Stressreductie en mindfulnesstraining

Iedereen heeft wel eens last van stress. Stress is een emotionele en geestelijke spanning. Er komt adrenaline vrij in het lichaam wat ervoor zorgt dat we beter in staat zijn om te vechten of te vluchten. Bij stress voelt u het volgende: snellere hartslag, versnelde ademhaling, hogere transpiratie, vertraagde spijsverbetering en meer bloedstroom.

Deze specialismes kunnen helpen bij deze klacht:

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Klachten bij stress

Een beetje stress op zijn tijd kan geen kwaad en is zelfs nodig in bepaalde situatie. Maar als u te veel stress heeft, kan dit schadelijke gevolgen hebben voor uw geest en lichaam. Zulke gevolgen zijn:

  • Borstpijn
  • Depressie
  • Duizeligheid
  • Pijn op de borst
  • Prikkelbaarheid
  • Slaapproblemen

Mindfulness tegen stress

U kunt de neiging hebben om, op het moment dat u in een stressvolle situatie zit, daar helemaal in op te gaan. Of als u bepaalde gedachtepatronen ervaart, u daar helemaal in te verliezen. Mindfulness biedt u handvatten om met stress om te leren gaan.

Wat houdt mindfulness in?

Mindfulness houdt in dat u op een andere manier leert omgaan met stress. U leert dingen makkelijker los te laten. Ook leert u meer te genieten van dingen die u WEL heeft en niet kijkt naar dingen die u NIET heeft. Met behulp van meditatie leert u zich te focussen op uw ademhaling. Door te focussen op uw ademhaling, leert u uw lastige gedachten en stress los te laten.

Zoek een locatie bij u in de buurt voor stressreductie

Voor stressreductie kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Heeft u een vraag over stressreductie?