Veelgestelde vragen coronavirus

Onze fysiotherapiepraktijken zijn geopend voor behandeling, lessen en trainingen in groepsverband, met inachtneming van nieuwe richtlijnen. We hanteren de richtlijnen die in overleg met de overheid zijn opgesteld en goedgekeurd. Vanaf 1 oktober is het in alle FysioHolland-praktijken verplicht om in de behandelruimte en wachtkamer een mondkapje te dragen. Zo kan de behandeling in de praktijk, voor jou en ons, verantwoord en veilig plaatsvinden. Graag informeren wij jou over onze dienstverlening.

Ja, vanaf 1 oktober is het verplicht om in alle FysioHolland-praktijken in de behandelruimte en wachtkamer een mondkapje te dragen. Dit doen we uiteraard om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden.

In de praktijk volgen we de door het RIVM goedgekeurde richtlijnen nauwgezet op, zodat de veiligheid gewaarborgd is. Wij verzoeken je deze huisregels door te lezen, voordat je naar de praktijk komt. Bij behandeling op de praktijk geldt nog steeds dat je geen verkoudheids- of griepverschijnselen mag hebben en dat er volgens de hygiënemaatregelen van het RIVM wordt gewerkt.

Jouw fysiotherapie afspraak kan ook online plaatsvinden. FysioHolland biedt zeven dagen per week online fysiotherapie consult (telefonisch of via online beeldbellen). Het online beeldbellen vindt plaats in een beveiligde omgeving via de FysioHolland app. Het beeldbellen is gemakkelijk in gebruik. Uiteraard kan je van ons ook online persoonlijke fysiotherapie op maat verwachten. Lees hier de ervaringen van andere cliënten met online fysiotherapie bij FysioHolland.

Ja, de FysioHolland-praktijken zijn geopend voor fysiotherapiebehandeling. In overleg met de overheid zijn richtlijnen opgesteld voor in de praktijken waarmee we de fysiotherapie op een, voor jou en ons, veilige manier kunnen voortzetten. Vanaf 1 oktober is het verplicht om in alle FysioHolland-praktijken in de behandelruimte en wachtkamer een mondkapje te dragen.

In de praktijk volgen we de door het RIVM goedgekeurde richtlijnen nauwgezet op, zodat de veiligheid gewaarborgd is. Wij verzoeken je deze huisregels door te lezen, voordat je naar de praktijk komt. Bij behandeling op de praktijk geldt nog steeds dat je geen verkoudheids- of griepverschijnselen mag hebben en dat er volgens de hygiënemaatregelen van het RIVM wordt gewerkt.

Jouw fysiotherapie afspraak kan ook online plaatsvinden. FysioHolland biedt zeven dagen per week online fysiotherapie consult (telefonisch of via online beeldbellen). Het online beeldbellen vindt plaats in een beveiligde omgeving via de FysioHolland app. Het beeldbellen is gemakkelijk in gebruik. Uiteraard kan je van ons ook online persoonlijke fysiotherapie op maat verwachten. Lees hier de ervaringen van andere cliënten met online fysiotherapie bij FysioHolland.

De behandelingen vinden op de praktijk plaats. Bij behandeling op de praktijk geldt dat je geen verkoudheid- of griepverschijnselen mag hebben en dat er volgens de hygiënemaatregelen van het RIVM wordt gewerkt. Vanaf 1 oktober is het dragen van een mondkapje verplicht in alle FysioHolland-praktijken in de behandelruimte en wachtkamer.

De trainingen in groepsverband zoals Medische Fitness, FysioFitness en beweegprogramma’s voor chronische ziekten / aandoeningen zijn vanaf juli weer mogelijk op de praktijk. Daarbij volgen we de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat jouw training er mogelijk iets anders uitziet dan normaal. Zo hanteren we een maximale groepsgrootte en vragen we jou direct na de training het pand te verlaten. Om richtlijnen zoals een maximum aantal personen te kunnen waarborgen, kunnen niet alle praktijken alle groepstrainingen volledig hervatten. Dit is per praktijk verschillend. Indien je nog niet geïnformeerd bent, kan je contact opnemen met de praktijk voor de mogelijkheden. Ga naar het locatieoverzicht voor de contactgegevens.

