Neurogym

Je bent hier:

Neurogym

Heeft u moeite de draad weer op te pakken na een beroerte? Gaan de dingen niet meer zoals u gewend was? En wilt u uw zelfredzaamheid verhogen? Na een beroerte of wanneer u Parkinson, MS of een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) heeft, zijn er bijna altijd gevolgen voor uw dagelijks functioneren. Neurogym is een uniek beweegprogramma voor cliënten met een neurologische aandoening, gericht op meer zelfstandigheid in het dagelijks leven. Neurogym kan uw functioneren verbeteren. Ook als u al langere tijd klachten of vragen hebt.

app-icon

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App-Store-Logo-300x150

Wat is Spinal Mouse?

Spinal Mouse is een meetinstrument dat fysiotherapeuten gebruiken om uw rugklachten vast te stellen. Spinal Mouse is een klein apparaatje dat de therapeut langs uw wervelkolom beweegt. Het analyseert de stand en beweeglijkheid van de totale wervelkolom en de wervelsegmenten onderling. Spinal Mouse maakt het mogelijk om met één instrument alle wervels apart na te lopen en te controleren op de functionaliteit en beweeglijkheid ervan. De gegevens worden direct inzichtelijk in de vorm van een grafische voorstelling op de computer.

Waarom Spinal Mouse?

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft wel eens rugklachten. Dit kunnen zowel pijnklachten zijn, als klachten die het bewegen met de rug belemmeren. Van buitenaf is soms lastig te achterhalen, vanuit welke wervels deze pijn komt. Door een ‘scan’ te maken met Spinal Mouse, wordt voor de fysiotherapeut direct inzichtelijk, welke wervels verantwoordelijk zijn voor uw pijn en/of bewegingsbelemmering. Ook kunnen zijwaartse krommingen worden aangetoond met Spinal Mouse. Hierdoor kan effectiever behandeld worden, waardoor u sneller van uw rugklachten af bent.

Behandeling met Spinal Mouse

Wanneer de oorzaak van uw klacht duidelijk is kan de therapeut een gericht behandelplan opstellen om zo uw klacht snel te verminderen. Doordat een meting met Spinal Mouse niet belastend is, kan de meting meerdere keren worden gedaan. Zo kan Spinal Mouse niet alleen aan het begin, maar ook in het midden of aan het eind van uw behandeling worden toegepast om de voortgang te bewaken.

“Ik kwam hier voor mijn dochter, die wat te zwaar was. Maar inmiddels train ik hier zelf ook, net als mijn schoonmoeder, zus én buurvrouw”

Emina Sahin, Amsterdam Oost

Meer informatie en aanmelden?

Wilt u weten wat mindfulness voor u kan betekenen of wilt u een training volgen? Neem dan contact op met een praktijk bij u in de buurt.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Maak een afspraak