FysioHolland Kids

Je bent hier:

FysioHolland Kids

Ervaart uw kind problemen met (leren) fietsen? Heeft u het idee dat uw kind (erg) onhandig beweegt? Heeft uw kind een ziekte of spelen er andere factoren een rol waardoor uw kind klachten ervaart? Neem dan contact op met één van onze gespecialiseerde kinderfysio- of oefentherapeuten. Op een speelse manier begeleiden de kinderfysio- en oefentherapeuten (Cesar/Mensendieck) kinderen tussen de 0 en 18 jaar om klachten te verminderen. Door middel van onderzoek, oefeningen en advies kan uw kind zich snel verder ontwikkelen. Op zoek naar advies en begeleiding? Maak direct een afspraak met de specialist door te bellen naar 06 28 85 79 63 of mail naar fhkids@fysioholland.nl.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is FysioHolland Kids?

FysioHolland Kids is onderdeel van FysioHolland en bestaat uit kinderfysiotherapeuten en kinderoefentherapeuten (Cesar/Mensendieck) die deskundig en gecertificeerd zijn. De therapeuten zijn geschoold om goed om te gaan met gedrags-, contact- en aandachtsstoornissen die bij kinderen kunnen voorkomen, zoals ADHD en ASS. Bij de behandelingen staat plezier in bewegen voorop, daarom gebruiken we tijdens de behandelingen veel spelvormen die aansluiten bij de belevingswereld en vaardigheden van uw kind.

Met welke klachten kan uw kind terecht?

Wanneer u denkt dat uw kind een motorische achterstand op loopt, wanneer uw kind ziek is of er andere factoren een rol spelen die klachten veroorzaken, kunt u terecht bij een kinderfysio- of oefentherapeut. Veelvoorkomende klachten zijn onder andere motorische problemen zoals veel vallen en struikelen, niet soepel of houterig bewegen, problemen met prikkelverwerking, aangeboren afwijkingen, houdingsproblemen of overmatig huilgedrag van uw baby. Meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Hoe werken we?

Tijdens de eerste afspraak brengen we in kaart welke hulp nodig is. Om ons een goed beeld te vormen in het motorisch functioneren van uw kind, doen we een intake en motorisch onderzoek en verzoeken we eventueel aanvullend een vragenlijst in te vullen. Uiteraard bespreken we daarna onze bevindingen en volgt advies. Als we overgaan tot behandelen, bespreken we met u en uw kind het behandeldoel en behandelplan. De behandeling past bij het bewegingsniveau en de leeftijd van uw kind.

Het team

Locaties

Om voor uw kind het beste resultaat te bereiken, werken we intensief samen met u als ouder, maar bijvoorbeeld ook met leerkrachten van de school of andere zorgverleners. Op onderstaande locaties vinden behandelingen plaats, maar ook op verschillende scholen waar wij een samenwerking mee hebben. Vraag gerust om meer informatie.

Baarn

 • Nieuwstraat 1
  3743 BK  Baarn
 • 06 28 85 79 63 (algemeen)

Bussum

 • Eslaan 7 (hoofdlocatie)
  1404 EE  Bussum
 • 06 28 85 79 63 (algemeen)

Huizen

 • Kerkstraat 68 (Rebel)
  1271 RM  Huizen
 • 06 28 85 79 63 (algemeen)

“De kinderoefentherapeut heeft onze dochter zeer goed geholpen bij het aanleren van de juiste schrijfwijze. De therapeut was kundig, kon erg goed omgaan met kinderen en was enthousiast in haar werkwijze.”

Ouders van cliënt

Maak een afspraak