Sportfysiotherapie

Je bent hier:

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is er op gericht om jouw (sportgerelateerde) klachten te behandelen, zodat jij jouw sport weer tot op hoog niveau kan beoefenen of weer recreatief pijnvrij kan genieten en bewegen. FysioHolland werkt nauw samen met orthopeden en diverse landelijke sportbonden en -verenigingen voor sportfysiotherapie, performance en revalidatie. We bieden gespecialiseerde fysiotherapie voor zowel de topsporter als breedtesporter. 

Blessures kunnen jouw sportplezier en prestaties behoorlijk in de weg staan. Heb jij een (beginnende) blessure of keren jouw klachten steeds terug? Dan doe jij er goed aan om eens een afspraak te maken bij een sportfysiotherapeut. De sportfysiotherapeut weet wat er met het lichaam gebeurt tijdens en na het sporten en hoe jij aan eventuele sportblessures komt.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Fysiotherapie bij sportblessures

Als sporter wil jij zich actief en vrij kunnen bewegen. Klachten en blessures kunnen jou hierin flink beperken. Ervaar jij klachten aan bijvoorbeeld jouw:

 • Knie;
 • Enkel;
 • Heup;
 • Schouder;
 • En/of rug tijdens of na het sporten?

Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in sportklachten en hebben kennis van sport specifieke oefeningen om zo gericht aan jouw herstel te kunnen werken, daarnaast begrijpen de sportfysiotherapeuten hoe belangrijk sport voor jou kan zijn. De therapie zal zich niet alleen richten op het herstel van de blessures, maar de therapie kan ook bedoeld zijn om juist de lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn, zodat je niet alleen herstelt, maar ook sterker wordt.

Behandeling bij sportgerelateerde klachten

De behandelingen zijn gericht op het verbeteren van de spierkracht, bewegingsvrijheid en stabiliteit van het kniegewricht. Indien nodig maken we gebruik van echografie om eventueel letsel op te sporen en te diagnosticeren. Samen met de therapeut ga jij aan de slag in de oefenzaal om jouw klacht te verminderen. Mocht het nodig zijn, voorzien we jou van medical taping. Onze therapeuten werken nauw samen met diverse sportspecialisten, orthopeden, verenigingen en sportteams en begeleiden zowel amateur- als topsporters. Kortom, jij bent bij ons in goede handen, omdat er een behandelplan wordt gemaakt die zowel rekening houdt met jouw mogelijkheden en aan de andere kant de sport die je beoefent. In de behandeling zijn ook de volgende aspecten betrokken:

 • Coördinatie;
 • Snelheid;
 • Lenigheid;
 • Kracht;
 • En uithoudingsvermogen

Fysiotherapie bij pijn of blessure aan de knie

Tijdens het sporten zijn knieblessures en een gescheurde kruisband de meest voorkomende sportblessures. Symptomen van een knieblessure zijn:

 • Dikke knie;
 • Pijn in de knie bij zowel bewegen als in een rustpositie;
 • Jij kunt jouw knie niet meer goed strekken;
 • De knie voelt instabiel;
 • Wanneer het kniegewricht warm wordt;
 • Jij hebt een doorzakgevoel.

Laat dan een specialist naar jouw knie kijken. Na een operatie aan de voorste kruisband kan de fysiotherapeut begeleiden bij de revalidatie. Ook voorafgaand aan de operatie helpen wij jou graag om zo fit en sterk mogelijk de operatie in te gaan. Dit bespoedigt jouw herstel.

Na het herstel kan het spannend zijn weer te gaan sporten, aangezien de knie een gevoelig lichaamsdeel is voor een blessure. Samen met de fysiotherapeut kijk jij ook naar het voorkomen van een nieuwe blessure in de toekomst.

"Ruim 11 maanden na het scheuren van mijn kruisband kan ik weer met het team mee voetballen. Het herstel is spoedig verlopen en ben erg blij dat ik weer actief ben op het veld!"

Tim, kruisbandblessure

Afspraak sportfysiotherapie

Voor sportfysiotherapie kan jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.