Valpreventie

Je bent hier:

Valpreventie

Elke vijf minuten komt er een oudere op de spoedeisende hulp terecht na (voornamelijk) privé-valongeval, zo stelt VeiligheidNL. De fysiotherapeut kan helpen om het evenwicht en spierkracht te verbeteren. Zo wordt het risico op vallen beperkt. Liever bewegen in kleine, sociale groepen onder begeleiding van een beweegspecialist of fysiotherapeut? Dat kan! Neem contact op voor meer informatie over één van onze beweegprogramma’s.

 

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat houdt valpreventie in?

Valpreventie is het voorkomen van vallen. Wil jij vallen voorkomen? Meer zekerheid tijdens het lopen? Doelgericht trainen in een groep? Tijdens de valpreventie training ontvang jij handige handvatten voor in het dagelijks leven om een val te voorkomen. Ben jij familie of mantelzorger en wil jij advies? Neem gerust contact op met onze specialisten. Bekijk hier ook eens de complete gids voor valpreventie met tips voor ouderen van Stannah.

Oorzaken vallen

Lichamelijke of geestelijke oorzaken zoals duizeligheid, slechte mobiliteit, zichtproblemen en angst om te vallen kunnen ervoor zorgen dat jij valt. Naast deze oorzaken kan een val ook veroorzaakt worden door externe factoren zoals loophulpmiddelen, schoeisel, oneffen vloeren en kleden. Een onverhoopte val kan voor veel vervelende blessures zorgen. Denk hierbij aan blauwe plekken, verstuikingen, maar ook botbreuken zijn een veelvoorkomend gevolg. De fysiotherapeut kan jou helpen een valpartij te voorkomen en hoe jij kunt handelen als jij toch even het evenwicht verliest!

Fysiotherapie voor ouderen

Ervaar jij nog andere klachten? Ook daarbij kunnen onze fysiotherapeut helpen. Tijdens de eerste afspraak worden jouw klachten zorgvuldig in kaart gebracht. De gezondheid en het dagelijks functioneren worden besproken en jij wordt onderzocht. Daarna wordt er samen met jou een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan is afgestemd op jouw fysieke mogelijkheden en wensen. De behandeling bestaat vooral uit oefentherapie, gericht op het herwinnen en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Door ouderdom of ziekte is het soms niet meer vanzelfsprekend dat jij goed kunt blijven lopen, traplopen, fietsen, wassen, aankleden of het doen van huishoudelijke activiteiten. De kans om te vallen kan dan ook toenemen. Tijdens de valpreventie training ontvang jij handvatten om vallen te voorkomen.

Afspraak valpreventie

Voor valpreventie kan jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.