Alle activiteiten zijn alleen op afspraak toegankelijk. Om te waarborgen dat een bezoek aan de praktijk voor iedereen veilig en verantwoord is, vragen we u om thuis te blijven wanneer u één of meer van de volgende vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden:

 • Heb jij of had jij in de afgelopen 24 uur een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid, loopneus, hoesten, keelpijn, benauwdheid, plotseling verlies van reuk of smaak koorts (vanaf 38°C)?
 • Is er bij jou in de afgelopen 7 dagen COVID-19 vastgesteld d.m.v. een laboratoriumtest?
 • Ben jij op dit moment in quarantaine of zou je in quarantaine moeten zijn, bijvoorbeeld omdat je direct contact hebt gehad met iemand met COVID-19?
 • Ben je in de afgelopen 10 dagen teruggekomen uit een gebied waar vanwege de gezondheidssituatie code oranje of rood geldt?
 • Heb jij of huisgenoten/gezinsleden met COVID-19 symptomen?
 • Is er bij een huisgenoot/gezinslid COVID-19 vastgesteld en heb je korter dan 10 dagen geleden contact gehad met deze persoon terwijl hij/zij nog klachten had?

Voor iedereen die naar de praktijk komt, gelden de volgende algemene hygiënemaatregelen:

 • Was de handen na contact met desinfecterende zeep of gel;
 • Gebruik papieren doekjes;
 • Nies en hoest in de elleboog;
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct na gebruik weg;
 • Schud tijdelijk geen handen om eventuele verspreiding te voorkomen, wij verwelkomen je uiteraard nog steeds met een glimlach;
 • Raak zo min mogelijk je eigen gezicht aan, met name de ogen, neus en mond.

Daarnaast gelden een aantal aanvullende huisregels:

 • Was na binnenkomst de handen met water en zeep of gebruik desinfectiegel.
 • Houd 1,5 meter afstand van alle aanwezige personen op de praktijk. 
 • Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal 1 begeleider.
 • Kom stipt op tijd (maar niet meer dan 5 min van tevoren) en ga na de behandeling of training direct naar buiten.
 • Vergeet niet een handdoek mee te nemen.
 • Neem je eigen gevulde bidon mee als je tijdens het trainen iets wilt drinken.
 • Kleed je zoveel mogelijk thuis om. In de meeste praktijken zijn de kleedruimtes gesloten.
 • Maak geen gebruik van de toiletten.
 • Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige personeel op.
 • Maak de apparaten na elk gebruik schoon met de beschikbare schoonmaakmiddelen.

Online/telefonisch consult blijft ook mogelijk. De therapeut bespreekt jouw voortgang met je en stuurt de nodige oefeningen via e-mail of de FysioHolland app naar je op. Uiteraard kan je ook online persoonlijke en op maat fysiotherapie van ons verwachten. De afspraak wordt als algemene fysiotherapie gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.

FysioHolland is geopend voor alle fysiotherapiebehandelingen. In overleg met de overheid zijn richtlijnen opgesteld waarmee we de fysiotherapie op een, voor u en ons, veilige manier kunnen voortzetten. In de praktijk volgen we de door het RIVM goedgekeurde richtlijnen nauwgezet op en maken we gebruik van alle noodzakelijke persoonlijke beschermingsmiddelen, zodat de veiligheid gewaarborgd is. Ook verzoeken we je om vanaf 1 oktober in alle FysioHolland-praktijken in de behandelruimte en wachtkamer een mondkapje te dragen.

Voordat je naar de praktijk komt, graag deze huisregels doorlezen. Indien mogelijk bij jouw behandeling en wanneer je dat wenst, bieden we ook nog steeds online fysiotherapie aan (telefonisch of via online beeldbellen).

Wil je een nieuwe afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk of laat je gegevens achter. Dan bellen wij jou zo spoedig mogelijk terug.

