Manuele therapie

Je bent hier:

Manuele therapie

Heeft u regelmatig last van rugpijn, schouderpijn, nekpijn of hoofdpijn? Een manueel therapeut is gespecialiseerd in de bewegingsmogelijkheden van uw lichaam en uw wervelkolom in bijzonder. De behandeling bestaat uit een combinatie van manuele therapie, stabiliserende en spierkrachtversterkende oefentherapie. De effecten van manuele therapie zijn vaak al snel te merken, u kunt vrijer bewegen en ervaart minder pijn.

app-icon

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App-Store-Logo-300x150

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Een manueel therapeut heeft extra kennis van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en de wervelkolom in het bijzonder. Manuele therapie verhelpt of vermindert gewrichtsklachten en (uitstralings)pijn door de wervelkolom, rug of gewrichten te ‘mobiliseren’. Deze vorm van therapie helpt bij klachten als hoofdpijn, rugpijn, nekpijn en schouderpijn. Vaak is voorzichtig trekken of duwen met speciale techniek al genoeg. Wilt u snel van uw klachten af? Maak snel een afspraak bij een praktijk bij u in de buurt.

Manuele therapie bij nek-, rug-, en schouderklachten 

Klachten aan uw nek, rug en schouders kunnen verschillende oorzaken hebben. In veel gevallen zijn de klachten arbeidsgerelateerd (KANS of RSI klachten). De manueel therapeut gaat samen met u op zoek naar de oorzaak en stelt een persoonlijk behandelplan op om uw klachten zo snel mogelijk te verminderen. De manueel therapeut beweegt uw gewrichten op een bepaalde manier zodat u weer makkelijker en met minder pijn kunt bewegen.

Manuele therapie bij hoofdpijn

Voor spanningshoofdpijn, hoofdpijn vanuit de nek en sommige vormen van migraine kunt u terecht bij onze gespecialiseerde manueel therapeuten. De behandeling varieert per persoon en per hoofdpijntype, maar bestaat meestal onder andere uit spierkrachttraining van zowel nek als rug, mobilisaties of manipulaties van de wervelkolom, triggerpointbehandeling, en eventueel dry needling. 

“Ik kwam hier voor mijn dochter, die wat te zwaar was. Maar inmiddels train ik hier zelf ook, net als mijn schoonmoeder, zus én buurvrouw”

Emina Sahin, Amsterdam Oost

Afspraak manueel therapeut

Voor manuele therapie kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier ene praktijk bij u in de buurt.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Maak een afspraak