cliënt aan het woord Dirk-Willem

De 77-jarige Dirk-Willem liep al zeven jaar met knieklachten toen in overleg met de orthopeed besloten werd om voor een knieprothese te gaan. Voor de operatie had hij al veel pijn bij het lopen, dat kon hij bijna niet meer. Gelukkig is dat een wezenlijk verschil met hoe het nu gaat. Dirk-Willem deelt graag zijn ervaring over de behandeling bij fysiotherapeut Samantha Davelaar (FysioHolland Uddel).

Positief effect van sporten voorafgaand aan de operatie

“Toen besloten werd om voor een knieprothese te gaan ben ik meteen gestart met meer bewegen door deel te nemen aan het beweegprogramma ‘Meer Bewegen voor Ouderen’. Door mijn deelname aan dit programma ben ik redelijk fit uit de operatie gekomen en hier heb ik tijdens de revalidatie profijt van gehad. Iedereen die voor een vergelijkbare operatie staat raad ik zeker aan voorafgaand aan de operatie al te starten met bewegen.”

Zonder knieklachten weer zelfstandig lopen, fietsen en sporten

“Voor de operatie had ik alleen met lopen al pijnklachten waardoor ik af en toe afhankelijk werd van anderen. Na de operatie was mijn knie erg stijf en ontstond er veel vocht in mijn knie, dit is opzich niet raar na een operatie maar hierdoor heb ik wel een tijd met twee krukken of een rollator moeten lopen. Inmiddels, na vijf maanden behandeling, voelt mijn geopereerde knie beter aan dan mijn ‘gezonde’ knie. Ik kan weer zelfstandig lopen, fietsen en sporten!”

Sneller herstel dan verwacht

“De revalidatie van mijn knieprothese vind ik erg snel gegaan. Ik had eigenlijk verwacht dat dit langer zou gaan duren, maar door voor mijn operatie al meer te gaan bewegen, na mijn operatie goed te blijven bewegen en mijn oefeningen te doen verminderde de stijfheid en verbeterde mijn kracht snel.”

Groepsrevalidatie; niet alleen gezellig maar ook nog eens nuttig op lange termijn

“De eerste maand na de operatie had ik therapie aan huis aangezien ik met twee krukken of een rollator liep. Toen ik naar de praktijk kon komen ben ik na twee persoonlijke sessies gestart met revalideren in een kleine groep. Dit bevalt me erg goed en ik ga nu verder met trainen op basis van een abonnement want sporten blijf ik hier graag doen.”

Samantha verdient een 9!

“Samantha geeft goede begeleiding met veel tips en adviezen die goed bij mijn klachten aansloten. Ze is duidelijk en zorgt ervoor dat u uw doelen bereikt. Adviezen die ik bijvoorbeeld gekregen heb was het in beweging houden van mijn knie met simpele oefeningen, meerdere keren op een dag en zo ‘normaal’ mogelijk proberen te lopen door gelijke paslengte aan te houden. Ik ben erg tevreden over mijn behandeling en geef haar daarom een 9!”

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de behandeling bij knieklachten of na een nieuwe knieprothese? Neem gerust contact op met 088 374 16 00 of kijk hier voor een praktijk bij u in de buurt.