Stijve nek

Je bent hier:

Stijve nek

Heeft u moeite met het draaien of buigen van uw nek? Krijgt u nekpijn van bewegen? En voelt uw hoofd zwaar aan? Als uw nek stijf is, zitten uw nekspieren vast, meestal door een verkeerde werk- of slaaphouding. Draaien of met uw hoofd buigen gaat minder soepel en veroorzaakt een vervelende nekpijn. Vaak straalt een stijve nek ook uit naar hoofd en schouders. Daardoor kan ook hoofdpijn en schouderpijn ontstaan. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van nek-, schouder-, en rugklachten en helpen u graag van uw klachten af.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips of
huiswerkoefeningen
voor Stijve nek

App Store logo icon - fysioholland

Stijve nek en hoofdpijn

Door een overmatige of verkeerde belasting van de nekspieren kunnen de spieren verkrampen. De afvalstoffen in de spieren (melkzuren) hopen zich op in het spierweefsel waardoor de nekspieren verstijven, hierdoor kan ook spanningshoofdpijn ontstaan. Andere oorzaken van nekpijn en zelfs een stijve nek kunnen zijn: stress, overbelasting, griep, kou op de nekspieren of een spierverrekking. Op zoek naar een oplossing voor uw klachten? Vraag advies aan onze specialisten!

Oefeningen stijve nek

De fysiotherapeut kan u begeleiden wanneer u last heeft van een stijve nek. Samen met de fysiotherapeut bespreekt u uw nekklachten en of u eerdere behandelingen heeft gehad. De fysiotherapeut doet mogelijk een kort fysiek onderzoek. Daarna stelt u samen met de fysiotherapeut een persoonlijk behandelplan op. De fysiotherapeut kan u gerichte nekoefeningen meegeven voor uw nekpijn. Zo kunt u ook zelfstandig aan uw klacht werken voor een efficiënt herstel.

Stijve nek verhelpen

Met een massage kunt u de nekspieren losmaken. Als u nekpijn heeft door constant in dezelfde werkhouding te zitten, zorg dan dat u voldoende beweegt voor een goede doorbloeding. Draai uw schouders, trek uw schouders op en laat deze weer vallen en leg uw kin op uw borst en draai rondjes met de nek. Uw spieren warm houden met kleding of spiergel zorgt ook voor een betere doorbloeding en kan een oplossing zijn voor uw stijve nek.

“Ik kwam hier voor mijn dochter, die wat te zwaar was. Maar inmiddels train ik hier zelf ook, net als mijn schoonmoeder, zus én buurvrouw”

Emina Sahin, Amsterdam Oost

Waar kunt u terecht?

Voor nekklachten kunt u terecht bij een algemeen fysiotherapeut in één van onze praktijken. Vind hier een praktijk bij u in de buurt.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een afspraak