Veelgestelde vragen coronavirus

Onze fysiotherapiepraktijken zijn geopend voor behandeling en vanaf 1 juli ook weer voor lessen en trainingen in groepsverband, met inachtneming van nieuwe richtlijnen. We hanteren de richtlijnen die in overleg met de overheid zijn opgesteld en goedgekeurd. Zo kan de behandeling in de praktijk, voor u en ons, verantwoord en veilig plaatsvinden. Graag informeren wij u over onze dienstverlening.

Ja, de FysioHolland-praktijken zijn geopend voor fysiotherapiebehandeling. In overleg met de overheid zijn richtlijnen opgesteld voor in de praktijken waarmee we de fysiotherapie op een, voor u en ons, veilige manier kunnen voortzetten.

In de praktijk volgen we de door het RIVM goedgekeurde richtlijnen nauwgezet op, zodat de veiligheid gewaarborgd is. Wij verzoeken u deze huisregels door te lezen, voordat u naar de praktijk komt. Bij behandeling op de praktijk geldt nog steeds dat u geen verkoudheids- of griepverschijnselen mag hebben en dat er volgens de hygiënemaatregelen van het RIVM wordt gewerkt.

Indien mogelijk bij uw behandeling en wanneer u dat wenst, bieden we ook nog steeds fysiotherapie ‘op afstand’ (telefonisch of via online beeldbellen). Uiteraard mag u van ons ook online persoonlijke fysiotherapie op maat verwachten.

FysioHolland is geopend voor alle fysiotherapiebehandelingen. In overleg met de overheid zijn richtlijnen opgesteld waarmee we de fysiotherapie op een, voor u en ons, veilige manier kunnen voortzetten. In de praktijk volgen we de door het RIVM goedgekeurde richtlijnen nauwgezet op en maken we gebruik van alle noodzakelijke persoonlijke beschermingsmiddelen, zodat de veiligheid gewaarborgd is. Wij verzoeken u deze huisregels door te lezen, voordat u naar de praktijk komt. Indien mogelijk bij uw behandeling en wanneer u dat wenst, bieden we ook nog steeds fysiotherapie ‘op afstand’ (telefonisch of via online beeldbellen).

Wilt u een nieuwe afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk of laat uw gegevens achter. Dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.

U kunt uw afspraak tot 24 uur van te voren kosteloos verplaatsen of afzeggen. Indien u tenminste 24 uur van te voren contact opneemt, wordt uw afspraak niet in rekening gebracht. Kunt u niet naar de praktijk komen, omdat u verkoudheids- of griepverschijnselen heeft, dan kan de behandeling ook online of telefonisch worden voortgezet. Met fysiotherapie op afstand kan uw afspraak toch plaatsvinden en werkt u door aan uw herstel. Uiteraard kunt u van ons ook online persoonlijke fysiotherapie op maat verwachten. Bekijk ook de video fysiotherapie op afstand.

De behandelingen in groepsverband zoals Medische Fitness, FysioFitness en beweegprogramma’s voor chronische ziekten / aandoeningen zijn per 1 juli weer van start en worden binnen de gestelde maatregelen gegeven. Dat betekent dat uw training er mogelijk iets anders uitziet dan normaal. Denk aan een maximale groepsgrootte en we vragen u om direct na de training de praktijk te verlaten. 

Kunt u niet naar de praktijk komen, omdat u verkoudheids- of griepverschijnselen heeft? Of vindt u het prettiger om thuis te blijven maar wilt u toch uw behandeling graag voortzetten? Dan is het ook mogelijk de behandeling ‘op afstand’ te laten plaatsvinden via telefonisch of video consult. De therapeut kan telefonisch uw voortgang bespreken en de nodige oefeningen via e-mail of de FysioHolland app toesturen. De afspraak wordt als fysiotherapie gedeclareerd. Bekijk ook de video online consult om te zien wat u van een online afspraak kunt verwachten, of neem contact op met de praktijk.

De praktijken zijn weer geopend voor reguliere fysiotherapie, uiteraard nemen we daarbij de richtlijnen die hiervoor met het RIVM zijn afgestemd in acht zodat u veilig en verantwoord wordt behandeld. Bekijk de huisregels.

Het is ook mogelijk uw afspraak online of telefonisch voort te zetten. De fysiotherapeut haalt veel informatie uit wat u zelf over uw klacht vertelt. Een fysieke afspraak is daarom niet altijd noodzakelijk, vaak kan de fysiotherapeut u ook op afstand goede zorg bieden. De therapeut kan telefonisch uw voortgang bespreken en de nodige oefeningen via e-mail of de FysioHolland app toesturen. Bekijk ook de video online consult om te zien wat u van een online afspraak kunt verwachten, of neem contact op met de praktijk.

Bij fysiotherapie op afstand zal het consult telefonisch of via een online kanaal als Skype of via videobellen in de FysioHolland app plaatsvinden. De fysiotherapeut belt u op de afgesproken tijd en bespreekt de voortgang van uw behandeling met u. Indien nodig stelt de fysiotherapeut de behandeling bij aan de hand van uw ervaringen en klachten, zodat u op de juiste manier verder kunt werken aan uw herstel. In plaats van dat de fysiotherapeut de oefening in de praktijk uitlegt, zal uw therapeut video’s sturen zodat u thuis met de oefeningen aan de slag kunt. Bekijk ook de video online consult.

