Oefentherapie

Je bent hier:

Oefentherapie

Lichamelijke klachten ontstaan vaak heel onschuldig. Zeker als het gaat om dagelijkse activiteiten die jij, zonder erbij na te denken, uitvoert. Als jij een zittend beroep hebt, kan een verkeerde zithouding behoorlijk wat problemen geven. En wat dacht jij van tillen en bukken waarbij jij jouw rug (flink) belast? Onze oefentherapeuten helpen jou graag om jouw beweeggedrag te verbeteren en klachten te voorkomen of te verminderen.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is oefentherapie?

De oefentherapeut biedt paramedische zorg op het gebied van houding en beweging. De oefentherapeut onderscheidt zich door verder te kijken dan de klacht zelf, dat wil zeggen dat de klacht wordt geplaatst in het totaalbeeld van jouw houding en bewegingen. Oefentherapie Cesar is een behandelwijze waarin jij jezelf actief deelneemt. Het zo goed mogelijk kunnen uitvoeren van jouw dagelijkse activiteiten is uitgangspunt van de therapie.

Behandeling oefentherapeut

De oefentherapeut richt zich op het verbeteren van houdings- en bewegingsgewoonten die voor klachten zorgen. Een houding en manier van bewegen zijn vaak aangeleerd. Gedurende de jaren zit het zo in jouw systeem dat jij je er niet meer van bewust bent. Als jij dit ‘verkeerd’ doet, kan jij onder andere last krijgen van jouw rug, nek, schouders of gewrichten. Vaak ontstaat dit uit alledaagse verrichtingen zoals het staan, lopen, bukken, tillen en zitten. De oefentherapeut maakt jou bewust van deze gewoontes en geeft tips en oefeningen om dit te verbeteren. Zo werk jij aan een snelle vermindering van jouw klacht.

Bewust van uw houding

Er is echter geen houding of manier van bewegen die voor iedereen optimaal is. De behandeling is dan ook toegespitst op jouw specifieke klachten. De oefentherapeut maakt jou bewust van jouw houding en manier van bewegen en de relatie tussen bewegen en jouw klacht. Jij krijgt inzicht in jouw beweeggedrag en de gevolgen voor jou lichaam, hoe jij dit kunt verbeteren en waar jij op moet letten. jij leert hoe jij adequaat op jouw klachten kunt reageren en hoe jij kunt voorkomen dat jouw klachten terugkeren.

“De therapeut heeft mij geleerd hoe ik de klachten kan voorkomen en dat ik voornamelijk moet blijven bewegen om de klachten te verhelpen.”

Sander, 31 jaar

Afspraak oefentherapie

Voor oefentherapie kan jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.