Manueel therapeut Amsterdam Stef Has

Medicort fysiotherapie voor (top)sporters

Ben je normaal gesproken met enige regelmaat in de sportschool of op het sportveld te vinden, maar heb je nu een blessure opgelopen? Medicort is sinds 1991 specialist in het bieden van sport-specifieke totaalzorg. Als sportliefhebbers begrijpen we hoe belangrijk het is om snel weer op het oude niveau te kunnen sporten. Een (sport)blessure zoals een knie- of enkelblessure kan daarbij in de weg staan. Onze sport-specifieke totaalzorg is voor iedereen die gezond wil sporten. Of je nu aan het trainen bent voor de Olympische Spelen of een recreatieve sporter bent, onze specialisten kunnen je helpen jouw doelen te behalen en beter presteren. Dit kunnen zij onder andere door de samenwerkingen die wij hebben met het St. Antonius Ziekenhuis en Bergman Clinics, maar ook door het gebruik van innovatieve apparatuur zoals de AlterG loopband. Medicort Kampong is gevestigd in het clubhuis van SV Kampong te Utrecht. Klik hier voor meer informatie over locatie Medicort Kampong.

Onze beloften

Bij Medicort werken specialisten die je kunnen begeleiden tijdens je revalidatie. Na een operatie begint de focus op herstel. Bij Medicort werken ervaren specialisten op het gebied van sport- en orthopedische revalidatie. Samen gaan we voor een optimaal resultaat, zodat jij zo snel mogelijk weer op je oude niveau presteert.

null

Innovatief

Bij Medicort beschikken we over state-of-art apparatuur
null

Persoonlijk

Behandeling op maat, gericht op jouw persoonlijke doelen
null

Kwaliteitszorg

Bij ons werken hoogopgeleide specialisten
null

Focus

Focus op de beste behandeling voor optimale prestaties
null

Gepassioneerd

Met toewijding en onze passie voor sport
null

Topkwaliteit

Vooraanstaand op het gebied van (top)sportfysiotherapie

Video De Wijn: 'Ik wist direct dat het foute boel was

NL Hockeyer Sander de Wijn, revalidatie bij Medicort Kampong

Sportfysiotherapie

Medicort sportoefening - fysioholland

Blessure opgelopen? Wij bieden de optimale ondersteuning zodat jij weer topfit op het veld staat.

Lees meer

Kinder-sportfysiotherapie

Fotoshoot Kampong met Debby - fysioholland

Heeft jouw kind een overbelaste knie en/of pijn aan andere lichaamsdelen? De kinder-sportfysiotherapeut helpt je kind graag op speelse wijze bij zijn of haar herstel.

Lees meer

Orthopedische revalidatie

Kuit massage - fysioholland

Heb je een operatie achter de rug of wil je je goed voorbereiden op een operatie? Wij helpen je graag bij een snel herstel.

Lees meer

gewichtheffen met een hand rond icon - fysioholland

Gewichtloos (hard)lopen: revalideren met de Alter G

Door luchtdrukregulatie maakt de AlterG het mogelijk om met een lager lichaamsgewicht (hard) te lopen waardoor gewrichten minder worden belast en bijvoorbeeld starten met revalideren sneller mogelijk wordt. Door de luchtdrukregulatie is het mogelijk bijna gewichtloos te hardlopen. De AlterG loopband kan worden ingezet tijdens de revalidatie van (top)sporters maar kan tevens worden ingezet bij overgewicht, neurologische afwijkingen en/of balansstoornissen. Onze praktijken in Naarden (Bergman Clinics) en Kampong Utrecht beschikken over de AlterG.

gewichtheffen met een hand rond icon - fysioholland

Dry Needling voor (langdurige) spierpijnklachten

Heb je last van (langdurige) spierpijnklachten? Dry Needling is hiervoor één van de meest effectieve behandelmethoden. De gespecialiseerde fysiotherapeut prikt met een dunne naald de spierverhardingen (‘triggerpoints’) aan, waardoor de spier aanspant en vervolgens ontspant. Op korte termijn leidt dit tot afname van pijn, verbetering in souplesse en toename van kracht is direct voelbaar. Meer weten of direct een afspraak maken? Neem contact met ons op!

gewichtheffen met een hand rond icon - fysioholland

Echografie

Ervaar je al langere tijd pijn en kom je hier maar niet van af? Is het niet duidelijk waar de pijn vandaan komt? Dan kan echografie je helpen! Echografie is een ongevaarlijke en pijnloze methode waarbij we jouw spieren, zenuwen en gewrichten in beeld brengen. Aan de hand van echobeelden kan de therapeut bepalen wat de mogelijke oorzaak is en direct een effectief behandelplan opstellen. Vragen of direct een afspraak plannen? Neem contact met ons op.

Locaties in de buurt

Utrecht Kampong

 • Laan van Maarschalkerweerd 14
  3585 LJ  Utrecht
 • 088 708 08 00

Utrecht Kanaleneiland

 • Jan Cornelisz Maylaan 6
  3526 GV Utrecht
 • 088 708 08 00

Utrecht Overvecht 

 • Mississippidreef 161
  3565 CE Utrecht
 • 088 708 08 00

Utrecht Zuilen

 • Amsterdamsestraatweg 646
  3555 HX Utrecht
 • 088 708 08 00

Maak een afspraak

  Samenwerkingen met sportbonden en -verenigingen