fysiotherapie na beroerte - fysioholland

Bewegen heeft vele voordelen. U voelt zich gezonder en sterker, slaapt beter, voelt zich minder moe en krijgt een betere conditie. Bij overgewicht en aandoeningen zoals een hoge bloeddruk, gewrichtsklachten of hart- en vaatziekten is beweging extra belangrijk voor uw gezondheid. Lees de tips:

1. Begin klein

Probeer minimaal vijf keer per week een half uur actief te bewegen. Dit hoeft geen intensieve sport te zijn; een wandeling, bijvoorbeeld tijdens uw pauze, is voldoende. Kiest u voor een intensievere sport? Pas dan op dat u niet te enthousiast aan de slag gaat. Luister naar uw lichaam en doe rustiger aan als u pijn voelt, niet meer kunt praten of het benauwd krijgt. Door langzaam op te bouwen, verbetert u uw conditie stap voor stap waardoor volhouden een stuk gemakkelijker wordt!

2. Plan uw activiteit in

Door vaste beweegmomenten in te plannen, wordt het routine. Dus zet de afspraken in uw agenda en plan er omheen. U zult merken dat u er steeds meer aan gewend gaat raken.

3. Sport direct na het werk

Staat u regelmatig in de file? Begrijpelijk dat u na het werk geen zin meer heeft om te sporten. Ooit overwogen om direct na uw werk te sporten, dicht bij uw werk? Zo vermijdt u de files en voorkomt u dat u na het eten op de bank belandt, indut en niet meer gaat sporten. Ook direct na het eten sporten is geen goed idee: uw lichaam heeft de tijd nodig om het eten te verteren.

4. Kies een sport die bij u past

Hardlopen, fietsen, dansen, zwemmen, hockey, voetbal… Er zijn zoveel verschillende sporten, maar hoe komt u erachter welke bij u past? Informeer eens in uw omgeving naar het sportaanbod (misschien kunt u wel samen sporten?). Vaak kunt u bij veel sportclubs en -verenigingen een gratis proefles nemen. FysioHolland biedt op verschillende locatie Gezond & Actief aan. Hierbij traint u in een energieke en sociale omgeving onder begeleiding van een bewegingsspecialist. Op deze manier kunnen we u optimaal ondersteunen bij het behalen van uw trainingsdoelen. Door de persoonlijke begeleiding is FysioHolland Gezond & Actief ook een ideale manier om tijdens of na een fysiotherapeutisch traject verantwoord in beweging blijven.

5. Leg alvast uw spullen klaar

Gaat u na uw werk sporten? Zorg er dan voor dat u uw spullen de dag ervoor al klaar legt. Zo verkleint u de drempel om te gaan sporten.