Spinal Mouse

Je bent hier:

Spinal Mouse

Heb jij last van jouw rug? Is de exacte oorzaak lastig te achterhalen en worden de klachten maar niet minder? Doordat de wervelkolom een keten van gewrichten is, is het vaak moeilijk te achterhalen waar de pijn precies vandaan komt. Door gebruik van het Spinal Mouse meetinstrument kan onze gespecialiseerde fysiotherapeut nauwkeurig in kaart brengen bij welke wervels de pijn en bewegingsbelemmering vandaan komt.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is Spinal Mouse?

Dit is een meetinstrument dat fysiotherapeuten gebruiken om jouw rugklachten vast te stellen. Het is een klein apparaatje dat de therapeut langs jouw wervelkolom beweegt. Het analyseert de stand en beweeglijkheid van de totale wervelkolom en de wervelsegmenten onderling. Spinal Mouse maakt het mogelijk om met één instrument alle wervels apart na te lopen en te controleren op de functionaliteit en beweeglijkheid ervan. De gegevens worden direct inzichtelijk in de vorm van een grafische voorstelling op de computer.

Waarom Spinal Mouse?

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft wel eens rugklachten. Dit kunnen zowel pijnklachten zijn, als klachten die het bewegen met de rug belemmeren. Van buitenaf is soms lastig te achterhalen, vanuit welke wervels deze pijn komt. Door een ‘scan’ te maken met Spinal Mouse, wordt voor de fysiotherapeut direct inzichtelijk, welke wervels verantwoordelijk zijn voor jouw pijn en/of bewegingsbelemmering. Ook kunnen zijwaartse krommingen worden aangetoond met Spinal Mouse. Hierdoor kan effectiever behandeld worden, waardoor jij sneller van jouw rugklachten af bent.

Behandeling met Spinal Mouse

Wanneer de oorzaak van jouw klacht duidelijk is kan de therapeut een gericht behandelplan opstellen om zo jouw klacht snel te verminderen. Doordat een meting met Spinal Mouse niet belastend is, kan de meting meerdere keren worden gedaan. Zo kan dit apparaat niet alleen aan het begin, maar ook in het midden of aan het eind van jouw behandeling worden toegepast om de voortgang te bewaken.

Meer informatie en aanmelden?

Wil jij weten wat mindfulness voor jou kan betekenen of wil jij een training volgen? Neem dan contact op met een praktijk bij jou in de buurt.

Vind jouw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.