Zwangerschapsgerelateerde klachten

Je bent hier:

Zwangerschapsgerelateerde klachten

Tijdens een zwangerschap kunt u te maken krijgen met verschillende zwangerschapskwalen en –klachten. Soms is het moeilijk om bepaalde spieren te controleren tijdens of net na de zwangerschap. Onze bekkentherapeuten helpen u de controle over uw spieren weer terug te krijgen en helpen op die manier de klachten te verminderen. Herkent u pijn of instabiliteit in het bekkengebied, bent u net zwanger of bevallen? Maak een afspraak bij één van onze gespecialiseerde bekkentherapeuten en pak samen met de therapeut uw klachten tijdens of na uw zwangerschap aan.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips of
huiswerkoefeningen
voor zwangerschapsgerelateerde klachten

App Store logo icon - fysioholland

Bekkenpijn of bekkeninstabiliteit bij zwangerschap? Vraag advies!

Hoewel bekkenpijn en bekkenklachten bij mannen en vrouwen voorkomen, zijn vrouwen tijdens of na de zwangerschap extra kwetsbaar. Tijdens de zwangerschap kunt u pijn krijgen in uw onderrug en (rondom) het bekkengebied. Dit kan u behoorlijk belemmeren bij het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten zoals traplopen, opstaan, zitten of het omdraaien in bed. Wilt u hier meer over weten? Stel uw vragen aan één van onze bekkentherapeuten.

Oorzaak klachten tijdens uw zwangerschap

Tijdens uw zwangerschap krijgt uw lichaam meer te verduren en is het aannemelijk dat u een andere houding aanneemt. Veranderende hormonen, die de weefsels in het lichaam slapper maken, spelen hierbij een rol. De gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut onderzoekt de oorzaak van uw klacht, uw bewegingspatroon en spiergebruik. We brengen de problemen die u in het dagelijkse leven ervaart in kaart en stellen op basis daarvan een persoonlijke behandelplan op.

Behandeling bij bekkenpijn of bekkeninstabiliteit

Tijdens de behandeling krijgt u uitleg en oefeningen om beter om te gaan met uw klachten. Ademhaling, houding en de manier waarop u beweegt spelen daarin een belangrijke rol. U leert nieuwe gewoonten en reflexen die uw bekken stabieler maken bij allerlei bewegingen. Ook leert u omgaan met pijn en hoe u de belasting van de dagelijkse bezigheden zo goed mogelijk kan verdelen.

"Na mijn zwangerschap had ik erg last van mijn bekken. De bekkenfysiotherapeut gaf mij praktische handvatten om de spieren te trainen en de geruststelling dat de klachten ook weer over zouden gaan.”

Rachelle

Afspraak zwangerschapsgerelateerde klachten

Voor zwangerschapsgerelateerde klachten kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Maak een afspraak