Een slijmbeursontsteking is, zoals de naam doet vermoeden, een ontsteking in de slijmbeurzen. Het is een pijnlijke aandoening die niet leeftijdsgebonden is, maar wel vaker voorkomt naarmate jij ouder wordt. Ontstekingen aan de slijmbeurzen komen vaak voor in de elleboog, heup, knie, pols, schouder en enkel. Slijmbeurzen zitten echter ook in andere gewrichten en kunnen dus ook daar ontstekingen ontstaan.

Deze specialismes kunnen helpen bij deze klacht:

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Oorzaken van een slijmbeursontsteking

Deze aandoening kan verschillende oorzaken hebben, onder andere:

  • Overbelasting. Als jij in korte tijd veel wrijving uitoefent op de slijmbeurs, kan deze geïrriteerd en ontstoken raken.
  • Een verstoord bewegingspatroon. De slijmbeurs kan bekneld raken en uiteindelijk geïrriteerd.
  • Door een trauma, bijvoorbeeld een val.

Klachten bij een slijmbeursontsteking

 

De slijmbeurzen bevinden zich naast de pezen. Omdat zowel pezen als slijmbeurzen kunnen ontsteken, is het lastig te bepalen wat er precies is ontstoken. Zeker omdat beide typen ontstekingen dezelfde klachten met zich meebrengen. De klachten bij een een ontsteking aan de slijmbeurzen zijn:

  • Pijnklachten
  • Zwelling
  • Moeilijker bewegen
  • Warm gevoel

Fysiotherapie bij een slijmbeursontsteking

Eén van de belangrijkste geneesmiddelen is rust. Blijf bewegingen doen die goed gaan en probeer zoveel mogelijk pijnlijke bewegingen te  vermijden. Dit draagt bij aan de conditie van de plek waar jij een ontsteking hebt en de spieractiviteit. Ook fysiotherapie kan hieraan bijdragen, door jou te helpen met het sterker maken van de omliggende spieren voor een verminderde belasting.

Zoek een locatie bij jou in de buurt voor een slijmbeursontsteking

Voor een ontsteking aan de slijmbeurzen kan jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.