werkplekonderzoek FysioHolland Gardien bedrijfsfysiotherapie

Je bent hier:

Werkplekonderzoek door FysioHolland Gardien bedrijfstherapie

Kom je tijdens je werkzaamheden in aanraking met lichamelijke belasting zoals veelvuldig tillen, duwen of trekken, langdurig stilstaan of veel in dezelfde houding zitten? Dan loop je hierdoor een verhoogd risico op arbeidsgerelateerde lichaamsklachten. Deze klachten kunnen jouw werkzaamheden belemmeren en kunnen voor langdurige pijnklachten zorgen.  Gelukkig zijn wij gespecialiseerd in bedrijfsfysiotherapie. Wij kunnen op locatie een werkplekonderzoek verrichten om gericht te kijken hoe jij ervoor staat.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Doel van een werkplekonderzoek

Heb je een stukje professionele begeleiding nodig om je werkplek te beoordelen? Met het uitvoeren van een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) weet je wat de risico’s zijn voor jou en jouw collega’s. Hoe groot het risico is en welke oplossing het beste is, is vaak onbekend voor jou. Daarom bieden wij een verdiepend werkplekonderzoek naar de risico’s van fysieke belasting aan.

Wat kan je verwachten bij een werkplekonderzoek?

Door een bezoek aan jouw werkplek in te plannen kan er een compleet beeld gevormd worden van jouw werkplek en gewoonten. Op basis van de bevindingen van onze bedrijfsfysiotherapeuten, kan het plan van aanpak worden opgesteld dat  precies op jouw situatie is afgestemd. Met dit plan van aanpak kunnen jij en jouw werkgever  direct aan de slag.

Werkplekonderzoek voor de organisatie

Wanneer de organisatie waarin jij werkzaam bent hier stappen in wilt zetten, kun je FysioHolland Gardien inschakelen om een werkplekonderzoek uit te laten voeren voor een afdeling of de gehele organisatie. Wij kunnen specifiek onderzoek doen naar de risico’s van fysieke belasting zoals tillen, duwen & trekken, werkhoudingen en repeterende bewegingen en ook van beeldschermwerk. Vervolgens geven wij de leidinggevenden en jou als medewerker inzicht in de risico’s van fysieke belasting. Daarna wordt er een plan van aanpak opgesteld om de risico’s structureel te beheersen.

Individueel werkplekonderzoek voor de medewerker

Wanneer jij klachten hebt en wordt belemmerd in het uitoefenen van (een deel van) jouw functie, is het inzetten van een individueel werkplekonderzoek zinvol.

De kosten van een werkplekonderzoek

Voor het uitvoeren van een werkplekonderzoek naar de risico’s van fysieke belasting hebben we eerst contact met jouw leidinggevende. Na het overleg doen wij een passend voorstel om tot een plan van aanpak te komen waarmee risico’s van fysieke belasting structureel kunnen worden beheerst.

Vraag je werkplekonderzoek aan

Bel FysioHolland Gardien Fysiotherapie voor een vrijblijvend gesprek op 015 – 30 30 005, mail ons op info@gardienbv.nl of vraag meer informatie aan via onderstaand contactformulier.

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.