Veelgestelde vragen coronavirus

Hieronder lees je hoe we bij FysioHolland invulling geven aan de coronamaatregelen en wat dit voor jou als cliënt betekent. FysioHolland volgt nauwgezet de geldende COVID-19 maatregelen op vanuit de Nederlandse overheid. Zo kunnen alle behandelingen in onze praktijken altijd veilig en verantwoord plaatsvinden.

Nee, het is niet verplicht om een mondkapje te dragen. In onze praktijken komen veel kwetsbare personen, je kunt er altijd voor kiezen om wel een mondkapje te dragen.

Vanaf vrijdag 25 februari 2022 heb je geen QR code meer nodig voor sport en fitness bij jouw FysioHolland locatie.

De behandelingen vinden op de praktijk plaats. Bij behandeling op de praktijk geldt dat je geen verkoudheid- of griepverschijnselen mag hebben en dat er volgens de hygiënemaatregelen van het RIVM wordt gewerkt. 

Alle activiteiten zijn toegankelijk. Om te waarborgen dat een bezoek aan de praktijk voor iedereen veilig en verantwoord is, vragen we jou om thuis te blijven wanneer je één of meer van de volgende vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden:

 • Heb jij of had jij in de afgelopen 24 uur een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid, loopneus, hoesten, keelpijn, benauwdheid, plotseling verlies van reuk of smaak koorts (vanaf 38°C)?
 • Is er bij jou in de afgelopen 7 dagen COVID-19 vastgesteld d.m.v. een laboratoriumtest?
 • Ben jij op dit moment in quarantaine of zou je in quarantaine moeten zijn, bijvoorbeeld omdat je direct contact hebt gehad met iemand met COVID-19?
 • Ben je in de afgelopen 10 dagen teruggekomen uit een gebied waar vanwege de gezondheidssituatie code oranje of rood geldt?
 • Heb jij of huisgenoten/gezinsleden met COVID-19 symptomen?
 • Is er bij een huisgenoot/gezinslid COVID-19 vastgesteld en heb je korter dan 10 dagen geleden contact gehad met deze persoon terwijl hij/zij nog klachten had?

Voor iedereen die naar de praktijk komt, gelden de volgende algemene hygiënemaatregelen:

 • Was de handen na contact met desinfecterende zeep of gel;
 • Gebruik papieren doekjes;
 • Nies en hoest in de elleboog;
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct na gebruik weg;
 • Schud tijdelijk geen handen om eventuele verspreiding te voorkomen, wij verwelkomen je uiteraard nog steeds met een glimlach;
 • Raak zo min mogelijk je eigen gezicht aan, met name de ogen, neus en mond.

Daarnaast gelden een aantal aanvullende huisregels:

 • In onze praktijken verzoeken wij alle bezoekers van dertien jaar en ouder om een mondkapje te dragen.
 • Was na binnenkomst de handen met water en zeep of gebruik desinfectiegel.
 • Houd zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van alle aanwezige personen op de praktijk. 
 • Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal 1 begeleider.
 • Kom stipt op tijd (maar niet meer dan 5 min van tevoren) en ga na de behandeling of training direct naar buiten.
 • Vergeet niet een handdoek mee te nemen.
 • Neem je eigen gevulde bidon mee als je tijdens het trainen iets wilt drinken.
 • Kleed je zoveel mogelijk thuis om. In sommige praktijken zijn de kleedruimtes beperkt beschikbaar.
 • Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige personeel op.
 • Maak de apparaten na elk gebruik schoon met de beschikbare schoonmaakmiddelen.

Online/telefonisch consult blijft ook mogelijk. De therapeut bespreekt jouw voortgang met je en stuurt de nodige oefeningen via e-mail of de FysioHolland app naar je op. Uiteraard kan je ook online persoonlijke en op maat fysiotherapie van ons verwachten. De afspraak wordt als algemene fysiotherapie gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.

U kunt uw afspraak tot 24 uur van te voren kosteloos verplaatsen of afzeggen. Indien u tenminste 24 uur van te voren contact opneemt, wordt uw afspraak niet in rekening gebracht. Kunt u niet naar de praktijk komen, omdat u verkoudheids- of griepverschijnselen heeft, dan kan de behandeling ook online of telefonisch worden voortgezet. Met fysiotherapie op afstand kan uw afspraak toch plaatsvinden en werkt u door aan uw herstel. Uiteraard kunt u van ons ook online persoonlijke fysiotherapie op maat verwachten. Bekijk ook de video fysiotherapie op afstand.

