Veelgestelde vragen coronavirus

Onze fysiotherapiepraktijken zijn geopend voor behandeling, met inachtneming van nieuwe richtlijnen. Tot en met 31 maart gaan de sportscholen en zwembaden dicht. Therapie in de sportschool is wel nog toegestaan. Groepslessen (niet-medisch) voor volwassenen zijn niet toegestaan. Groepslessen (medisch) voor volwassenen zijn wel toegestaan, waarbij cliënten individueel zelfstandig oefenen en eventueel individueel aanwijzingen krijgen. Voor kinderen tot 18 jaar zijn groepstrainingen (buiten) ook toegestaan.

We hanteren altijd de richtlijnen die in overleg met de overheid zijn opgesteld en goedgekeurd. Vanaf 1 oktober is het in alle FysioHolland-praktijken verplicht om in de behandelruimte en wachtkamer een mondkapje te dragen. Zo kan de behandeling in de praktijk, voor jou en ons, verantwoord en veilig plaatsvinden. Graag informeren wij jou over onze dienstverlening.

Ja, vanaf 1 oktober is het verplicht om in alle FysioHolland-praktijken een mondkapje te dragen. Dit geldt voor alle ruimtes, behalve tijdens de training of wanneer dat nodig is voor de behandeling. Dit doen we uiteraard om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden.

In de praktijk volgen we de door het RIVM goedgekeurde richtlijnen nauwgezet op, zodat de veiligheid gewaarborgd is. Wij verzoeken je deze huisregels door te lezen, voordat je naar de praktijk komt. Bij behandeling op de praktijk geldt nog steeds dat je geen verkoudheids- of griepverschijnselen mag hebben en dat er volgens de hygiënemaatregelen van het RIVM wordt gewerkt.

Jouw fysiotherapie afspraak kan ook online plaatsvinden. FysioHolland biedt zeven dagen per week online fysiotherapie consult (telefonisch of via online beeldbellen). Het online beeldbellen vindt plaats in een beveiligde omgeving via de FysioHolland app. Het beeldbellen is gemakkelijk in gebruik. Uiteraard kan je van ons ook online persoonlijke fysiotherapie op maat verwachten. Lees hier de ervaringen van andere cliënten met online fysiotherapie bij FysioHolland.

Ja, de FysioHolland-praktijken zijn geopend voor fysiotherapiebehandeling. Ook in de praktijken die in de sportschool zijn gevestigd, mag de fysiotherapiebehandeling nog wel doorgaan. In overleg met de overheid zijn richtlijnen opgesteld voor in de praktijken waarmee we de fysiotherapie op een, voor jou en ons, veilige manier kunnen voortzetten. Het is verplicht om in alle FysioHolland-praktijken in de behandelruimte en wachtkamer een mondkapje te dragen.

In de praktijk volgen we de door het RIVM goedgekeurde richtlijnen nauwgezet op, zodat de veiligheid gewaarborgd is. Wij verzoeken je deze huisregels door te lezen, voordat je naar de praktijk komt. Bij behandeling op de praktijk geldt nog steeds dat je geen verkoudheids- of griepverschijnselen mag hebben en dat er volgens de hygiënemaatregelen van het RIVM wordt gewerkt.

Jouw fysiotherapie afspraak kan ook online plaatsvinden. FysioHolland biedt zeven dagen per week online fysiotherapie consult (telefonisch of via online beeldbellen). Het online beeldbellen vindt plaats in een beveiligde omgeving via de FysioHolland app. Het beeldbellen is gemakkelijk in gebruik. Uiteraard kan je van ons ook online persoonlijke fysiotherapie op maat verwachten. Lees hier de ervaringen van andere cliënten met online fysiotherapie bij FysioHolland.

De behandelingen vinden op de praktijk plaats. Bij behandeling op de praktijk geldt dat je geen verkoudheid- of griepverschijnselen mag hebben en dat er volgens de hygiënemaatregelen van het RIVM wordt gewerkt. Het dragen van een mondkapje is verplicht in alle FysioHolland-praktijken in de behandelruimte en wachtkamer.

De behandelingen in groepsverband zoals Medische Fitness, FysioFitness en medische beweegprogramma’s vinden plaats in aangepaste vorm. Daarbij volgen we de richtlijnen van het RIVM. We vragen jou om direct na de training de praktijk te verlaten. Indien je nog niet geïnformeerd bent, kan je contact opnemen met de praktijk voor de mogelijkheden. Ga naar het locatieoverzicht voor de contactgegevens.

