Schoudertraining in de schoudergroep

Je bent hier:

Schoudertraining in de schoudergroep

schoudergroep

Per jaar heeft ruim twintig procent van de Nederlandse bevolking last van schouderpijn. Na rugpijn en nekpijn is schouderpijn de meest voorkomende lichamelijke klacht. Heeft u een constante pijn in de schouder bij bewegen of zelfs bij rust? Straalt de schouderpijn uit naar de nek, schouderbladen, arm of hand? Misschien is trainen in de schoudergroep de oplossing voor u. Neem vrijblijvend contact op met één van onze fysiotherapeuten en vraag naar de mogelijkheden.

Voor schouderpijn kunt u contact opnemen met de fysiotherapeut, of het kan zijn dat de huisarts of orthopeed u doorverwijst. Voor sommige indicaties bij schouderpijn kan een verwijzing noodzakelijk zijn in verband met de vergoeding door de zorgverzekeraar.

 

app op mobiel icon - fysioholland

Tips of
huiswerkoefeningen
voor Schoudertraining in de schoudergroep

App Store logo icon - fysioholland

Voor wie is de schoudertraining?

De schoudergroep is bedoeld voor revalidanten en cliënten met schouderklachten. Het doel van de groep is om krachttraining functioneel, uitdagend en leuk te maken. Door het trainen in een groep is er meer mogelijk qua trainingsvormen en dagen mensen elkaar uit een stap verder te gaan. Altijd onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut van FysioHolland.

De schoudertraining

In de schoudergroep traint u samen met drie tot tien cliënten die ook last hebben van schouderpijn of andere schouderklachten. Oefeningen worden aangeboden in circuitvorm of worden groepsgewijs gedaan. Bij een circuitvorm krijgt u vier tot tien oefeningen (afhankelijk van de groepsgrootte). Bij de oefeningen traint u alle facetten van de schouder, zoals schouder-, keten-, rompstabiliteit- en beenoefeningen. Is het tijd om uw klachten aan te pakken?

Advies: blijf bewegen!

Bij schouderpijn is het belangrijk om in beweging te blijven. Wees niet bang om te bewegen, beweging zorgt ervoor dat uw schouderspieren niet verstijven en het stimuleert de doorbloeding en daarmee het herstel van de schouder. Zorg ervoor dat u niet over uw pijngrens heen gaat en wees voorzichtig met belasting tijdens dagelijkse handelingen. Tevens kunnen oefeningen helpen om de belastbaarheid van de schouder te verbeteren. Naast de trainingen bij de schoudergroep kunt u in de FysioHolland-App verschillende video’s vinden die u kunt uitvoeren om de pijn in uw schouder te verminderen.

“Ik kwam hier voor mijn dochter, die wat te zwaar was. Maar inmiddels train ik hier zelf ook, net als mijn schoonmoeder, zus én buurvrouw”

Emina Sahin, Amsterdam Oost

Waar kunt u terecht ?

Voor schouderklachten kunt u bij de fysiotherapeut terecht, informeer bij de locatie of er ook schoudertrainingen gegeven worden. Vind hier een praktijk bij u in de buurt.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een afspraak