Zwanger & Actief

Je bent hier:

Zwanger & Actief

Tijdens een zwangerschap kunt u te maken krijgen met verschillende zwangerschapskwalen en –klachten. Soms is het moeilijk om bepaalde spieren te controleren tijdens of net na de zwangerschap. Zwanger & Actief is de perfecte zwangerschapscursus voor vrouwen die gezond en actief de zwangerschap door willen. Onder begeleiding van een oefen- of fysiotherapeut werkt u in groepsverband aan een gezonde en sportieve levensstijl tijdens uw zwangerschap.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

De gezonde & actieve zwangerschapscursus

Sporten en bewegen is goed voor iedereen. Ook als u een kindje verwacht. U houdt uw conditie op peil, voelt zich fitter en minder moe. Door specifieke oefeningen te doen kunt u zichzelf tevens beter wapenen tegen instabiliteit van het bekken en de lage rug. Tijdens de zwangerschapscursus Zwanger & Actief begeleid wordt u op een veilige en verantwoorde manier begeleid naar een gezond en actieve leefstijl. Samen met de oefen- of fysiotherapeut gaat u aan de slag om uw belangrijke spiergroepen te versterken, zoals uw buik, rug en bekken.

Oorzaak klachten tijdens uw zwangerschap

Tijdens uw zwangerschap krijgt uw lichaam meer te verduren en is het aannemelijk dat u een andere houding aanneemt. Veranderende hormonen, die de weefsels in het lichaam slapper maken, spelen hierbij een rol. De gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut onderzoekt de oorzaak van uw klacht, uw bewegingspatroon en spiergebruik. We brengen de problemen die u in het dagelijkse leven ervaart in kaart en stellen op basis daarvan een persoonlijke behandelplan op.

Hoe ziet de zwangerschapscursus eruit?

De cursus bestaat uit acht lessen van een uur: zeven voor de bevalling en één erna. In de eerste vier lessen ligt de focus op spierversterking, stabiliteit van het bekken, houding en manier van bewegingen. Daarna wordt er naar de bevalling toegewerkt, waarbij we uw houding en ademhaling tijdens de bevalling behandelen. De laatste les plannen we een maand nadat de laatste vrouw in de groep is bevallen, samen met de baby’s. We leren u spierversterkende en stabiliserende oefeningen die u thuis kunt doen, zodat u daarna weer kunt sporten. De zwangerschapscursus Zwanger & Actief is gebaseerd op de Methode Mensendieck en oefeningen uit de yoga en pilates.

In acht lessen oefent u samen met andere zwangeren onder begeleiding van een oefen- of fysiotherapeut. Daarnaast krijgt u nuttige informatie ter voorbereiding op de bevalling.

Waar kunt u terecht?

Voor Zwanger & Actief kunt u terecht in Amsterdam Noord en Tilburg. Voor hulp bij specifieke klachten tijdens uw zwangerschap kunt u bij diverse andere praktijken terecht. Neem contact op met een praktijk bij u in de buurt en informeer wat wij voor u kunnen betekenen.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een afspraak