weer klachtenvrij door Dry Needling - fysioholland

Angelique (41) uit Nieuw-Vossemeer is een fanatiek hardloopster. Drie jaar geleden kreeg zij last van haar heup. In het begin speelden de klachten alleen op tijdens het hardlopen. Later werden ook andere activiteiten pijnlijk, zoals zitten, staan en lopen. Dry needling bleek de oplossing voor haar klachten. Angelique: “Door Dry Needling is de pijn helemaal weg. Mijn spieren zijn eindelijk weer soepel!”

Wat heeft u gedaan toen uw klachten aanhielden?

Angelique: “Ik kwam bij FysioHolland terecht, waar mijn fysiotherapeut adviseerde me om te beginnen met een diepe weefselmassage. Met een speciale massagetechniek maakte ze mijn spieren en bindweefsel los. Ik was toen een aantal weken van mijn klachten verlost, maar het ‘probleem’ bleek dieper te zitten. Daarom keerden de klachten na verloop van tijd weer terug.”

Daarna ging u Dry Needling proberen. Hoe was dat?

“Ik vond het wel spannend, gezien ik geen naaldenmens ben. We zouden beginnen met drie sessies Dry Needling om te kijken hoe mijn lichaam erop reageert. Van het inbrengen van de naald voelde ik niks. Daarna ‘tikt’ de fysiotherapeut tegen de naald. Dit voelde ik door mijn hele lichaam. Het leek op een soort stroomschokje. Zodra de naald niet meer werd aangeraakt, verdween dit gevoel direct.”

“Ik ben nu twee keer geweest, de pijn is helemaal weg! Nu het zo goed gaat, besef ik me pas hoeveel pijn ik eigenlijk had.”

Heeft Dry Needling geholpen?

“Ja, de pijn is helemaal weg! Normaal als ik van de trap liep, trok de pijn over de hele zijkant van mijn been. Nu het zo goed gaat, besef ik me pas hoeveel pijn ik eigenlijk had. Ik ben nu twee keer geweest en moet pas weer terug als mijn heup en/of been weer pijnlijk of stijf voelt. Gezien mijn been aardig verzwakt is de afgelopen tijd, heb ik van mijn fysiotherapeut oefeningen gekregen om mijn spieren te versterken. Deze doe ik om de dag. Als het goed gaat, mag ik het hardlopen weer langzaam gaan opbouwen. Ik ben er heel blij mee!”

Fysiotherapie bij gespannen spieren

Heeft u acute of langdurige lichamelijke klachten? Blijf er dan niet langer mee rondlopen, maar neem contact op met één van onze therapeuten. Vaak is binnen een paar behandelingen al effect te merken.