Hydrotherapie: fysiotherapie in het water

Je bent hier:

Hydrotherapie: fysiotherapie in het water

Heeft u last van uw gewrichten en voelt extra belasting niet prettig of ronduit zwaar? Heeft u al aan bewegen in het water gedacht? Fysiotherapie in het water, ook hydrotherapie of therapeutisch zwemmen genoemd, kan de belasting van uw gewrichten enorm verminderen terwijl u wel uw kracht, stabiliteit en mobiliteit traint. Bent u herstellende van een ziekte of operatie? Heeft u een chronische aandoening en is bewegen pijnlijk of lastig? Onze specialisten begeleiden u graag bij het opbouwen van uw kracht en mobiliteit.

app-icon

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App-Store-Logo-300x150

Voor wie is hydrotherapie?

Bewegen in het water is ideaal wanneer u moeite heeft met bewegen door bijvoorbeeld gewrichtsklachten, zoals artrose, reuma of fybromyalgie, maar ook bij als u herstellende bent van een ziekte of operatie, of bij de ziekte van Parkinson of Multiple Sclerose. Onze ervaren fysiotherapeuten bieden u specialistische begeleiding, afgestemd op uw persoonlijke situatie en doelen. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Wat is hydrotherapie?

Hydrotherapie is een fysiotherapeutische oefenmethode in het water. In het water heeft de zwaartekracht minder grip, waardoor bewegen makkelijker gaat. Het is een veilige manier om te bewegen zonder uw gewrichten veel te belasten. U traint in een kleine groep onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut in verwarmd water. Iedereen werkt hierbij aan zijn of haar persoonlijke doelen zoals bijvoorbeeld het verbeteren van kracht, stabiliteit en mobiliteit. 

Oefentherapie in het water

Bij hydrotherapie of therapeutisch zwemmen maakt u gebruik van aquafitness-apparatuur en drijfmaterialen. Er wordt gezwommen in verwarmd water. Onder begeleiding doet u oefeningen die zorgen voor meer kracht, stabiliteit en mobiliteit en aansluiten op uw doelen of wensen. Dit doen we met oefentherapie, circuittraining en spelvormen. U behaalt met minder inspanning en pijn meer resultaat.

“Ik kwam hier voor mijn dochter, die wat te zwaar was. Maar inmiddels train ik hier zelf ook, net als mijn schoonmoeder, zus én buurvrouw”

Emina Sahin, Amsterdam Oost

Waar kunt u terecht?

Wilt u meer informatie of direct een afspraak maken? Vind hier een praktijk bij u in de buurt en neem contact met ons op.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Maak een afspraak