Sport- en ontspanningsmassage

Je bent hier:

Sport- en ontspanningsmassage

Sportmassage voor soepele spieren en sneller herstel

Heb jij stijve of gespannen spieren? Last van spanning in jouw schouders, nek of rug? Dan kan een sport- en ontspanningsmassage een goede oplossing zijn. Ook kan sport- of ontspanningsmassage jou goed helpen bij verschillende spier- en spanningsklachten, als aanvulling op fysiotherapie en bij sportbeoefening. Onze gespecialiseerde masseurs helpen jou graag bij het ontspannen, zodat de kans op blessures verkleint en jij pijnvrij kunt (blijven) bewegen.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Verminder spanningsklachten en kom tot rust

Bij pijn of spanning in jouw schouders, nek of rug kan een masseur de spieren losmaken. Hierdoor neemt de pijn of verkramping af. Afhankelijk van de klachten kan bindweefselmassage helpen. Dit kan een uitkomst zijn voor verschillende klachten, zoals hoofdpijn en migraine, doorbloedingsstoornissen, aandoeningen aan het bewegingsapparaat, gewrichtsproblemen en slapeloosheid. De masseur rolt of duwt de huid, waardoor de doorbloeding van de huid toeneemt en de staat van het bindweefsel verbetert.

Blessures voorkomen, soepele spieren en sneller herstel

Zowel voor als na het sporten zijn verschillende massages mogelijk om klachten te voorkomen of effectief te behandelen. Zo wordt een herstelbevorderende massage ingezet bij spierpijn, verhoogde spierspanning en bijvoorbeeld RSI. Vlak voor een wedstrijd of inspanning is een oppeppende massage mogelijk. Ook kan de masseur bijvoorbeeld jouw enkels of kuiten intapen voor extra ondersteuning.

Behandeling

Een masseur vraagt eerst naar jouw klacht en eventueel eerdere behandeling bij een therapeut of specialist. Daarna krijg jij uitleg over de behandeling, welke spieren de kern vormen, welke omliggende spieren aan bod komen in de behandeling en met welk doel. Samen met de masseur bepaal jij welke behandeling het beste bij jou past.

"Ik had lang ernstig last van knopen in de spieren in mijn nek, schouder en onderrrug. Door masseren, losmaken en rekken zijn de spieren losgemaakt en de pijn verminderd."

Anoniem, Zorgkaart Nederland

Afspraak sport- of ontspanningsmassage

Voor sport- of ontspanningsmassage kan jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.