Veelgestelde vragen coronavirus

De overheid heeft aangegeven dat de fysiotherapeutische zorg beschikbaar blijft en fysiotherapiebehandelingen zoveel mogelijk online moeten plaatsvinden. FysioHolland volgt uiteraard dat advies. Enkel op verwijzing van uw (huis)arts of specialist is fysieke fysiotherapie in de praktijk mogelijk, uiteraard nog steeds mits u geen verkoudheids- of griepklachten heeft. Graag informeren wij u over onze dienstverlening.

De behandelingen vinden plaats via online consult, enkel wanneer dit voor uw situatie geen optie is, kunt u op de praktijk fysiek behandeld worden mits u daarvoor een verwijzing heeft van uw (huis)arts of specialist. Bij behandeling op de praktijk geldt nog steeds dat u geen verkoudheid- of griepverschijnselen mag hebben en dat er volgens de hygiënemaatregelen van het RIVM wordt gewerkt.

Eerder was het nog mogelijk de behandelingen met in acht neming van de maatregelen van het RIVM op de praktijk te laten plaatsvinden, maar met de aangescherpte adviezen verschuiven de behandelingen naar online consulten en begeleiding. Uiteraard mag u van ons ook online persoonlijke fysiotherapie op maat verwachten.

De behandelingen gaan door, maar vinden online plaats zodat u niet de deur uit hoeft en de kans op verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk wordt beperkt. Als u al een behandeling heeft staan, neemt de therapeut contact met u op. Wilt u een nieuwe afspraak maken voor een online consult? Neem dan contact op met de praktijk of laat uw gegevens achter. Dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.

U kunt uw afspraak tot 24 uur van te voren kosteloos verplaatsen of afzeggen. Indien u tenminste 24 uur van te voren contact opneemt, wordt uw afspraak niet in rekening gebracht. De behandelingen worden online voortgezet, zodat u niet de deur uit hoeft en de kans op verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk wordt beperkt. Met fysiotherapie op afstand kan uw afspraak toch plaatsvinden en werkt u door aan uw herstel. Uiteraard kunt u van ons ook online persoonlijke fysiotherapie op maat verwachten.

De behandelingen in groepsverband zoals Medische Fitness, FysioFitness en beweegprogramma’s voor chronische ziekten / aandoeningen worden aangepast naar online fysiotherapiebehandelingen, dit kan individueel zijn of in online groepsverband. De fysiotherapeut neemt contact met u op om u hierover verder te informeren en voor het maken van een aparte afspraak.

Krijgt u aan huis fysiotherapie? Dan verschuiven ook deze behandelingen zoveel mogelijk naar online of telefonisch consult. Er wordt alleen aan huis behandeld als uw verwijzer hier expliciet om vraagt ook tijdens het coronavirus, en uiteraard mits u geen verkoudheids- of griepklachten heeft. Mocht u wel klachten hebben, meld dat graag vooraf telefonisch zodat besproken kan worden of het verstandig is om de afspraak door te laten gaan. De fysiotherapeut geeft het bij u aan als hij/zij zelf niet in staat is om te behandelen. 

Om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, worden fysiotherapiebehandelingen online voortgezet. De therapeut kan telefonisch uw voortgang bespreken en de nodige oefeningen via e-mail of de FysioHolland app toesturen. De afspraak wordt als algemene fysiotherapie gedeclareerd. Neem contact op met de praktijk voor meer informatie. 

Om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, worden fysiotherapiebehandelingen online voortgezet. De therapeut kan telefonisch uw voortgang bespreken en de nodige oefeningen via e-mail of de FysioHolland app toesturen. Uiteraard kunt u ook online persoonlijke en op maat fysiotherapie van ons verwachten. De afspraak wordt als algemene fysiotherapie gedeclareerd. Neem contact op met de praktijk voor meer informatie.

Bij fysiotherapie op afstand zal het consult telefonisch of via een online kanaal als Skype of via videobellen in de FysioHolland app (nu alleen voor iOS / iPhone mogelijk, op korte termijn ook voor Android) plaatsvinden. De fysiotherapeut belt u op de afgesproken tijd en bespreekt de voortgang van uw behandeling met u. Indien nodig stelt de fysiotherapeut de behandeling bij aan de hand van uw ervaringen en klachten, zodat u op de juiste manier verder kunt werken aan uw herstel. In plaats van dat de fysiotherapeut de oefening in de praktijk uitlegt, zal uw therapeut video’s sturen zodat u thuis met de oefeningen aan de slag kunt. 

De behandeling op de praktijken verplaatsen naar online of telefonische consulten. Als fysieke behandeling echt noodzakelijk is, kan behandeling op de praktijk plaatsvinden, mits u hiervoor een verwijzing heeft van uw (huis)arts of specialist. Bij online/telefonisch consult bespreekt de therapeut uw voortgang met u en stuurt de nodige oefeningen via e-mail of de FysioHolland app naar u op. Uiteraard kunt u ook online persoonlijke en op maat fysiotherapie van ons verwachten. De afspraak wordt als algemene fysiotherapie gedeclareerd. Groepslessen en -trainingen worden aangepast naar online fysiotherapiebehandelingen. Dit kan individueel of in online groepsverband zijn. De fysiotherapeut stemt dit verder met u af.

In uw praktijk wordt extra aandacht besteed aan hygiëne volgens de richtlijnen van het RIVM:

  • Was de handen na contact met desinfecterende zeep of gel;
  • Gebruik papieren doekjes;
  • Nies en hoest in de elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct na gebruik weg;
  • Schud tijdelijk geen handen om eventuele verspreiding te voorkomen, wij verwelkomen u uiteraard nog steeds met een glimlach;
  • Raak zo min mogelijk uw eigen gezicht aan, met name de ogen, neus en mond.

We verzoeken u vriendelijk om uw eigen handdoek mee te nemen indien u op de praktijk behandeld moet worden.

De zwembaden zijn gesloten, dus de hydrotherapie en zwembadtherapieën gaan niet door. We nemen contact met u op om samen een alternatieve oplossing te vinden, zodat we u toch de nodig fysiotherapeutische zorg zo goed mogelijk kunnen blijven bieden. Voor de zwemlessen van zwembad Waterwijs op de Maylaan geldt dat de zwemlessen voor volwassenen en kinderen worden geschrapt tot 6 april.

Heeft u nog geen antwoord op uw vraag?

Mail dan naar info@fysioholland.nl of neem contact op via 088 374 16 00.
Wij helpen u graag verder.