Alle activiteiten zijn alleen op afspraak toegankelijk. Om te waarborgen dat een bezoek aan de praktijk voor iedereen veilig en verantwoord is, vragen we jou om thuis te blijven wanneer je één of meer van de volgende vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden:

 • Heb jij of had jij in de afgelopen 24 uur een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid, loopneus, hoesten, keelpijn, benauwdheid, plotseling verlies van reuk of smaak koorts (vanaf 38°C)?
 • Is er bij jou in de afgelopen 7 dagen COVID-19 vastgesteld d.m.v. een laboratoriumtest?
 • Ben jij op dit moment in quarantaine of zou je in quarantaine moeten zijn, bijvoorbeeld omdat je direct contact hebt gehad met iemand met COVID-19?
 • Ben je in de afgelopen 10 dagen teruggekomen uit een gebied waar vanwege de gezondheidssituatie code oranje of rood geldt?
 • Heb jij of huisgenoten/gezinsleden met COVID-19 symptomen?
 • Is er bij een huisgenoot/gezinslid COVID-19 vastgesteld en heb je korter dan 10 dagen geleden contact gehad met deze persoon terwijl hij/zij nog klachten had?

Voor iedereen die naar de praktijk komt, gelden de volgende algemene hygiënemaatregelen:

 • Was de handen na contact met desinfecterende zeep of gel;
 • Gebruik papieren doekjes;
 • Nies en hoest in de elleboog;
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct na gebruik weg;
 • Schud tijdelijk geen handen om eventuele verspreiding te voorkomen, wij verwelkomen je uiteraard nog steeds met een glimlach;
 • Raak zo min mogelijk je eigen gezicht aan, met name de ogen, neus en mond.

Daarnaast gelden een aantal aanvullende huisregels:

 • Was na binnenkomst de handen met water en zeep of gebruik desinfectiegel.
 • Houd 1,5 meter afstand van alle aanwezige personen op de praktijk. 
 • Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal 1 begeleider.
 • Kom stipt op tijd (maar niet meer dan 5 min van tevoren) en ga na de behandeling of training direct naar buiten.
 • Vergeet niet een handdoek mee te nemen.
 • Neem je eigen gevulde bidon mee als je tijdens het trainen iets wilt drinken.
 • Kleed je zoveel mogelijk thuis om. In de meeste praktijken zijn de kleedruimtes gesloten.
 • Maak geen gebruik van de toiletten.
 • Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige personeel op.
 • Maak de apparaten na elk gebruik schoon met de beschikbare schoonmaakmiddelen.

Online/telefonisch consult blijft ook mogelijk. De therapeut bespreekt jouw voortgang met je en stuurt de nodige oefeningen via e-mail of de FysioHolland app naar je op. Uiteraard kan je ook online persoonlijke en op maat fysiotherapie van ons verwachten. De afspraak wordt als algemene fysiotherapie gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.

FysioHolland is geopend voor alle fysiotherapiebehandelingen. In overleg met de overheid zijn richtlijnen opgesteld waarmee we de fysiotherapie op een, voor jou en ons, veilige manier kunnen voortzetten. In de praktijk volgen we de door het RIVM goedgekeurde richtlijnen nauwgezet op en maken we gebruik van alle noodzakelijke persoonlijke beschermingsmiddelen, zodat de veiligheid gewaarborgd is. Ook verzoeken we je om in alle FysioHolland-praktijken in de behandelruimte en wachtkamer een mondkapje te dragen.

Voordat je naar de praktijk komt, graag deze huisregels doorlezen. Indien mogelijk bij jouw behandeling en wanneer je dat wenst, bieden we ook nog steeds online fysiotherapie aan (telefonisch of via online beeldbellen).

Wil je een nieuwe afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk of laat je gegevens achter. Dan bellen wij jou zo spoedig mogelijk terug.

U kunt uw afspraak tot 24 uur van te voren kosteloos verplaatsen of afzeggen. Indien u tenminste 24 uur van te voren contact opneemt, wordt uw afspraak niet in rekening gebracht. Kunt u niet naar de praktijk komen, omdat u verkoudheids- of griepverschijnselen heeft, dan kan de behandeling ook online of telefonisch worden voortgezet. Met fysiotherapie op afstand kan uw afspraak toch plaatsvinden en werkt u door aan uw herstel. Uiteraard kunt u van ons ook online persoonlijke fysiotherapie op maat verwachten. Bekijk ook de video fysiotherapie op afstand.

Groepslessen (niet-medisch) zoals Gezond & Actief, voor volwassenen zijn tot 31 maart niet meer toegestaan, ook niet buiten. Tenzij er een indicatie is voor medische beweegzorg. Groepstrainingen voor kinderen tot 18 jaar zijn (buiten) wel toegestaan.

