Neurogym

Je bent hier:

Neurogym

Heeft u moeite de draad weer op te pakken na een beroerte? Gaan de dingen niet meer zoals u gewend was? En wilt u uw zelfredzaamheid verhogen? Na een beroerte of wanneer u Parkinson, MS of een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) heeft, zijn er bijna altijd gevolgen voor uw dagelijks functioneren. Neurogym is een uniek beweegprogramma voor cliënten met een neurologische aandoening, gericht op meer zelfstandigheid in het dagelijks leven. Neurogym kan uw functioneren verbeteren. Ook als u al langere tijd klachten of vragen hebt.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Bewegen met een chronische aandoening

Een beroerte, Parkinson, MS of een NAH heeft bijna altijd gevolgen voor alle aspecten van het leven. Deze gevolgen beïnvloeden uw dagelijks leven op vele fronten. Neurogym is speciaal ontwikkeld om het functioneren in het dagelijks leven weer zo veel mogelijk terug te brengen naar het oude niveau. Dit doen we door middel van trainingen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Het beweegprogramma is ontwikkeld voor iedereen die een beroerte heeft gehad en voor mensen met Parkinson, MS of een NAH. Bij Neurogym ontmoet u mensen met verschillende achtergronden. Uit ervaring blijkt dat Neurogym in veel gevallen kan worden ingezet.

Wat is Neurgym

De eerste maanden zijn gericht op revalidatie en herstel. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen kan daarnaast ook gewerkt worden aan acceptatie, verwerking en ondersteuning van mantelzorgers. Aan de hand van een intakegesprek stelt de therapeut een persoonlijk plan op voor
behandeling en training. Daarnaast kunnen ook andere disciplines zoals de nazorgverpleegkundige, ergotherapeut, maatschappelijk werk of logopedist worden ingeschakeld. De fysiotherapeutische training bestaat uit functionele oefeningen gericht op het verbeteren van de mobiliteit in het
dagelijks leven. Daarbij kunt u denken aan oefeningen gericht op het lopen, balans houden en transfers zoals opstaan, omrollen en het oppakken van spullen.

Behandeling

Jolande Grobbink-Smelt, fysiotherapeut en Master neurorevalidatie, is mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het programma: “In tegenstelling tot wat tot nu toe de norm was, is Neurogym echt gericht op het verbeteren van de zelfredzaamheid van cliënten, op participeren in
het dagelijks leven. Daarnaast wordt er vrij intensief getraind, in groepsverband. En niet in een fitnesszaal maar in een vrije ruimte aan de hand van een parcours met werkstations. Dat maakt Neurogym zo uniek.”

"Vlak na mijn beroerte hing mijn arm. Nu sport ik twee keer per week en kan ik het huishouden grotendeels zelf."

Els

Meer informatie?

Neurogym wordt nu al gegeven bij FysioHolland Twente, en zal in de toekomst ook op andere locaties van FysioHolland worden uitgerold. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met FysioHolland Twente.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een afspraak