Valpreventie

Je bent hier:

Valpreventie

Elke vijf minuten komt er een oudere op de spoedeisende hulp terecht na (voornamelijk) privé-valongeval, zo stelt VeiligheidNL. De fysiotherapeut kan helpen om het evenwicht en spierkracht te verbeteren. Zo wordt het risico op vallen beperkt. Liever bewegen in kleine, sociale groepen onder begeleiding van een beweegspecialist of fysiotherapeut? Dat kan! Neem contact op voor meer informatie over één van onze beweegprogramma’s.

 

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat houdt valpreventie in?

Valpreventie is het voorkomen van vallen. Wilt u vallen voorkomen? Meer zekerheid tijdens het lopen? Doelgericht trainen in een groep? Tijdens de valpreventie training ontvangt u handige handvatten voor in het dagelijks leven om een val te voorkomen. Bent u familie of mantelzorger en wilt u advies? Neem gerust contact op met onze specialisten.

Oorzaken vallen

Lichamelijke of geestelijke oorzaken zoals duizeligheid, slechte mobiliteit, zichtproblemen en angst om te vallen kunnen ervoor zorgen dat u valt. Naast deze oorzaken kan een val ook veroorzaakt worden door externe factoren zoals loophulpmiddelen, schoeisel, oneffen vloeren en kleden. Een onverhoopte val kan voor veel vervelende blessures zorgen. Denk hierbij aan blauwe plekken, verstuikingen, maar ook botbreuken zijn een veelvoorkomend gevolg. De fysiotherapeut kan u helpen een valpartij te voorkomen en hoe u kunt handelen als u toch even het evenwicht verliest!

Fysiotherapie voor ouderen

Ervaart u nog andere klachten? Ook daarbij kunnen onze fysiotherapeut helpen. Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten zorgvuldig in kaart gebracht. De gezondheid en het dagelijks functioneren worden besproken en u wordt onderzocht. Daarna wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan is afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en wensen. De behandeling bestaat vooral uit oefentherapie, gericht op het herwinnen en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Door ouderdom of ziekte is het soms niet meer vanzelfsprekend dat u goed kunt blijven lopen, traplopen, fietsen, wassen, aankleden of het doen van huishoudelijke activiteiten. De kans om te vallen kan dan ook toenemen. Tijdens de valpreventie training ontvang u handvatten om vallen te voorkomen.

Afspraak valpreventie

Voor valpreventie kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Maak een afspraak