Spinal Mouse

Je bent hier:

Spinal Mouse

Heeft u last van uw rug? Is de exacte oorzaak lastig te achterhalen en worden de klachten maar niet minder? Doordat de wervelkolom een keten van gewrichten is, is het vaak moeilijk te achterhalen waar de pijn precies vandaan komt. Door gebruik van het Spinal Mouse meetinstrument kan onze gespecialiseerde fysiotherapeut nauwkeurig in kaart brengen bij welke wervels de pijn en bewegingsbelemmering vandaan komt.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is Spinal Mouse?

Dit is een meetinstrument dat fysiotherapeuten gebruiken om uw rugklachten vast te stellen. Het is een klein apparaatje dat de therapeut langs uw wervelkolom beweegt. Het analyseert de stand en beweeglijkheid van de totale wervelkolom en de wervelsegmenten onderling. Spinal Mouse maakt het mogelijk om met één instrument alle wervels apart na te lopen en te controleren op de functionaliteit en beweeglijkheid ervan. De gegevens worden direct inzichtelijk in de vorm van een grafische voorstelling op de computer.

Waarom Spinal Mouse?

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft wel eens rugklachten. Dit kunnen zowel pijnklachten zijn, als klachten die het bewegen met de rug belemmeren. Van buitenaf is soms lastig te achterhalen, vanuit welke wervels deze pijn komt. Door een ‘scan’ te maken met Spinal Mouse, wordt voor de fysiotherapeut direct inzichtelijk, welke wervels verantwoordelijk zijn voor uw pijn en/of bewegingsbelemmering. Ook kunnen zijwaartse krommingen worden aangetoond met Spinal Mouse. Hierdoor kan effectiever behandeld worden, waardoor u sneller van uw rugklachten af bent.

Behandeling met Spinal Mouse

Wanneer de oorzaak van uw klacht duidelijk is kan de therapeut een gericht behandelplan opstellen om zo uw klacht snel te verminderen. Doordat een meting met Spinal Mouse niet belastend is, kan de meting meerdere keren worden gedaan. Zo kan dit apparaat niet alleen aan het begin, maar ook in het midden of aan het eind van uw behandeling worden toegepast om de voortgang te bewaken.

Meer informatie en aanmelden?

Wilt u weten wat mindfulness voor u kan betekenen of wilt u een training volgen? Neem dan contact op met een praktijk bij u in de buurt.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een afspraak