Behandeling bij Slijmbeursontsteking bij de heup

Je bent hier:

Slijmbeursontsteking heup

Wordt bewegen steeds moeilijker voor je door pijn aan je heup? Wordt de pijn erger als je opstaat? Dan zou het zomaar kunnen dat je een slijmbeursontsteking hebt. Gelukkig is het niet ernstig, maar kan het wel veel invloed hebben op jouw dagelijks leven. FysioHolland kan jou goed helpen om van de pijnklachten af te komen zodat jij snel weer in beweging kan komen!

Deze specialismen kunnen helpen bij een slijmbeursontsteking:

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Welke klachten heb je vaak bij een slijmbeursontsteking in de heup?

Als je last hebt van een slijmbeursontsteking in de heup heb je pijn aan de heup, bil, dij en/of buitenkant van je been. Deze pijn is vooral aanwezig als je opstaat of in beweging bent. Ook de manier waarop je zit of ligt kan pijnklachten geven. Wanneer je toch in beweging bent, kan je merken dat de beweeglijkheid is afgenomen.

Wat zijn de oorzaken van een slijmbeursontsteking in de heup?

De oorzaken van een slijmbeursontsteking zijn heel verschillend. Het kan bijvoorbeeld komen door een ongeval of operatie, maar ook door een beenlengteverschil, een onjuiste houding, spierzwakte, herhaaldelijke bewegingen of een ontsteking in het gewricht.

Hoe kan FysioHolland helpen bij een slijmbeursontsteking in de heup?

Samen met één van de fysiotherapeuten van FysioHolland ga jij aan de slag om de pijnklachten te verminderen. Afhankelijk van de oorzaak van de klacht wordt er een behandelplan opgesteld. Dit kan bestaan uit fysiotherapie en oefentherapie. Het is belangrijk dat je de heup weer op de juiste manier belast en spieren rondom de heup sterk maakt. Dit bevordert het herstel en zorgt er ook voor dat de kans dat het terugkomt wordt verkleind.

"Ik ben naar FysioHolland gegaan voor behandeling van een slijmbeursontsteking aan mijn heup. Na enkele behandelingen merkte ik al resultaat. Ik heb de behandeling als zeer positief ervaren."

Anoniem - Zorgkaart Nederland

Zoek een locatie bij jou in de buurt voor jouw slijmbeursontsteking

Bij een slijmbeursontsteking kun jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.