Zwanger & Actief

Je bent hier:

Zwanger & Actief

Tijdens een zwangerschap kan jij te maken krijgen met verschillende zwangerschapskwalen en –klachten. Soms is het moeilijk om bepaalde spieren te controleren tijdens of net na de zwangerschap. Zwanger & Actief is de perfecte zwangerschapscursus voor vrouwen die gezond en actief de zwangerschap door willen. Onder begeleiding van een oefen- of fysiotherapeut werk jij in groepsverband aan een gezonde en sportieve levensstijl tijdens jouw zwangerschap.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

De gezonde & actieve zwangerschapscursus

Sporten en bewegen is goed voor iedereen. Ook als jij een kindje verwacht. Jij houdt jouw conditie op peil, voelt zich fitter en minder moe. Door specifieke oefeningen te doen kan jij jezelf tevens beter wapenen tegen instabiliteit van het bekken en de lage rug. Tijdens de zwangerschapscursus Zwanger & Actief begeleid word jij op een veilige en verantwoorde manier begeleid naar een gezond en actieve leefstijl. Samen met de oefen- of fysiotherapeut ga jij aan de slag om jouw belangrijke spiergroepen te versterken, zoals jouw buik, rug en bekken.

Oorzaak klachten tijdens uw zwangerschap

Tijdens jouw zwangerschap krijgt jouw lichaam meer te verduren en is het aannemelijk dat jij een andere houding aanneemt. Veranderende hormonen, die de weefsels in het lichaam slapper maken, spelen hierbij een rol. De gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut onderzoekt de oorzaak van jouw klacht, jouw bewegingspatroon en spiergebruik. We brengen de problemen die jij in het dagelijkse leven ervaart in kaart en stellen op basis daarvan een persoonlijke behandelplan op.

Hoe ziet de zwangerschapscursus eruit?

De cursus bestaat uit acht lessen van een uur: zeven voor de bevalling en één erna. In de eerste vier lessen ligt de focus op spierversterking, stabiliteit van het bekken, houding en manier van bewegingen. Daarna wordt er naar de bevalling toegewerkt, waarbij we jouw houding en ademhaling tijdens de bevalling behandelen. De laatste les plannen we een maand nadat de laatste vrouw in de groep is bevallen, samen met de baby’s. We leren jou spierversterkende en stabiliserende oefeningen die jij thuis kunt doen, zodat jij daarna weer kunt sporten. De zwangerschapscursus Zwanger & Actief is gebaseerd op de Methode Mensendieck en oefeningen uit de yoga en pilates.

In acht lessen oefent u samen met andere zwangeren onder begeleiding van een oefen- of fysiotherapeut. Daarnaast krijgt u nuttige informatie ter voorbereiding op de bevalling.

Waar kan jij terecht?

Voor Zwanger & Actief kan jij terecht in Amsterdam Noord en Tilburg. Voor hulp bij specifieke klachten tijdens jouw zwangerschap kan jij bij diverse andere praktijken terecht. Neem contact op met een praktijk bij jou in de buurt en informeer wat wij voor jou kunnen betekenen.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.