sportmedische keuring

Je bent hier:

Sportmedische keuring door de fysiotherapeut

Bent u in training voor een bepaald doel of begint u juist na lange tijd weer met sporten? Dan kan een maximale inspanningstest of sportmedische keuring in combinatie met een trainingsadvies u verder helpen. Is het hoogtijd om uw doelen te behalen? Maak dan nu een afspraak voor de sportmedische keuring of inspanningstest bij één van onze therapeuten.

app-icon

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App-Store-Logo-300x150

Waarom een sportmedisch onderzoek?

Niet iedereen hoeft een sportmedische onderzoek te laten doen, in sommige gevallen is het echter wel aan te raden. Wanneer u een chronische aandoening of ziekte heeft of tijdens inspanning klachten als duizeligheid en/of hartkloppingen heeft of het idee heeft dat u slecht herstelt na een training kan een sportmedisch onderzoek helpen de oorzaak te vinden en uw klachten aan de hand van een gericht behandelplan te verminderen.

Wat is een sportmedisch onderzoek (GSMO)?

Een GSMO is een uitbreiding op de basis inspanningstest en wordt altijd uitgevoerd door de sportarts. Als aanvulling op de intake en inspanningstest, worden ook een ogentest, urinetest, en kleurentest uitgevoerd. Daarnaast vindt een bloedonderzoek (hemoglobine en cholesterol) plaats en vervolgens een intern en algemeen orthopedisch onderzoek. Deze test neemt 1,5 uur in beslag. De test kost € 250 en wordt meestal via uw aanvullende verzekering gedeeltelijk of geheel vergoed. Vraag dit na bij uw verzekeraar of kijk in de polisvoorwaarden bij sportmedische keuring.

Wat moet u meenemen naar test?

Het is belangrijk dat u op de dag van het onderzoek in ieder geval de volgende spullen bij u heeft: sportbroek en shirt, sportschoenen, handdoek, identificatiebewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs), ingevulde vragenlijst en een potje ochtendurine. Verder is het van belang dat u een uur voor de test geen grote maaltijd eet of cafeïnehoudende dranken (zoals koffie, cola of energiedrank) nuttigt. Dit heeft namelijk een negatieve invloed op de resultaten van de inspanningstest.

“Ik kwam hier voor mijn dochter, die wat te zwaar was. Maar inmiddels train ik hier zelf ook, net als mijn schoonmoeder, zus én buurvrouw”

Emina Sahin, Amsterdam Oost

Waar kunt u terecht?

Bij verschillende FysioHolland praktijken kunt u terecht voor een sportmedisch onderzoek. Vind een praktijk bij u in de buurt.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Maak een afspraak