Tilcursus en/of werk-techniektraining voor verhuizers en monteurs

Je bent hier:

Tilcursus en/of werk-techniektraining voor verhuizers en monteurs

Heb jij een beroep waarbij je dagelijks zware spullen moet tillen of dragen? Ben jij bijvoorbeeld verhuizer of monteur? Dan is een FysioHolland Gardien Bedrijfszorg tilcursus of werk-techniektraining iets voor jou! Door het volgen van deze cursussen verminder je de risico’s van fysieke belasting op jouw lichaam. Deze FysioHolland Gardien Bedrijfszorg tilcursus werk techniektraining is noodzakelijk omdat je door jouw beroep grotere kans hebt op (blijvende) rugklachten.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Het belang van een tilcursus en/of werk techniektraining

Het is belangrijk om deel te nemen aan de FysioHolland Gardien Bedrijfszorg tilcursus of werk techniektraining als je geregeld moet tillen of dragen. Een foute houding of te zwaar gewicht zorgen voor een verhoogd risico op fysieke belasting. Het gevolg hiervan kan een blessure zijn of dat je langdurig in de ziektewet komt. Dit is voor jou en voor de organisatie niet prettig.

Wat leer je tijdens de tilcursus?

Tijdens de tilcursus leer je wat de risico’s zijn van tillen en hoe je deze risico’s kun verminderen door een goede manier van tillen en dragen. Het is van belang om tillen op een verantwoorde manier uit te voeren of liever te beperken. Wat deze verantwoorde manier is? Dat leer je tijdens de cursus! Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan gedragsverandering. De houding die je nu aanneemt komt al gauw door automatisme. Wij zullen jouw oude gedrag afleren en vervolgens nieuw gedrag aanleren.

Hoe lang duurt de tilcursus en/of werk techniektraining?

De tilcursus of werk-techniektraining kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd. Het kan deels online, deels fysiek en zowel in groepen als individueel (training on the job). Het wordt altijd in overleg met de werkgever georganiseerd en het liefst ook incompany.

“FysioHolland Gardien Bedrijfszorg verzorgt voor Verhuiscollege al enkele jaren de modules Fysieke belasting van verschillende vakopleidingen in de Nederlandse verhuisbranche. Dit gebeurt op een betrokken en kundige wijze, waarbij ook wordt doorontwikkeld op kansen. Dit houdt de modules kwalitatief op niveau, actueel en aantrekkelijk en heeft geleid tot een duurzame samenwerking.”

Anton Vis, Raad van bestuur van Verhuiscollege

Wat is de investering van de tilcursus en/of werk techniektraining?

De investering is afhankelijk van de vorm die wordt gekozen en dus maatwerk. In principe betaald de werkgever de kosten voor een tilcursus of werk-techniektraining. We stellen daarom vooraf, na overleg met de werkgever, een voorstel op met een offerte. Wel zijn zorgverzekeraars soms bereid om een bijdrage te leveren. Bij CZ en Menzis zijn wij onderdeel van de providerboog.

Tilcursus verhuiscollege

Voor het Verhuiscollege verzorgt FysioHolland Gardien Bedrijfszorg een module Fysieke belasting. Dit is onderdeel van de vierdaagse vakopleidingen voor verhuizers en meubelbezorgers van de Erkende Verhuizers. Deze modules zijn door CCV goedgekeurd en voldoen aan de Code-95 normering. Je kunt je hiervoor aanmelden bij Verhuiscollege: info@verhuiscollege.nl

Meld je aan voor de tilcursus of de werk techniektraining

Bel FysioHolland Gardien Bedrijfszorg voor een vrijblijvend gesprek op 015-30 30 005, mail ons op info@gardienbv.nl of vraag meer informatie aan via onderstaand contactformulier.

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.