U kunt uw afspraak tot 24 uur van te voren kosteloos verplaatsen of afzeggen. Indien u tenminste 24 uur van te voren contact opneemt, wordt uw afspraak niet in rekening gebracht. Kunt u niet naar de praktijk komen, omdat u verkoudheids- of griepverschijnselen heeft, dan kan de behandeling ook online of telefonisch worden voortgezet. Met fysiotherapie op afstand kan uw afspraak toch plaatsvinden en werkt u door aan uw herstel. Uiteraard kunt u van ons ook online persoonlijke fysiotherapie op maat verwachten. Bekijk ook de video fysiotherapie op afstand.

De behandelingen in groepsverband zoals Medische Fitness, FysioFitness en beweegprogramma’s voor chronische ziekten / aandoeningen zijn per 1 juli weer van start en worden binnen de gestelde maatregelen gegeven. Dat betekent dat jouw training er mogelijk iets anders uitziet dan normaal. Denk aan een maximale groepsgrootte en we vragen jou om direct na de training de praktijk te verlaten. 

Kan je niet naar de praktijk komen, omdat je verkoudheids- of griepverschijnselen hebt? Of vind je het prettiger om thuis te blijven maar wil je toch jouw behandeling graag voortzetten? Dan is het ook mogelijk de behandeling ‘op afstand’ te laten plaatsvinden via telefonisch of video consult. De therapeut kan telefonisch jouw voortgang bespreken en de nodige oefeningen via e-mail of de FysioHolland app toesturen. De afspraak wordt als fysiotherapie gedeclareerd. Bekijk ook de video online consult om te zien wat je van een online afspraak kunt verwachten, of neem contact op met de praktijk.

De praktijken zijn weer geopend voor reguliere fysiotherapie, uiteraard nemen we daarbij de richtlijnen die hiervoor met het RIVM zijn afgestemd in acht zodat je veilig en verantwoord wordt behandeld. Bekijk de huisregels.

Het is ook mogelijk jouw afspraak online of telefonisch voort te zetten. De fysiotherapeut haalt veel informatie uit wat je zelf over jouw klacht vertelt. Een fysieke afspraak is daarom niet altijd noodzakelijk. Vaak kan de fysiotherapeut jou ook op afstand goede zorg bieden. De therapeut kan telefonisch uw voortgang bespreken en de nodige oefeningen via e-mail of de FysioHolland app toesturen. Bekijk ook de video online consult om te zien wat jij van een online afspraak kunt verwachten, of neem contact op met de praktijk.

Bij online fysiotherapie zal het consult telefonisch of via videobellen in de FysioHolland app plaatsvinden. De fysiotherapeut belt jou op de afgesproken tijd en bespreekt de voortgang van jouw behandeling met je. Indien nodig stelt de fysiotherapeut de behandeling bij aan de hand van jouw ervaringen en klachten, zodat je op de juiste manier verder kunt werken aan jouw herstel. In plaats van dat de fysiotherapeut de oefening in de praktijk uitlegt, zal jouw therapeut video’s sturen zodat u thuis met de oefeningen aan de slag kunt. Bekijk ook de video online consult.

Op een aantal locaties is de hydrotherapie en zwembadtherapie weer opgestart. Zwembad Waterwijs in Utrecht is gedeeltelijk weer geopend, ook voor zwemlessen. Bekijk de website voor de laatste actuele informatie.

Onze fysiotherapeuten staan klaar om jou te begeleiden bij jouw herstel na corona. Ook als je niet in het ziekenhuis gelegen hebt, kan het zijn dat je klachten hebt zoals kortademigheid, vermoeidheid, kracht en conditievermindering en/of gewichtsverlies waardoor je bijvoorbeeld moeite hebt om het werk en jouw dagelijkse activiteiten en hobby’s op te pakken. Fysiotherapie kan ook hier helpen bij jouw herstel. Tijdens de revalidatie volgt er een persoonlijk beweegprogramma voor jou. Lees meer over revalideren voor COVID-19 patiënten of bekijk de video.

Heb je nog geen antwoord op jouw vraag?

Klik op ‘Kunnen wij u helpen?’ om uw vraag te stellen via de chat, mail naar planning@fysioholland.nl of neem contact op via 088 374 16 00.
Wij helpen jou graag verder.