ZwangerFit

Je bent hier:

ZwangerFit

ZwangerFit is voor vrouwen die gezond en actief de zwangerschap door willen. Onder begeleiding van een oefen- of fysiotherapeut werk jij in groepsverband aan een gezonde en sportieve levensstijl tijdens jouw zwangerschap. Ook met bekkenklachten kan jij mee doen, er worden dan tips gegeven hoe de oefeningen het beste uitgevoerd kunnen worden zonder iets te forceren. Ben jij nieuwsgierig geworden en wil jij meer informatie? Stuur dan een e-mail naar zwangerfitgooi@fysioholland.nl.

Zwangerschapszwemmen Hilversum

Eén van de mogelijkheden van ZwangerFit is ZwangerFit Aqua. Met dit programma train jij gemiddeld één keer in de week in het therapiebad De Merem in Hilversum. Oefeningen voor kracht, balans, conditie en ontspanning wisselen elkaar af. Jij kunt deelnemen vanaf 14 tot 42 weken zwangerschap, ook wanneer jij bekkenklachten heeft.

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is FysioHolland ZwangerFit?

Bij FysioHolland ZwangerFit blijf jij verantwoord in beweging tijdens jouw zwangerschap. Sporten en bewegen is goed voor iedereen. Ook als jij een kindje verwacht. Jij houdt jouw conditie op peil, voelt zich fitter en minder moe. Door specifieke oefeningen te doen kan jij de kans op instabiliteit van het bekken en de lage rug verminderen. Door de persoonlijke begeleiding is FysioHolland ZwangerFit een ideale manier om tijdens de zwangerschap verantwoord in beweging te blijven.

Wat bieden wij aan?

 • Behandeling bij spataderen rondom zwangerschap (en daarbuiten)
 • Fysiotherapie bij zwangerschapsgerelateerde klachten
 • Ontspanning bij bijvoorbeeld harde buiken
 • Partnerles (theorie)
 • Zwangerfit Aqua: zwangerschapszwemmen
 • Zwangerfit Massage

Benieuwd wat deze activiteiten inhouden? Klik dan hier voor meer informatie.

Waar en wanneer kunt u komen trainen?

Met FysioHolland ZwangerFit train jij gemiddeld één keer in de week. Op dit moment wordt het programma zwangerschapszwemmen, ZwangerFit Aqua, alleen aangeboden op locatie Zandzee Bussum. Elke maandag van 20.00 – 21.00 uur. De partnerles, ontspanningsles en ZwangerFit Massage kan jij in overleg met jouw ZwangerFit docente in plannen. Meer informatie of aanmelden? Bel 06 28 05 67 31 of mail naar zwangerfitgooi@fysioholland.nl.

"Zwanger zijn is een bijzondere periode in je leven en dan bewust even tijd nemen om met je lijf en ongeboren kindje bezig te zijn... heerlijk!"

Cliënt ZwangerFit

ZwangerFit training en coaching

ZwangerFit biedt meerdere soorten training en coaching waar je uit kan kiezen. Niet alleen trainingslessen, maar ook voor de ontspanning en voor jou en jouw partner samen:

 • ZwangerFit Aqua
 • ZwangerFit Massage
 • ZwangerFit Partnerles
 • ZwangerFit Ontspanningsles
 • Fysiotherapie bij zwangerschapsgerelateerde klachten

Afmelden

Mocht je verhinderd zijn dan kan je de afspraak telefonisch annuleren en verzetten. Indien je tenminste 24 uur van te voren afzegt, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht. Wij hebben dan nog voldoende tijd om iemand anders te regelen.

Meer informatie

Voor actuele informatie over de lessen, kosten en locatie(s) kan je contact opnemen via 06 28 05 67 31 of een e-mail sturen naar
zwangerfitgooi@fysioholland.nl. Kijk ook op de website voor meer informatie op fysioholland.nl/zwangerfit.

Waar kan jij terecht?

Voor ZwangerFit kan jij terecht in revalidatiecentrum “Merem” in Hilversum, ook het zwangerschapszwemmen wordt daar gegeven. Voor hulp bij specifieke klachten tijdens jouw zwangerschap kan jij bij diverse FysioHolland-praktijken terecht. Neem contact op met een praktijk bij jou in de buurt en informeer wat wij voor jou kunnen betekenen.

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.