Stressreductie en mindfulnesstraining

Iedereen heeft wel eens last van stress. Stress is een emotionele en geestelijke spanning. Er komt adrenaline vrij in het lichaam wat ervoor zorgt dat we beter in staat zijn om te vechten of te vluchten. Bij stress voel jij het volgende: snellere hartslag, versnelde ademhaling, hogere transpiratie, vertraagde spijsverbetering en meer bloedstroom.

Deze specialismes kunnen helpen bij deze klacht:

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Klachten bij stress

Een beetje stress op zijn tijd kan geen kwaad en is zelfs nodig in bepaalde situatie. Maar als jij te veel stress hebt, kan dit schadelijke gevolgen hebben voor jouw geest en lichaam. Zulke gevolgen zijn:

  • Borstpijn
  • Depressie
  • Duizeligheid
  • Pijn op de borst
  • Prikkelbaarheid
  • Slaapproblemen

Mindfulness tegen stress

Jij kunt de neiging hebben om, op het moment dat jij in een stressvolle situatie zit, daar helemaal in op te gaan. Of als jij bepaalde gedachtepatronen ervaart, Kun jij je  daar helemaal in te verliezen. Mindfulness biedt jou handvatten om met stress om te leren gaan.

Wat houdt mindfulness in?

Mindfulness houdt in dat jij op een andere manier leert omgaan met stress. jij leert dingen makkelijker los te laten. Ook leer jij meer te genieten van dingen die jij WEL hebt en niet kijkt naar dingen die jij NIET hebt. Met behulp van meditatie leer jij jezelf te focussen op jouw ademhaling. Door te focussen op jouw ademhaling, leer jij jouw lastige gedachten en stress los te laten.

Zoek een locatie bij jou in de buurt voor stressreductie

Voor stressreductie kan jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.