Vergoeding B2M rugprogramma 
Menzis hanteert andere voorwaarden voor deelname aan het rugprogramma dan de andere verzekeringen. Menzis maakt namelijk gebruik van een vast aantal tikken (vergoedingen) per profiel. Het programma is verder helemaal hetzelfde als bij de andere zorgverzekeraars. 

Menzis (Label)
Onder Menzis vallen meerdere zorgverzekeringen met verschillende namen. Hieronder een lijst met de verzekeringen die onder Menzis vallen: 

  • Menzis
  • Anderzorg
  • Hema 
  • PMA (collectiviteits label)

Profielen 
Na de intake bij de fysiotherapeut wordt u automatisch ingedeeld in 1 van de in totaal 3 profielen. Het profiel bepaald hoeveel “tikken” (vergoedingen) de behandeling bij de fysiotherapeut u kost. Verder bepaalt u nog steeds samen met uw fysiotherapeut welke zorg er nodig is om uw doelen te bereiken. U kunt ook nog steeds gebruik van maken van de extra services van Back to Move. 

Menzis profielen

Profiel 1

2 tikken 

Profiel 2

6 tikken 

Profiel 3

8 tikken 

Indicatie behandelingen
Het aantal tikken dat er per profiel beschreven staat geeft alleen een indicatie van het werkelijk aantal (fysieke) behandelingen. De fysiotherapeut kan hier echter van afwijken indien dit nodig is. Indien de fysiotherapeut besluit om hiervan af te wijken en er meer behandeld is dan het aantal tikken dan zijn deze extra behandelingen voor u gratis. Als u minder vaak fysiek behandeld bent dan de indicatie dan kunt u geen restitutie krijgen van het aantal tikken. 

Eerder stoppen 
Indien u eerder besluit te stoppen met de behandeling dan is er geen restitutie van het aantal tikken mogelijk.