of haar persoonlijke doelen zoals bijvoorbeeld het verbeteren van kracht, stabiliteit en mobiliteit. 

Oefentherapie in het water

Bij hydrotherapie of therapeutisch zwemmen maak jij gebruik van aquafitness-apparatuur en drijfmaterialen. Er wordt gezwommen in verwarmd water. Onder begeleiding doe je oefeningen die zorgen voor meer kracht, stabiliteit en mobiliteit en aansluiten op jouw doelen of wensen. Dit doen we met oefentherapie, circuittraining en spelvormen. Je behaalt met minder inspanning en pijn meer resultaat.

"Met hydrotherapie heb ik weer veel kracht opgebouwd. We zijn nu anderhalf jaar verder en ik ben veel sterker geworden, bewegen is weer een feestje."

Marijke, 67 jaar

Afspraak hydrotherapie

Voor hydrotherapie kan jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.