Online intake

Je bent hier:

Stappenplan online intake

TIjdens het coronavirus zal fysiotherapeutische zorg zo veel mogelijk online plaatsvinden, zodat we de nodige beweegzorg kunnen blijven bieden en de zorg daarmee kunnen ontlasten. Het behandeltraject begint altijd met een intake, welke ook online zal plaatsvinden.

Een online intake is een makkelijk proces waarin jouw klachten in kaart worden gebracht zodat wij een op maat gemaakte behandelplan kunnen opzetten. Om dit te verduidelijken leggen we graag uit hoe dit proces van een online intake in zijn werking gaat.

 

Stappenplan online intake

Stap 1: vul het intakeformulier in

Voor het behandeltraject van start gaat vindt er altijd eerst een intake plaats. Voordat het intakegesprek met de fysiotherapeut plaatsvindt, ontvang je een online intakeformulier. Het intakeformulier bestaat uit een aantal vragen, waarbij jouw fysiotherapeut al veel inzicht krijgt op jouw klachten. Op basis hiervan kan de fysiotherapeut het intakegesprek gerichter met je doorlopen.

Stap 2: het intakegesprek

De fysiotherapeut neemt na het ingevulde intakeformulier contact met jou op voor een intakegesprek. Hier wordt een afspraak voor ingepland. Normaal gesproken vindt dit gesprek op de praktijk plaats, maar dit kan in veel gevallen via een online kanaal zoals Skype, telefonisch of via videobellen via de FysioHolland App. Deze verbinding via de FysioHolland app is beveiligd en voldoet aan de eisen voor bescherming persoonsgegevens.

In het intakegesprek wordt jouw klacht besproken en op welke momenten je daar last van hebt. Er wordt daarbij gekeken welke behandeling het beste bij jouw klacht past. De fysiotherapeut haalt het grootste gedeelte van de informatie uit dit vraaggesprek en kan op deze manier bepaalde klachten uitsluiten en tot een passende diagnose komen.

In het enkele geval dat het niet mogelijk is om op online tot een diagnose te komen, dan wordt in overleg met jou naar een oplossing op maat gezocht. Het kan zijn dat er toch een fysieke afspraak wordt gemaakt, waarbij op de praktijken uiteraard nog steeds gewerkt wordt volgens de richtlijnen van het RIVM.

online fysiotherapie op afstand

Vraag uw therapeut naar de mogelijkheden 

Wilt u een online consult inplannen? Aarzel niet en vraag vandaag nog bij uw fysiotherapeut naar de mogelijkheden of plan dan hier een online consult in. Bent u nog niet onder behandeling bij FysioHolland? Vind dan een locatie bij u in de buurt en maak een afspraak voor een online-consult.