Samen sporten - fysioholland

Dinsdag 30 juli is internationaal uitgeroepen tot Dag van de Vriendschap en daarom vinden wij het een mooi moment om de voordelen van samen sporten toe te lichten. Samen met vrienden sporten zorgt voor de ‘stok achter de deur’ die we bijna allemaal nodig hebben, het helpt om door te zetten en doelen te behalen én het is natuurlijk ook gewoon hartstikke gezellig!

Sporten helpt om gezond en fit te blijven, overgewicht tegen te gaan, lekker te slapen en meestal krijgen we er juist meer energie voor terug. Samen sporten brengt nog veel meer voordelen met zich mee, en wel de volgende:

Competitie

Samen met een sportmaatje kunt u af en toe een keer een wedstrijdje doen. Wie is het snelst op de 100 meter sprint of wie tilt de meeste kilo’s? Door dit wedstrijdelement stimuleert u zichzelf om af en toe net een stapje beter uw best te doen en harder te trainen.

Motivatie

We gaven het net al aan, soms hebben we wel eens een ‘stok achter de deur’ nodig om daadwerkelijk te gaan sporten. Wanneer u net lekker op de bank zit en dacht misschien niet te gaan staat uw sportmaatje voor de deur die u meesleept. Op dat moment heeft u waarschijnlijk geen zin maar wanneer u klaar bent heeft u weer een goed gevoel.

Delen van successen

Wanneer u samen traint deelt u de successen. Het kan zijn dat het bij u even iets minder gaat, maar wanneer uw maatje dan toch successen behaalt krijgt u hier ook een goed gevoel van en blijft u gemotiveerd.

Relativering

Iedereen is wel eens onzeker over zijn of haar lichaam en sportprestaties. Gezien het feit dat iedereen zijn eigen onzekerheden heeft helpt het om hier samen over te praten tijdens het sporten. Door het te bespreken kunt u beter relativeren en uzelf focussen op het sporten.

Plezier

Het belangrijkste bij sporten is dat we het leuk vinden en er plezier in hebben. Samen kletsen en lachen vergroot het plezier tijdens het sporten.