De behandelingen in groepsverband (medisch) zoals Medische Fitness, FysioFitness en beweegprogramma’s voor chronische ziekten / aandoeningen zijn wel toegestaan, binnen de gestelde maatregelen. Cliënten mogen individueel en zelfstandig oefenen en eventueel individueel aanwijzingen volgen. Daarbij volgen we de richtlijnen van het RIVM. We vragen jou om direct na de training de praktijk te verlaten.

De groepslessen/training voor kinderen tot 18 jaar kunnen (buiten) gewoon doorgaan. We vragen jou om direct na de training de praktijk te verlaten.

Kan je niet naar de praktijk komen, omdat je verkoudheids- of griepverschijnselen hebt? Of vind je het prettiger om thuis te blijven maar wil je toch jouw behandeling graag voortzetten? Dan is het ook mogelijk de behandeling ‘op afstand’ te laten plaatsvinden via telefonisch of video consult. De therapeut kan telefonisch jouw voortgang bespreken en de nodige oefeningen via e-mail of de FysioHolland app toesturen. De afspraak wordt als fysiotherapie gedeclareerd. Bekijk ook de video online consult om te zien wat je van een online afspraak kunt verwachten, of neem contact op met de praktijk.

De praktijken zijn weer geopend voor reguliere fysiotherapie, uiteraard nemen we daarbij de richtlijnen die hiervoor met het RIVM zijn afgestemd in acht zodat je veilig en verantwoord wordt behandeld. Bekijk de huisregels.

Het is ook mogelijk jouw afspraak online of telefonisch voort te zetten. De fysiotherapeut haalt veel informatie uit wat je zelf over jouw klacht vertelt. Een fysieke afspraak is daarom niet altijd noodzakelijk. Vaak kan de fysiotherapeut jou ook op afstand goede zorg bieden. De therapeut kan telefonisch uw voortgang bespreken en de nodige oefeningen via e-mail of de FysioHolland app toesturen. Bekijk ook de video online consult om te zien wat jij van een online afspraak kunt verwachten, of neem contact op met de praktijk.

Bij online fysiotherapie zal het consult telefonisch of via videobellen in de FysioHolland app plaatsvinden. De fysiotherapeut belt jou op de afgesproken tijd en bespreekt de voortgang van jouw behandeling met je. Indien nodig stelt de fysiotherapeut de behandeling bij aan de hand van jouw ervaringen en klachten, zodat je op de juiste manier verder kunt werken aan jouw herstel. In plaats van dat de fysiotherapeut de oefening in de praktijk uitlegt, zal jouw therapeut video’s sturen zodat u thuis met de oefeningen aan de slag kunt. Bekijk ook de video online consult.

Hydrotherapie in het openbare zwembad is niet meer mogelijk tot 31 maart 2021De hydrotherapie kan omgezet worden naar een reguliere behandeling indien je dit wenst. Neem hiervoor contact op met de praktijk.

Onze fysiotherapeuten staan klaar om jou te begeleiden bij jouw herstel na corona. Ook als je niet in het ziekenhuis gelegen hebt, kan het zijn dat je klachten hebt zoals kortademigheid, vermoeidheid, kracht en conditievermindering en/of gewichtsverlies waardoor je bijvoorbeeld moeite hebt om het werk en jouw dagelijkse activiteiten en hobby’s op te pakken. Fysiotherapie kan ook hier helpen bij jouw herstel. Tijdens de revalidatie volgt er een persoonlijk beweegprogramma voor jou. Lees meer over revalideren voor COVID-19 patiënten of bekijk de video.

De GGD kan contactgegevens van onze cliënten bij ons opvragen voor bron- en contactonderzoek. Dat gebeurt alleen wanneer jij tijdens je bezoek aan FysioHolland mogelijk in contact bent geweest met iemand die positief is getest op het coronavirus. De GGD gebruikt deze gegevens om contact met je op te nemen. Zij informeren jou over wat je in dat geval moet doen om verspreiding van het virus te voorkomen. FysioHolland is verplicht om deze gegevens aan de GGD te verstrekken. Dat is vastgelegd in de Wet Publieke Gezondheid. Het gaat daarbij om de volgende gegevens: naam, telefoonnummer en (eventueel) e-mailadres. Natuurlijk gaan we altijd zorgvuldig om met jouw persoonlijke gegevens. Meer daarover lees je in onze privacyverklaring.

Heb je nog geen antwoord op jouw vraag?

Klik op ‘Kunnen wij u helpen?’ om uw vraag te stellen via de chat, mail naar planning@fysioholland.nl of neem contact op via 088 374 16 00.
Wij helpen jou graag verder.