De behandelingen vinden op de praktijk plaats. Bij behandeling op de praktijk geldt dat u geen verkoudheid- of griepverschijnselen mag hebben en dat er volgens de hygiënemaatregelen van het RIVM wordt gewerkt. De trainingen in groepsverband zoals Medische Fitness, FysioFitness en beweegprogramma’s voor chronische ziekten / aandoeningen zijn vanaf juli weer mogelijk op de praktijk. Daarbij volgen we de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat uw training er mogelijk iets anders uitziet dan normaal. Zo hanteren we een maximale groepsgrootte en vragen we u direct na de training het pand te verlaten. Om richtlijnen zoals een maximum aantal personen te kunnen waarborgen, kunnen niet alle praktijken alle groepstrainingen volledig hervatten. Dit is per praktijk verschillend. Indien u nog niet geïnformeerd bent, kunt u contact opnemen met de praktijk voor de mogelijkheden. Ga naar het locatieoverzicht voor de contactgegevens.

Alle activiteiten zijn alleen op afspraak toegankelijk. Om te waarborgen dat een bezoek aan de praktijk voor iedereen veilig en verantwoord is, vragen we u om thuis te blijven wanneer u één of meer van de volgende vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden:

 • Heeft u of had u in de afgelopen 24 uur een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid, loopneus, hoesten, keelpijn, benauwdheid, plotseling verlies van reuk of smaak koorts (vanaf 38°C)?
 • Is er bij uzelf in de afgelopen 7 dagen COVID-19 vastgesteld d.m.v. een laboratoriumtest?
 • Bent u op dit moment in quarantaine of zou u in quarantaine moeten zijn, bijvoorbeeld omdat u direct contact hebt gehad met iemand met COVID-19?
 • Bent u in de afgelopen 10 dagen teruggekomen uit een gebied waar vanwege de gezondheidssituatie code oranje of rood geldt?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met COVID-19 symptomen?
 • Is er bij een huisgenoot/gezinslid COVID-19 vastgesteld en hebt u korter dan 10 dagen geleden contact gehad met deze persoon terwijl hij/zij nog klachten had?

Voor iedereen die naar de praktijk komt, gelden de volgende algemene hygiënemaatregelen:

 • Was de handen na contact met desinfecterende zeep of gel;
 • Gebruik papieren doekjes;
 • Nies en hoest in de elleboog;
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct na gebruik weg;
 • Schud tijdelijk geen handen om eventuele verspreiding te voorkomen, wij verwelkomen u uiteraard nog steeds met een glimlach;
 • Raak zo min mogelijk uw eigen gezicht aan, met name de ogen, neus en mond.

Daarnaast gelden een aantal aanvullende huisregels:

 • Was na binnenkomst de handen met water en zeep of gebruik desinfectiegel.
 • Houd 1,5 meter afstand van alle aanwezige personen op de praktijk. 
 • Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal 1 begeleider.
 • Kom stipt op tijd (maar niet meer dan 5 min van tevoren) en ga na de behandeling of training direct naar buiten.
 • Vergeet niet een handdoek mee te nemen.
 • Neem uw eigen gevulde bidon mee als u tijdens het trainen iets wilt drinken.
 • Kleed u zoveel mogelijk thuis om. In de meeste praktijken zijn de kleedruimtes gesloten.
 • Maak geen gebruik van de toiletten.
 • Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige personeel op.
 • Maak de apparaten na elk gebruik schoon met de beschikbare schoonmaakmiddelen.

Online/telefonisch consult blijft ook mogelijk. De therapeut bespreekt uw voortgang met u en stuurt de nodige oefeningen via e-mail of de FysioHolland app naar u op. Uiteraard kunt u ook online persoonlijke en op maat fysiotherapie van ons verwachten. De afspraak wordt als algemene fysiotherapie gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.

Op een aantal locaties is de hydrotherapie en zwembadtherapie weer opgestart. Zwembad Waterwijs in Utrecht is gedeeltelijk weer geopend, ook voor zwemlessen. Bekijk de website voor de laatste actuele informatie.

Onze fysiotherapeuten staan klaar om u te begeleiden bij uw herstel na corona. Ook als u niet in het ziekenhuis gelegen heeft, kan het zijn dat u klachten heeft zoals kortademigheid, vermoeidheid, kracht en conditievermindering en/of gewichtsverlies waardoor u bijvoorbeeld moeite heeft om het werk en uw dagelijkse activiteiten en hobby’s op te pakken. Fysiotherapie kan ook hier helpen bij uw herstel. Tijdens de revalidatie volgt u een persoonlijk beweegprogramma. Lees meer over revalideren voor COVID-19 patiënten of bekijk de video.

Heeft u nog geen antwoord op uw vraag?

Klik op ‘Kunnen wij u helpen?’ om uw vraag te stellen via de chat, mail naar planning@fysioholland.nl of neem contact op via 088 374 16 00.
Wij helpen u graag verder.