Klachten aan arm, nek, schouder (KANS/RSI)

Je bent hier:

Klachten aan arm, nek, schouder (KANS/RSI)

Heeft u pijnlijke of stijve spieren in uw arm, nek, rug, schouder of hand? Heeft u last van stress op het werk? Zit u regelmatig achter de computer? KANS, eerder ook wel RSI genoemd, is een verzamelnaam voor klachten aan de arm, nek en schouder die vaak veroorzaakt worden door stress of een verkeerde houding achter bijvoorbeeld uw bureau. Herkent u deze klachten? Maak dan snel een afspraak bij één van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten.

app-icon

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App-Store-Logo-300x150

Schouderpijn door werkhouding of werkdruk

KANS- of RSI-klachten ontstaan door het herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde beweging en kunnen voortkomen uit stress door een hoge werkdruk, overbelasting of een verkeerde houding. Daarnaast kan de oorzaak ook een duidelijke medische aandoening zijn. Ook kunt u een verminderde kracht hebben of tintelingen voelen. Meestal ontstaan de klachten geleidelijk aan en worden ze in de loop van de tijd erger. Onze fysiotherapeut kijkt samen met u naar de oorzaak van de pijnklachten. Door de persoonlijke begeleiding leert u hoe u moet omgaan met de klachten en wat u kunt doen om de klachten te verminderen.

Wat kunt u zelf doen aan KANS of RSI?

Als u veel achter een beeldscherm werkt, kunnen schouders en armen te veel gespannen zijn. Dit veroorzaakt schouderpijn, nekpijn of zelfs hoofdpijn. Het is belangrijk om voldoende rustmomenten te nemen tijdens het werken. Ook zijn er bepaalde oefeningen om de schouderspieren weer wat losser te maken. U kunt draaiende bewegingen maken met de schouders, even uitrekken of het hoofd voorzichtig naar links en naar rechts draaien. Let er ook op dat uw werkhouding goed is en de werkplek op de juiste manier is ingesteld.

“Ik kwam hier voor mijn dochter, die wat te zwaar was. Maar inmiddels train ik hier zelf ook, net als mijn schoonmoeder, zus én buurvrouw”

Emina Sahin, Amsterdam Oost

Waar kunt u terecht?

Neem contact op met onze fysiotherapeuten. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Maak een afspraak