Specialist aan het woord, hoe kan Redcord Neurac chronische pijn verlichten - fysioholland

Wanneer je last hebt van chronische pijn, kan het zijn dat één of meerdere spieren niet goed werken. Het lichaam compenseert dan door andere spieren te gebruiken. Dit leidt vaak tot overbelasting en opnieuw: pijn of bewegings dysfunctie. Om deze cyclus te doorbreken werd in Noorwegen een therapie en trainingsconcept opgezet: Redcord Neurac. FysioHolland therapeut Simon Gijsbertsen is specialist op het gebied van Redcord Neurac en ziet hoe deze nieuwe techniek de uitkomst is voor veel cliënten.

Simon: “Bij Redcord Neurac wordt gebruik gemaakt van instabiele koorden en oefeningen met het eigen lichaamsgewicht. Met deze techniek kun je gericht zoeken naar de zwakke schakel in een beweging, waar je dan aan kunt werken in de behandeling. Doordat het lichaam op een nieuwe manier wordt ondersteunt, kunnen veel mensen pijnvrij in beweging komen. Het is geweldig om te zien hoe groot de positieve impact is van deze methode. Mensen krijgen weer vertrouwen in het herstel en zijn vaak enthousiast om aan de slag te gaan.”

Andere toepassingen van Redcord Neurac

Naast het gebruik bij chronische klachten kan Redcord Neurac ook gebruikt worden door sporters. Hiermee kunnen zij sterker worden in een specifieke beweging en zo kan de gehele prestatie verhoogd worden. Dit zorgt er direct voor dat ze minder snel een blessure op zullen lopen. Ook bij acute pijn, terugkerende klachten, het verbeteren van de houding en het verhogen van de belastbaarheid van het lichaam kan Redcord ingezet worden. Simon: “Er zijn ontzettend veel toepassingen voor deze techniek. Redcord Neurac is daarbij altijd gebaseerd op 4 pijlers: pijnvrij bewegen, oefeningen met eigen lichaamsgewicht, vibratie en juiste dosering van de oefeningen. Op dit moment werken er ongeveer 150 praktijken in Nederland met Redcord Neurac. Dit aantal zal in de toekomst alleen maar toenemen.”

Simon: “Op de Veluwe ben ik voor FysioHolland specialist op het gebied van Redcord Neurac. Daarnaast werk ik als fysiotherapeut, (kinder) manueel therapeut en specialist Dry Needling. Door mijn verschillende specialisaties kan ik ketenproblemen in het houding- en bewegingsapparaat snel herkennen en behandelen. Daarbij is Redcord Neurac een waardevolle toevoeging, welke steeds meer ingezet zal worden!”

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neem gerust contact op met een praktijk bij u in de buurt of bekijk hier ervaringen van anderen.