Wat is claudicatio intermittens (etalagebenen)?

Je bent hier:

Wat is claudicatio intermittens (etalagebenen)?

Voelt u pijn, kramp of vermoeidheid in uw benen na een stukje (trap)lopen? En moet u regelmatig even stilstaan om de pijn te laten zakken? Dit kan wijzen op claudicatio intermittens, beter bekend als ‘etalagebenen’. De gespecialiseerde fysiotherapeuten van FysioHolland kunnen u hier goed bij helpen. Door middel van looptraining en behandeling wordt gewerkt aan het verbeteren van de conditie en loopafstand en het verminderen van de pijnklachten. Weten wat we voor u kunnen betekenen of direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is claudicatio intermittens (etalagebenen)?

Claudicatio Intermittens staat bekend als etalagebenen en is een vaatziekte waarbij de bloedvaten in en naar de benen vernauwd zijn door slagaderverkalking. Hierdoor kunt u bij het lopen (of fietsen) last krijgen van kramp, pijn of vermoeidheid in uw benen. Wilt u hulp om uw loopafstand te verbeteren en de pijnklachten verminderen? Dan kan fysiotherapie of looptraining u helpen.

Risicofactoren etalagebenen

De pijn die u voelt wordt veroorzaakt door de vernauwing van de bloedvaten in de been door slagaderverkalking. Slagaderverkalking is in principe normaal bij ouderdom, maar er zijn factoren die het proces kunnen versnellen waardoor u op jongere leeftijd last kan krijgen van klachten. Onvoldoende lichaamsbeweging, roken en ongezonde voeding zijn enkele factoren, maar ook verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk en diabetes spelen hierbij een rol.

Behandeling van claudicatio intermittens

Met een persoonlijk looptrainingsprogramma kunt u flinke vooruitgang boeken. Door middel van oefeningen worden de conditie en loopafstand verbeterd en de kans op een vaatoperatie aanzienlijk verminderd. De gespecialiseerde fysiotherapeut houdt rekening met uw belastbaarheid bij het opstellen van een persoonlijk behandelplan en zal u daarnaast helpen om risicofactoren te verminderen en een gezondere leefstijl aan te nemen.

“Ik word elke dag geconfronteerd met de ongemakken van etalagebenen. Dankzij oefentherapie en looptraining gaat het lopen steeds beter. Ook heeft het een positieve invloed op mijn uithoudingsvermogen.”

Eelco Boer Rookhuizen

Afspraak etalagebenen

Voor etalagebenen kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Maak een afspraak