Peuters in Beweging

Je bent hier:

Peuters in Beweging

Heeft jouw kind beginnend overgewicht? En heeft hij of zij een extra steuntje in de rug nodig om voldoende te bewegen? Wil jij advies over voldoende beweging en gezonde voeding voor kinderen? Het beweegprogramma Peuters in Beweging helpt kinderen van twee tot zes jaar met (beginnend) overgewicht om spelenderwijs gezond en actief te worden. Wil jij jouw kind op een speelse manier kennis laten maken met allerlei vormen van bewegen en een gezonde leefstijl laten aanleren? Meld jou kind dan aan voor Peuters in Beweging!

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Overgewicht bij peuters

Overgewicht komt steeds vaker voor, ook bij kinderen. Peuters in Beweging is speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen de twee en zes jaar, bestaande uit combinatie van beweeginterventie en begeleiding bij gezonde voeding. Samen met andere kinderen en onder begeleiding van een (kinder)fysiotherapeut maakt jouw kind kennis met allerlei vormen van sport en spel. Meer weten? Neem gerust contact op met een praktijk bij jou in de buurt.

Hulp voor peuters met overgewicht

Het programma start met een intakegesprek met de kinderfysiotherapeut en diëtist. De mate van beweging en voeding worden tijdens dit gesprek in kaart gebracht. Tijdens de leuke groepstrainingen bouwen de kinderen spelenderwijs conditie op. Het doel is dat de kinderen plezier krijgen in bewegen. Jij en jouw kind krijgen praktische tips en adviezen over voeding en beweging die jij direct kunt toepassen. Eventueel is aanvullende hulp van een (kinder)psycholoog en opvoeddeskundige mogelijk.

Kinderen met overgewicht

Wanneer jouw kind begeleiding kan gebruiken om spelenderwijs meer te bewegen en een betere levensstijl aan te leren, is dit beweegprogramma ideaal. Is jouw kind ouder dan zes jaar? Naast Peuters in Beweging (2-6 jaar) biedt FysioHolland ook Kinderen in Beweging voor 6 tot 12-jarigen en @TheGym voor tieners van 12 tot 16 jaar.

Waar kan jij terecht?

Wil jij meer informatie of direct een afspraak maken? Vind hier een praktijk bij jou in de buurt met beweegprogramma’s speciaal gericht op peuters met (beginnend) overgewicht.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.