Vindt u het heerlijk om te sporten? Goed sporten is heel gezond! Regelmatig sporten zorgt er namelijk voor dat spieren dikker worden, pezen en botten sterker worden en het uw gewrichten soepeler maakt. Helaas kan het ook misgaan als er een pees scheurt of een spier te ver rekt. Op het moment dat dit tijdens het sporten gebeurt, spreken we van een sportblessure.

Deze specialismes kunnen helpen bij uw sportblessure:

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Oorzaken van een sportblessure?

Omdat er zeer veel verschillende manieren zijn waarop u zich kunt blesseren, is er niet een vaste oorzaak te noemen. U kunt zich bijvoorbeeld verstappen, vallen of ergens tegenaan botsen. Ook verschilt dit per sport. Zo is de kans op een blessure in het gezicht bij boksen aanzienlijk hoger dan bij voetbal. Ook kunnen sportblessures geleidelijk ontstaan omdat u geen goede schoenen draagt terwijl u op een harde ondergrond traint. Daarnaast kan het zijn dat u te zwaar traint, waardoor u meer vraagt van uw lichaam dan u op dat moment aankan.

Sportblessure voorkomen?

Het verschilt per sport welke blessures ‘erbij horen’. Een belangrijke tip om klachten zoveel mogelijk te voorkomen is dat u het sporten geleidelijk opbouwt. Hieronder geven wij u tips om sportblessures te voorkomen:

  • Begin met een goede warming-up
  • Zorg voor goede uitrusting, zoals geschikte sportschoenen
  • Eindig met een cooling-down
  • Draag beschermers
  • Loop niet te hard van stapel maar doe oefeningen die uw lichaam aankan

Fysiotherapie bij sportblessures

Omdat u juist als sporter zoveel mogelijk wilt bewegen zonder beperkingen, wilt u zo snel mogelijk van de blessure afkomen. De sportfysiotherapeuten van FysioHolland kunnen u hierbij helpen. Door een combinatie van oefeningen en behandelingen zorgen wij voor een zo snel mogelijk herstel zodat u weer terug op niveau bent. Tevens voorziet onze sportfysiotherapeut u ook van advies op het gebied van oefeningen en hoe u dezelfde blessures in de toekomst het beste kunt voorkomen.

Zoek een locatie bij u in de buurt voor sportblessure’s

Voor sportblessure’s kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Heeft u een vraag over een sportblessure?