Sport- en ontspanningsmassage

Je bent hier:

Sport- en ontspanningsmassage

Sportmassage voor soepele spieren en sneller herstel

Heeft u stijve of gespannen spieren? Last van spanning in uw schouders, nek of rug? Dan kan een sport- en ontspanningsmassage een goede oplossing zijn. Ook kan sport- of ontspanningsmassage u goed helpen bij verschillende spier- en spanningsklachten, als aanvulling op fysiotherapie en bij sportbeoefening. Onze gespecialiseerde masseurs helpen u graag bij het ontspannen, zodat de kans op blessures verkleint en u pijnvrij kunt (blijven) bewegen.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Verminder spanningsklachten en kom tot rust

Bij pijn of spanning in uw schouders, nek of rug kan een masseur de spieren losmaken. Hierdoor neemt de pijn of verkramping af. Afhankelijk van de klachten kan bindweefselmassage helpen. Dit kan een uitkomst zijn voor verschillende klachten, zoals hoofdpijn en migraine, doorbloedingsstoornissen, aandoeningen aan het bewegingsapparaat, gewrichtsproblemen en slapeloosheid. De masseur rolt of duwt de huid, waardoor de doorbloeding van de huid toeneemt en de staat van het bindweefsel verbetert.

Blessures voorkomen, soepele spieren en sneller herstel

Zowel voor als na het sporten zijn verschillende massages mogelijk om klachten te voorkomen of effectief te behandelen. Zo wordt een herstelbevorderende massage ingezet bij spierpijn, verhoogde spierspanning en bijvoorbeeld RSI. Vlak voor een wedstrijd of inspanning is een oppeppende massage mogelijk. Ook kan de masseur bijvoorbeeld uw enkels of kuiten intapen voor extra ondersteuning.

Behandeling

Een masseur vraagt eerst naar uw klacht en eventueel eerdere behandeling bij een therapeut of specialist. Daarna krijgt u uitleg over de behandeling, welke spieren de kern vormen, welke omliggende spieren aan bod komen in de behandeling en met welk doel. Samen met de masseur bepaalt u welke behandeling het beste bij u past.

"Ik had lang ernstig last van knopen in de spieren in mijn nek, schouder en onderrrug. Door masseren, losmaken en rekken zijn de spieren losgemaakt en de pijn verminderd."

Anoniem, Zorgkaart Nederland

Afspraak sport- of ontspanningsmassage

Voor sport- of ontspanningsmassage kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Maak een afspraak