Samenwerking FyNeOn - fysioholland

In januari 2018 waren er ruim 600.000 mensen met kanker in Nederland volgens Volksgezondheidenzorg.info. Samen met het Fysiotherapie Netwerk Oncologie (FyNeOn) hebben wij het doel om mensen tijdens of na deze ziekte zo goed mogelijk te begeleiden naar een ‘normaal’ leven. We zijn dan ook trots dat wij al ruim tien jaar intensief samenwerken en nu zelfs de innovatieve Pinktrainer App hebben ontwikkeld om cliënten nog beter van dienst te kunnen zijn. Fysiotherapeut Claire Cadot, vertelt graag vanuit haar rol als voorzitter van FyNeOn meer over deze samenwerking.

Een groeiende samenwerking

“In 2008 is het FyNeOn netwerk opgericht. Het is een netwerk van fysiotherapeuten, gespecialiseerd in de oncologie, die samen streven naar kwalitatief hoogwaardige zorg voor mensen met een oncologische aandoening en/of de gevolgen hiervan in alle fasen van deze ziekte. Door middel van ons netwerk kunnen therapeuten ervaringen uitwisselen en bieden wij andere hulpverleners in de oncologie duidelijkheid in het aanbod van fysiotherapie. De afgelopen jaren is de samenwerking die wij hebben met FysioHolland gegroeid en zijn verschillende FyNeON therapeuten werkzaam bij FysioHolland en andersom.”

Samen innoveren

“FysioHolland ontwikkelt beweeg- en behandelprogramma’s specifiek voor mensen met een oncologische aandoening. Continu denken zij mee over het optimaliseren en verbeteren van de behandeling voor de oncologische cliënt in alle fasen van de ziekte. Ook ondersteunen ze de ontwikkeling van innovaties binnen de fysiotherapie, een voorbeeld hiervan is de Pinktrainer App. Dit is een applicatie die de huidige borstkankerzorg optimaliseert voor alle betrokken zorgverleners en het zorgt voor een gepersonaliseerde aanpak voor de cliënt.”

Een samenwerking gericht op kwaliteitszorg

“FyNeOn streeft naar kwalitatief hoogwaardige zorg voor mensen met een oncologische aandoening. Dit sluit mooi aan bij het streven van FysioHolland, zij streven namelijk naar hoogwaardig kwalitatieve zorg voor cliënten met voor een ieder een optimale aanpak en een persoonlijk behandelplan. Door deze krachten te bundelen kunnen we de kwaliteitszorg bieden waar we samen naar streven. Het mooiste resultaat dat we samen boeken is de tevreden- en betrokkenheid die cliënten ervaren.”

Meer weten?

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor u zijn? Kijk hier voor een praktijk bij u in de buurt en neem gerust contact met ons op.