Juist in deze tijd is het belangrijk om aan je gezondheid te werken en je weerstand op peil te houden. We zitten meer binnen, sportclubs en -verenigingen zijn gesloten en we gaan alleen de deur uit voor de noodzakelijke boodschappen of om even kort een frisse neus te halen. En dat terwijl bewegen een essentieel onderdeel is van een goede weerstand en tevens goed voor je mindset. 

Om toch in beweging te blijven in tijden van de coronacrisis stelden het Amsterdams Universitair Medisch Centrum, de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond, de Vereniging voor Sportgeneeskunde en het NOC*NSF richtlijnen op. In deze infographic publiceren zij hoe je verantwoord kunt sporten in tijden van corona. Hierin wordt ook duidelijk gemaakt bij welke lichamelijke klachten, zoals griep- en verkoudheidsklachten het nog verantwoord is om te sporten en wanneer je dit beter niet kunt doen. 

Bekijk de richtlijn van RIVM: Bewegen in tijden van corona

Waarom is bewegen zo belangrijk?
Bewegen heeft talloze voordelen: het zorgt voor een goede weerstand, heeft een positief effect op je mindset, het verbetert je nachtrust en het is goed voor je hart en longen. Bewegen verkleint bovendien de kans op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes en overgewicht aanzienlijk. En als je nu toch tijd over hebt, kun je deze tijd benutten door extra goed voor jezelf te zorgen!

Aan de slag, wij zijn er om je te helpen, nu ook online!
Wil je ook aan de slag maar heb je extra begeleiding nodig, omdat je niet goed weet hoe je moet beginnen of omdat je een blessure hebt? Of ben je ziek geweest, voel je je niet helemaal fit en twijfel je of je alweer kunt starten met sporten? Ook in deze periode staan wij voor je klaar, onze behandelingen gaan online door. Via telefonisch of online (video)consult en met ondersteuning van video’s van jouw huiswerkoefeningen helpen we je vooruit. Voor contact met fysiotherapeuten top- en breedtesport Calvin Hendrikx en Martine Bosma van FysioHolland bel: 088 708 08 00.

Neem voor sportmedisch advies contact op met sportarts dr. Maarten Moen, één van de initiatiefnemers van deze richtlijnen van NOC*NSF, en tevens sportarts bij de Bergman Clinics. Hij staat klaar om een telefonisch consult met je op te pakken en jou weer op weg te helpen naar een fittere versie van jezelf. Voor contact met de sportarts dr Maarten Moen van Bergman Clinics, bel 088 900 05 00.