NFF logo grijs kalf staand met datum - FysioHolland

Deze week vindt de 39ste editie van het Nederlands Filmfestival plaats! Het festival in Utrecht toont dit jaar weer ruim 200 films van Nederlandse bodem. Om de keuze iets makkelijker te maken hebben wij de tofste sportfilms voor je op een rijtje gezet. Genoeg inspiratie om weer te gaan sporten!

Turn! is een documentaire waarin de maakster haar negenjarige zoon volgt bij het begin van zijn turncarrière. Naast een kijkje in de wereld van topsport worden ook andere ouders van sportende kinderen gevolgd. Hoe gaan zij om met deze situatie waarbij ze enerzijds hopen dat hun kind uitblinkt, maar aan de andere kant ook het geluk van hun kind voorop willen stellen?

De film Turn! is op 3 oktober samen te zien met Keeper. Deze film geeft een beeld van de motivatie en karaktereigenschappen van voetbalkeepers. Een humoristisch portret van vijf eigenzinnige voetbalkeepers.

‘Realiteit is gewoon een kwestie van perspectief. Als je dat snapt, dan is alles mogelijk.’ In Ring of Dreams krijg je een kijkje in de wereld van show-worstelen. Amsterdamse pro-wrestler Tengkwa traint een nieuwe generatie show-worstelaars die hun droom willen verwezenlijken. In een wereld waar fantasie en realiteit elkaar kruisen is alles mogelijk.

En tot slot kun je nog genieten van Korte kuitspier, een onserieuze korte komedie over een vreemd bezoek aan de fysiotherapeut.

Veel kijkplezier!