Manuele therapie

Je bent hier:

Manuele therapie

Heb jij regelmatig last van rugpijn, schouderpijn, nekpijn of hoofdpijn? Een manueel therapeut is gespecialiseerd in de bewegingsmogelijkheden van jouw lichaam en jouw wervelkolom in bijzonder. De behandeling bestaat uit een combinatie van manuele therapie, stabiliserende en spierkrachtversterkende oefentherapie. De effecten van manuele therapie zijn vaak al snel te merken. Jij kunt vrijer bewegen en ervaart minder pijn.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Een manueel therapeut heeft extra kennis van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en de wervelkolom in het bijzonder. Manuele therapie verhelpt of vermindert gewrichtsklachten en (uitstralings)pijn door de wervelkolom, rug of gewrichten te ‘mobiliseren’. Deze vorm van therapie helpt bij klachten als hoofdpijn, rugpijn, nekpijn en schouderpijn. Vaak is voorzichtig trekken of duwen met speciale techniek al genoeg. Wil jij snel van jouw klachten af? Maak snel een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Manuele therapie bij nek-, rug-, en schouderklachten

Klachten aan jouw nek, rug en schouders kunnen verschillende oorzaken hebben. In veel gevallen zijn de klachten arbeidsgerelateerd (KANS of RSI klachten). De manueel therapeut gaat samen met jou op zoek naar de oorzaak en stelt een persoonlijk behandelplan op om jouw klachten zo snel mogelijk te verminderen. De manueel therapeut beweegt jouw gewrichten op een bepaalde manier zodat jij weer makkelijker en met minder pijn kunt bewegen.

Manuele therapie bij hoofdpijn

Voor spanningshoofdpijn, hoofdpijn vanuit de nek en sommige vormen van migraine kunt u terecht bij onze gespecialiseerde manueel therapeuten. De behandeling varieert per persoon en per hoofdpijntype, maar bestaat meestal onder andere uit spierkrachttraining van zowel nek als rug, mobilisaties of manipulaties van de wervelkolom, triggerpointbehandeling, en eventueel dry needling. 

"Eindelijk iemand die niet alleen helpt de klachten te verminderen, maar ook nog eens met me meedenkt over mijn zorgverzekering en rustig nog een keer iets uitlegt als ik het niet begrijp."

Elly, 45, cliënt manuele therapie

Afspraak manueel therapeut

Voor manuele therapie kan jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.