Tijdens de winterstop nemen veel mensen pauze van het voetbalveld of laten de hockeystick even in de kast liggen. Maar juist in deze periode is het een goed idee om met sport en herstel bezig te zijn! Resultaat wordt juist behaald als mensen in beweging blijven en daarmee blessures voorkomen of top fit aan het seizoen beginnen. We vroegen manueel therapeut Bart Rouhof hoe je de winterstop het beste kunt benutten en in januari een vliegende start kunt maken.

Bart: “De winterstop is geïntroduceerd als periode van rust tijdens de drukke feestdagen en het vaak koude begin van het jaar. In principe een goed idee, maar dit betekent niet dat je stil hoeft te zitten. Dit zijn mijn redenen om in de winterstop actief te blijven:

1. Gevarieerd trainen geeft enorm veel voordelen, en nu is het moment.

Dit is een perfect moment om je eens te richten op gebieden waar je normaal gesproken niet op traint. Gevarieerd sporten heeft veel voordelen voor eigenlijk elk doel. Doe je normaal gesproken aan voetbal? Train dan eens meer gericht aan je conditie en pak direct eens die armen mee. Zo kun je in de winterstop je algehele fitheid een boost geven.

2. Je begint fitter aan je nieuwe seizoen

Geef jouw goede voornemens een kickstart! Door in de winterstop gevarieerd te sporten kun je het nieuwe jaar fitter beginnen. Dat geeft energie voor de rest van het jaar.

3. Train in rust en geniet extra van de feestdagen

Het is lekker rustig tijdens de feestdagen. Wil je trainen in de sportschool? Tijdens de feestdagen is het vaak lekker rustig. Zo ga je extra fit de (f)ee(s)tdagen door.

4. Zonder pijn het nieuwe seizoen in = dubbel winnen!

Voel je je niet helemaal topfit? Dan is de winterstop ook een goed moment om eens langs de fysiotherapeut te gaan. Deze staat ook tijdens de winterstop gewoon voor je klaar en helpt graag om je klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. Veel mensen denken dat pijntjes wel weggaan tijdens de winterstop, maar dit is vaak niet het geval en vergroot juist de kans op een grotere blessure na de winterstop. Zonde wanneer je weer wilt beginnen met jouw favoriete sport.

Wil jij vanaf nu fit het nieuwe seizoen in zonder klachten?

Bij FysioHolland is jouw klacht rondom bewegen in goede handen. Onder begeleiding van onze fysiotherapeuten werk je aan een efficiënt herstel, zodat je weer zo snel mogelijk dagelijkse activiteiten pijnvrij kunt uitvoeren. Als aanvulling op je behandeling werken we met innovatieve oplossingen zoals de FysioHolland App en online huiswerkoefeningen, zo kunt je ook thuis aan de slag tijdens de feestdagen. Op deze manier kan je er alles aan doen om weer zo goed mogelijk aan de start te verschijnen van het nieuwe seizoen. En onze fysiotherapeuten helpen je daar graag bij.

FysioHolland heeft tevens contracten met alle verzekeraars. En wil je direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op. Binnen 48 uur kun je terecht bij één van onze specialisten bij jouw in de buurt.

Aan de slag tijdens de winterstop?

Laat hieronder jouw gegevens achter. We nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een afspraak met de fysiotherapeut bij jou in de buurt.