fysiotherapeut Roosendaal Wesley van Beers aan het woord

Fysiotherapeut Wesley van Beers heeft jarenlange ervaring in het behandelen van sportblessures bij topsporters maar ook bij amateursporters en is nauw betrokken bij de medische staf bij verschillende voetbal-, hockey- en rugbyverenigingen in het zuiden van het land. Wesley focust zich niet op één specifieke klacht maar brengt het totale lichaam in beeld (zowel fysiek als mentaal) om zo alle mogelijke oorzaken van een klacht te beoordelen en de sporter doelgericht te kunnen begeleiden tijdens de revalidatie. 

Wesley: “In het onderzoek controleer ik het gehele lichaam en wordt de werking van verschillende spieren, gewrichten en andere structuren beoordeeld op hun functioneren. Hierbij maak ik gebruik van een echografie apparaat waarmee we snel en nauwkeurig het lichaam onder de huid in beeld kunnen brengen. De cliënt kan hierbij meekijken, wat vaak veel verheldering en inzicht in de klacht biedt. Door goed te luisteren naar het verhaal van de cliënt en een uitgebreid fysiek onderzoek uit te voeren komen we tot de juiste diagnose. Hierdoor kunnen we snel en doelgericht te werk gaan.”

“Tijdens het behandelen gebruik ik onder andere dry needling, een methode om snel blokkades/pijnpunten in spieren (triggerpoints) op te heffen zodat we vlot door kunnen met de revalidatie. Hierbij hoort altijd revalidatietraining. In deze training herstellen en verbeteren/optimaliseren we de functie van spieren individueel en als samenwerkende keten.”

“Naast revalidatie op de praktijk ben ik ook vaak aanwezig op en rond het sportveld, bijvoorbeeld op het voetbal-/hockeyveld. Hier werken ik samen met de sporter aan sportspecifieke oefeningen zodat hij weer volledig trainings- of wedstrijdfit afgeleverd kan worden aan de club. De sporter krijgt oefeningen en handvatten mee om te werken aan preventie: het voorkomen van recidieven en andere blessures. De inzet van de sporter is erg belangrijk!”

“Ik ga altijd voor een optimale revalidatie waarin kwaliteit bovenaan staat. Bij een sporter ligt er altijd een bepaalde tijdsdruk op, ook daar houd ik rekening mee en waar nodig plannen we extra momenten in. In tijd ben ik erg flexibel tussen 07.00 en 22.00 uur ben ik bereikbaar en sta ik klaar voor de sporter!”