Re-integratie gardien fysiotherapie

Je bent hier:

Duurzaam inzetbaar blijven door re-integratie

Heb jij al langere tijd last van lichamelijke klachten en verzuim je hiervoor? Dan kunnen onze bedrijfsfysiotherapeuten helpen! Wanneer jij last hebt van fysieke klachten of beperkingen, kan FysioHolland Gardien Bedrijfszorg jouw re-integratie traject verzorgen. Wil jij graag in jezelf investeren, duurzaam inzetbaar zijn en vitaal blijven tot aan je pensioen? Neem initiatief en verantwoordelijkheid en pak de klachten aan!

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Verloop van re-integratie bij FysioHolland Gardien Bedrijfszorg

Na een intakegesprek geeft jouw bedrijfsfysiotherapeut de voorwaarden van herstel. Daarna wordt er een koppeling gemaakt tussen de voorwaarden van herstel en de belastende handelingen op de werkvloer of in de kantooromgeving. Samen met jou en je leidinggevende wordt er naar praktische en haalbare oplossingen gezocht en worden de afspraken vastgelegd in een plan van aanpak. Bij gedragsverandering of omgaan met werkdruk maken wij gebruik van motivational interviewing.

Werkplekonderzoek bij re-integratie

Als je lichamelijke klachten ervaart, kan FysioHolland Gardien Bedrijfszorg een werkplekonderzoek uitvoeren. Het voordeel hiervan is dat jij als medewerker niet hoeft te verzuimen. Daarnaast kunnen wij na het beoordelen van jouw werkplek een advies geven dat precies op jouw situatie is afgestemd. Lees hier meer over een werkplekonderzoek.

“Voor de re-integratie van medewerkers maken wij al meer dan 10 jaar gebruik van FysioHolland Gardien Bedrijfszorg. De introductie van nieuwe machines en grote wijzigingen in de procesaansturing vroegen om een andere werkwijze van het personeel in ons productiebedrijf.”

“Zo moesten medewerkers veel kracht zetten en boven de macht tillen (zie foto) tijdens het wisselen van filters. Door gezamenlijk het probleem te bekijken, is de oplossing gevonden De nieuwe werkwijze is vastgelegd in een protocol en alle medewerkers zijn hierop getraind. Medewerkers die langdurig verzuimden, kregen een individueel re-integratietraject van FysioHolland Gardien Bedrijfszorg. Een persoonlijk plan van aanpak, met daarin de inzet van hulpmiddelen, een aangepaste werkwijze en specifieke oefeningen, bleek een effectief middel voor een duurzame re-integratie van deze medewerkers.”

“Dit alles heeft er mede voor gezorgd dat ons ziekteverzuim al vele jaren laag is. Het toont voor ons aan dat het zinvol is bewust tijd en aandacht te besteden aan de werkplek en de medewerker.”

Barbara van Eijk, Quality Assurance Supervisor

Resultaat van re-integratie

Het resultaat van een re-integratietraject bij FysioHolland Gardien Bedrijfszorg een gepast plan van aanpak met oplossingen en afspraken. Hierdoor nemen jouw klachten af en neemt de duurzame inzetbaarheid toe. Je ervaart dat de re-integratie een snel en duurzaam traject is, die terugkeer in de eigen functie stimuleert.

Kosten van re-integratie

Een werkplekonderzoek wordt in principe bekostigd door de werkgever. We moeten daarom vooraf toestemming hebben van de werkgever om een werkplekonderzoek uit te voeren. De kosten zijn afhankelijk van de duur van de klachten € 500,- tot € 750,-. Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Het duurt 1,5-2 uur en daarna volgt de rapportage met het plan van aanpak.

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.