Cliënt aan het woord Quimby

Twee miljoen mensen in Nederland hebben last van hun rug of nek, wanneer we naar de specifieke klachten kijken hebben de meeste mensen last van een hernia (nos, 2018). De 36-jarige Quimby is op dit moment onder behandeling voor een hernia bij fysiotherapeut Ruud Bergenhenegouwen in Vlaardingen. In december 2016 schoot het in haar rug toen zij bukte. Af en aan had ze al vaker last van haar rug maar elke keer verdween de rugpijn weer wanneer zij wat meer bewoog. Na deze keer was dat helaas niet het geval. Quimby vertelt graag meer over haar hernia en de behandeling bij FysioHolland.

Oorzaak hernia

“Eind 2016 was ik druk met werk en deed ik weinig aan sport. Als ik te weinig beweeg merk ik meteen dat ik veel meer last heb van mijn rug. Ik had pijn in mijn bil en been en dit trok door naar mijn voet. Zitten was heel vervelend. Ik geloofde het niet toen Ruud direct zei dat ik een hernia had. Ik was ervan overtuigd dat een hernia alleen pijn in je rug deed. Uiteindelijk werd het natuurlijk door een MRI bevestigd.”

Niet kunnen lopen, zitten, liggen et cetera..

“In de tijd van mijn hernia kon ik vrijwel niet zitten, maar ook niet lang lopen. Op mijn zij liggen ging ook niet. Verder kon ik ook niet tillen, rennen en sporten. En dus ook niet met mijn kinderen spelen. Eigenlijk kon ik niets meer, erg frustrerend!”

Positieve insteek tijdens dit zware traject

“Ik wist niet zo goed hoe ik hier mee om moest gaan. Lichamelijk, maar ook geestelijk. Grenzen aangeven vond ik erg lastig. Gelukkig bleef Ruud altijd positief en heeft hij mij eigenlijk dankzij zijn kennis en kunde door dit hele traject heen gesleept.  Vanaf december 2016 tot het eind van 2018 ben ik twee a drie keer per week onder behandeling geweest. In april 2017 ben ik geopereerd. Het hele traject duurde erg lang (bijna twee jaar), maar dat was van tevoren ook duidelijk verteld. Al hoopte ik zelf natuurlijk dat ik toevallig die ene was waarbij het sneller zou gaan. Nu ben ik nog één keer in de twee weken onder behandeling en gaat het dus aanzienlijk beter!”

Blijf in beweging!

“Inmiddels kan ik alles weer doen met de jongens en loop ik ook weer vijf kilometer hard. Ook kom ik iedere donderdag nog altijd trainen bij Ruud en doe ik mee met het bootcamp halfuur. Ik zal altijd op moeten letten en bewust moeten blijven van mijn houding. Blijven bewegen is heel belangrijk.”

Een tien voor Ruud!

Ruud staat altijd klaar voor zijn cliënten, geeft bruikbare adviezen en heeft mij gerust weten te stellen. Zijn persoonlijke benadering werkt erg prettig. Ik geef zijn behandeling een tien. Mensen met een hernia adviseer ik vooral naar FysioHolland te gaan, vrijwel mijn hele familie én schoonfamilie is inmiddels onder behandeling en erg tevreden.”

FysioHolland Vlaardingen

Voorheen heette de praktijk in Vlaardingen Medisch Trainings Centrum Hoogendam. Sinds begin 2019 is MTC Hoogendam verder gegaan onder de naam FysioHolland Vlaardingen. Met deze samenwerking willen we het zorgaanbod in de betreffende regio’s verder uitbreiden. Door de krachten te bundelen kunnen we stappen zetten op het gebied van innovatie en het verbeteren van de kwaliteit van de zorgverlening.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de behandeling bij uw rugklachten? Neem gerust contact op met een praktijk bij u in de buurt en stel al uw vragen.