Kan je niet naar de praktijk komen, omdat je verkoudheids- of griepverschijnselen hebt? Of vind je het prettiger om thuis te blijven maar wil je toch jouw behandeling graag voortzetten? Dan is het ook mogelijk de behandeling ‘op afstand’ te laten plaatsvinden via telefonisch of video consult. De therapeut kan telefonisch jouw voortgang bespreken en de nodige oefeningen via e-mail of de FysioHolland app toesturen. De afspraak wordt als fysiotherapie gedeclareerd. Bekijk ook de video online consult om te zien wat je van een online afspraak kunt verwachten, of neem contact op met de praktijk.

De praktijken zijn weer geopend voor reguliere fysiotherapie, uiteraard nemen we daarbij de richtlijnen die hiervoor met het RIVM zijn afgestemd in acht zodat je veilig en verantwoord wordt behandeld. Bekijk de huisregels.

Het is ook mogelijk jouw afspraak online of telefonisch voort te zetten. De fysiotherapeut haalt veel informatie uit wat je zelf over jouw klacht vertelt. Een fysieke afspraak is daarom niet altijd noodzakelijk. Vaak kan de fysiotherapeut jou ook op afstand goede zorg bieden. De therapeut kan telefonisch uw voortgang bespreken en de nodige oefeningen via e-mail of de FysioHolland app toesturen. Bekijk ook de video online consult om te zien wat jij van een online afspraak kunt verwachten, of neem contact op met de praktijk.

Bij online fysiotherapie zal het consult telefonisch of via videobellen in de FysioHolland app plaatsvinden. De fysiotherapeut belt jou op de afgesproken tijd en bespreekt de voortgang van jouw behandeling met je. Indien nodig stelt de fysiotherapeut de behandeling bij aan de hand van jouw ervaringen en klachten, zodat je op de juiste manier verder kunt werken aan jouw herstel. In plaats van dat de fysiotherapeut de oefening in de praktijk uitlegt, zal jouw therapeut video’s sturen zodat u thuis met de oefeningen aan de slag kunt. Bekijk ook de video online consult.

Behandelingen in groepsverband mogen doorgaan, met inachtneming van de geldende maatregelen op de praktijk. Ook als de behandeling in een binnensportlocatie, zoals een sportschool, plaatsvindt

Al onze binnensportlocaties zijn geopend voor sport en fitness.

Onze fysiotherapeuten staan klaar om jou te begeleiden bij jouw herstel na corona. Ook als je niet in het ziekenhuis gelegen hebt, kan het zijn dat je klachten hebt zoals kortademigheid, vermoeidheid, kracht en conditievermindering en/of gewichtsverlies waardoor je bijvoorbeeld moeite hebt om het werk en jouw dagelijkse activiteiten en hobby’s op te pakken. Fysiotherapie kan ook hier helpen bij jouw herstel. Tijdens de revalidatie volgt er een persoonlijk beweegprogramma voor jou. Lees meer over revalideren voor COVID-19 patiënten of bekijk de video.

De GGD kan contactgegevens van onze cliënten bij ons opvragen voor bron- en contactonderzoek. Dat gebeurt alleen wanneer jij tijdens je bezoek aan FysioHolland mogelijk in contact bent geweest met iemand die positief is getest op het coronavirus. De GGD gebruikt deze gegevens om contact met je op te nemen. Zij informeren jou over wat je in dat geval moet doen om verspreiding van het virus te voorkomen. FysioHolland is verplicht om deze gegevens aan de GGD te verstrekken. Dat is vastgelegd in de Wet Publieke Gezondheid. Het gaat daarbij om de volgende gegevens: naam, telefoonnummer en (eventueel) e-mailadres. Natuurlijk gaan we altijd zorgvuldig om met jouw persoonlijke gegevens. Meer daarover lees je in onze privacyverklaring.

Heb je nog geen antwoord op jouw vraag?

Klik op ‘Kunnen wij u helpen?’ om uw vraag te stellen via de chat, mail naar planning@fysioholland.nl of neem contact op via 088 374 16 00.
Wij helpen jou graag verder.